Ryggsäck för cykelpendling – en köpguide

2021/05/31

Ryggsäck cykelpendling

När man cykelpendlar till jobbet är det väldigt fördelaktigt att använda sig av en ryggsäck. Här tänkte vi därför berätta mer om varför det är så fördelaktigt, samtidigt som vi passar på att tipsa om ryggsäckar som passar perfekt för cykelpendlingen!

 

Fördelar med att använda en ryggsäck

Det finns många goda anledningar till varför du bör använda en ryggsäck när du cykelpendlar till jobbet. Dels är det väldigt praktiskt då du får med dig både dator, ombyte, matlåda och annat som kan behövas under dagen.

En annan stor fördel är att ryggsäcken ger dig en optimal viktfördelning på cykeln, parallellt som du har båda händerna fria och därav kan lägga all fokus på vägen. Med andra ord är det alltså viktigt även ur ett säkerhetsperspektiv!

Är du fortfarande inte övertygad om ryggsäckens fördelar? Då rekommenderar vi dig att spana in vår tidigare artikel där vi berättar mer om varför du bör cykla med ryggsäck.

 

Att tänka på när du ska köpa en ryggsäck för cykelpendling 

När du ska inhandla en ryggsäck avsett för pendlingen, finns det en hel del saker som är viktiga att tänka på. Nedanför har vi samlat några av de främsta sakerna som du bör överväga:

Storlek – När man ska pendla till jobbet är det viktigt att man hittar en ryggsäck med rätt storlek. Du vill inte att den ska vara alldeles för stor och klumpig, men du vill heller inte att den ska vara alldeles för liten. Storleken måste vara precis rätt!

Fack och funktion – Som vi varit inne på tidigare brukar man kånka med sig allt ifrån datorer till matlådor när man beger sig till jobbet. Det är därför viktigt att välja en ryggsäck som har många praktiska fack och funktioner.

Bekvämlighet – I och med att du ska använda ryggsäcken i princip varje dag, är det viktigt att den är bekväm för just dig!

Material – Om du planerar att cykla till jobbet även när det är dåligt väder ute, är det viktigt att tänka på ryggsäckens material, som bör vara väderbeständigt.

Övrigt – Sist men inte minst bör du fundera på om du har några andra krav på din ryggsäck?

 

Vi tipsar om lämpliga ryggsäckar för pendlingen

Nu när du har bättre koll på varför man bör använda en ryggsäck när man cykelpendlar, samt vad som är viktigt att tänka på för att hitta en lämplig produkt, tänkte vi tipsa om några ryggsäckar som passar perfekt för detta användningsområde:

 

Camelbak Chase Vätskeryggsäck

Denna smidiga ryggsäck har många goda egenskaper som gör att den passar utmärkt för cykelpendlingen. Som exempel har den en ventilerade axelband, åtta fickor med dragkedjor, stretchficka för att packa ner regnkläder samt reflexpaneler för god synlighet.

Läs mer om och köp Camelbak Chase Vätskeryggsäck.

 

Thule Stir 18 L

Önskar du en ryggsäck med plats för lite mer, är Thule Stir helt rätt alternativ till dig. Den rymmer upp till 18 liter och är samtidigt väldigt lätt och smidig. Perfekt när du ska cykla till och från jobbet!

Läs mer om och köp Thule Stir 18 L.

 

Ortlieb Vattentät Dry Bag

Denna vattentäta påse rymmer såväl små som stora föremål tack vare den gedigna kapaciteten på upp till 35 liter. Ett perfekt komplement till ryggsäcken.

Läs mer om och köp Ortliebs Vattentäta Dry Bag.

 

Fler tips till cykelpendlaren

Önskar du fler tips som underlättar din pendling? Spana då in våra tidigare artiklar:

5 tips när du ska cykla till jobbet

Så hittar du den bästa pendlarcykeln

5 tips när du ska cykla i regn

 

Ta hjälp av Jarla Cykel

Hos oss på Jarla Cykel hittar du allt du kan tänkas behöva för en smidigare pendling. Vi erbjuder allt ifrån cyklar till komponenter, personlig utrustning och tillbehör. Synonymt för samtliga av våra produkter är att de håller en hög kvalitet och kommer från marknadsledande varumärken!

En annan stor fördel med oss är att du kan handla både på nätet eller i våra Stockholmsbutiker. Besök oss på Rådmansgatan 25 och Gustavslundsvägen 175 eller ring oss direkt på 08 – 20 06 76 vid eventuella frågor eller funderingar.