Förmånscykel

VAD ÄR EN FÖRMÅNSCYKEL? 

En förmånscykel är en cykel som ett företaget äger, leasar eller hyr som sedan en anställd får disponera fritt mot ett förmånsvärde. 

JARLA KAN HJÄLPA DIG MED FÖRMÅNSCYKEL!

Vi på Jarla Cykel samarbetar med BusinessBike och erbjuder hela vårt sortiment av cyklar som förmånscykel. Med förmånscykel sparar du upp till hela 50% av kostnaden mot att köpa en cykel privat, tack vare att kostnaden för cykeln dras av på din lön före skatt av din arbetsgivare. Att ha förmånscykel innebär att man leasar en cykel via sin arbetsgivare istället för att köpa den privat. Fördelarna är många. Du betalar månadsvis via bruttolöneavdrag så du får automatiskt finansiering på cykeln och behöver inte bekosta hela cykeln på en gång. Med vår lösning tillsammans med BusinessBike ingår dessutom en heltäckande försäkring. Smidigt, enkelt och kostnadsbesparande! 

Med förmånscykel leasar du cykeln i 36 månader, och efter det väljer du själv om du vill köpa loss cykeln eller lämna tillbaka den. En heltäckande försäkring ingår till alla cyklar som täcker alltifrån stöld till lagningar och reparationer.


Vanliga Frågor & Svar

1. KAN JAG VÄLJA VILKEN CYKEL SOM HELST?
Ja, du kan välja vilken cykel du vill från vårt sortiment, förutsatt att cykeln finns i lager. Du väljer själv om det är en elcykel, MTB, racer eller standardcykel.

2. VAD KOSTAR DET MED FÖRMÅNSCYKEL?
Vad det kostar beror framförallt på vad cykeln kostar men också på din marginalinkomstskatt. Gör en kalkyl med verktyget längst ner på sidan för den cykel som du är intresserad av för att få ett exakt svar. I genomsnitt blir totalkostnaden 30-50% lägre jämfört med om du köpt cykeln privat.

3. HUR OCH NÄR BETALAR JAG?
Du betalar varje månad i 36 månader genom ett avdrag på din bruttolön. Du behöver d.v.s inte göra någon utbetalning utan detta sköts av din arbetsgivare.

4. HUR LÄNGE FÅR JAG HA CYKELN?
Leasingtiden är 36 månader (tre år). Därefter får du välja om du vill köpa loss cykeln för att behålla den eller om du vill lämna tillbaka den kostnadsfritt.

5. VAD HÄNDER OM CYKELN BLIR STULEN / GÅR SÖNDER?
I leasingavtalet ingår en heltäckande cykelförsäkring. Denna täcker både stölder och reparationer. Självrisken är 0 kr och ålderavdrag förekommer inte. Försäkringen gäller under hela leasingtiden.

6. VAD HÄNDER NÄR LEASINGTIDEN ÄR SLUT?
När leasingtiden är slut får du välja om du vill köpa loss cykeln och behålla den eller om du vill lämna tillbaka den kostnadsfritt. Priset för att köpa loss cykeln beror på dess marknadsvärde vid tidpunkten. Ett ungefärligt riktmärke är 20% av det ursprungliga priset på en tre år gammal cykel.

7. VARFÖR SKA JAG VÄLJA FÖRMÅNSCYKEL?
Att ha förmånscykel är ett väldigt kostnadseffektivt och smidigt sätt att ha cykel på. Du betalar ett lägre pris, du slipper betala en klumpsumma, cykeln är helförsäkrad utan dyr självrisk och efter tre år väljer du om du vill köpa loss cykeln eller lämna tillbaka den. Villkorslöst, enkelt och billigt.

8. KAN ALLA FÅ FÖRMÅNSCYKEL?
Det är upp till varje arbetsgivare att erbjuda sina anställda förmånscykel. Det är uppskattad förmån som blivit allt vanligare på stora och små arbetsplatser. Om du vill att din arbetsgivare ska erbjuda förmånscykel hjälper vi gärna till med att ansluta er till BusinessBike.

9. JAG HAR EN ANNAN FRÅGA!
Kontakta oss gärna så hjälper vi till att besvara dina frågor om att skaffa förmånscykel. Du når oss på info@jarlacykel.se eller 08-200676


HUR GÖR JAG OM JAG VILL KÖPA FÖRMÅNSCYKEL?

Om din arbetsgivare är ansluten till BusinessBike:
1. Kolla ut vilken cykel du vill ha. Du kan välja från hela sortimentet.
2. Välj dina tillbehör, såsom pakethållare, stöd, skärmar och lås.
3.1 Om du vill lägga en order i någon av våra butiker kommer du in så gör vi en beställning tillsammans.
3.2. Om du vill lägga en order på distans så mejlar du hela din beställning till info@jarlacykel.se, glöm inte att inkludera vilken storlek du behöver på cykeln. Inkludera även den mail som är ansluten till BusinessBike. Märk gärna mejlet med “Förmånscykel”.
4. Vi återkommer med en offert för ditt godkännande.
5. Du godkänner om allt ser bra ut. Vi bygger din cykel, monterar dina tillbehör och skickar den till dig eller gör den redo för leverans i någon av våra butiker.
6. Och betalningen då? Den månatliga kostnaden dras av på din bruttolön varje månad.


Om din arbetsgivare inte är ansluten till BusinessBike:

Din arbetsgivare behöver vara ansluten till Business Bike för att du ska kunna köpa din förmånscykel genom oss. Kontakta din arbetsgivare för att be dem ansluta sig. Anslutningen är enkel och upplägget är helt kostnadsfritt. Kontakta oss på info@jarlacykel.se så skickar vi ut en länk som ni enkelt kan registrera er via. 


BusinessBike Vorteilsrechner