Verkstad

Cykelverkstad & cykelaffär i Stockholm

Hej och välkommen till vår cykelverkstad, certifierad Shimano Service Center!

Om du vill ha hjälp med din cykel så är vi mer än glada för att du väljer att lämna den i våra händer. Kom in till vår kombinerade cykelverkstad och cykelaffär på Östermalm på gränsen mot Vasastaden i Stockholm.

Med våra cykelexperter så kan du få hjälp med allt ifrån att pumpa däck till att serva hydrauliska bromssystem och dämpare. Vi har även ett stort lager med tillbehör och reservdelar i lager för att kunna lösa dina cykelproblem så snabbt som möjligt. Under högsäsongen så krävs det oftast att man bokar en tid för att få lämna in sin cykel, för punkteringar och däckbyten behövs ej tidsbokning, och då utför vi reparationen under samma dag eller till senast nästa vardag.

Vi utför inte service på lådcyklar i våra butiker. Är du i behov av service på lådcykel, ber vi er att kontakta vår mobila verkstad Cyklologen så slipper du dessutom släpa din trasiga lastcykel. Klicka här!

Här kommer några prisexempel på reparationer:

För Elcyklar tillkommer 95 kr.

Punktering: från 360 kr

Vi söker alltid igenom däck, slang och fälg för att hitta orsaken till punkteringen så du slipper återkomma. Vi ersätter din trasiga slang med en ny. Är däcket i dåligt skick eller trasigt så tillkommer kostnad för ett nytt däck.

Riktning av hjul: 290kr

Vi ser över hela hjulets ekrar och spänner upp dom så att hjulet blir så rakt som möjligt, tänk på att en skadad fälg aldrig kan bli helt rak igen. Är det trasiga ekrar i hjulet så tillkommer kostnad för ekerbyte samt ekrar.

Justering av växlar: 250 kr

Kontroll och justering av dina kedjeväxlar. Vi smörjer även upp kedjan och dina vajrar för att de skall fungera lättare och länge. Behövs vajrar och höljen bytas så tillkommer priset för bytet och delarna.

Justering av broms: 165 kr

Vi ställer in bromsklossarna rätt och justerar vajerspänningen för att få din broms att fungera så bra och säkert som möjligt. Behövs bromsklossarna bytas så tillkommer kostnad för delarna.

Service av framgaffel: från 770 kr

En dämpad framgaffel behöver servas ungefär var 30-50 timme för att den skall fungera bra och hålla länge. Vi monterar isär din framdämpare, rengör och kontrollerar samt monterar ihop den med ny olja. Pris för utbytta delar tillkommer. Observera att vi endast servar RockShox, Cane Creek och FOX.

Denna service utförs i vår verkstad på Rådmansgatan 25. Önskar du lämna cykeln i Alvik så bokar du ändå din tid på Rådmansgatan och lämnar sedan cykeln i Alvik 2 dagar innan bokad servicetid så löser vi resten. Skriv i bokningen att du tänker lämna cykeln i Alvik.

Service av bakdämpare: från 695 kr

En bakdämpare behöver servas ungefär var 50-100 timme om den skall fungera bra och hålla länge. Vi tar isär dämparen, rengör och byter ut alla o-ringar och damtätningar. Monterar ihop den med ny olja och trycksätter den efter din vikt. Det kan även vara bra att byta bussningar för att minimera risk för glapp i länkaget. Pris för utbytta delar tillkommer. Observera att vi endast för tillfället servar RockShox, Cane Creek och FOX bakdämpare.

Denna service utförs i vår verkstad på Rådmansgatan 25. Önskar du lämna cykeln i Alvik så bokar du ändå din tid på Rådmansgatan och lämnar sedan cykeln i Alvik 2 dagar innan bokad servicetid så löser vi resten. Skriv i bokningen att du tänker lämna cykeln i Alvik.

Service av Rockshox Reverb: 1250kr

Har din sadelstolpe börjat sjunka ihop? Kolla lufttrycket, 250 psi. Hjälper inte det, då är det dags att lämna in den för en helrenovering. Vi plockar isär stolpen, rengör allt och byter slitdelarna. Kostnad för servicekit (interna slitdelar) tillkommer.

Vi har även färdiga servicepaket

Silver Service: 650 kr / 850kr*

Kontroll och justering av:

 • Växlar 
 • Bromsar (inkl. ev. Byte av bromsklossar)
 • Däcktryck
 • Kedja
 • Skruvar och muttrar 

Kontroll och åtgärd av: 

 • Batteribelysning
 • Reflexer
 • Ringklocka

Guld Service: 950 kr /1195kr*

Som Silver service samt

Kontroll av och justering av:

 • Ekerspänning 
 • Hjul -, vev – och Styrlager

Platinum Service: 1650 kr

Som Guld- Silver service samt byte av:

 • Drivlina och vevlager 
 • Samtliga vajrar och höljen

*Priset är för elcykel då det även ingår kontroll av elsystem, kontakter och batterifästen. Tänk på att lämna nycklarna med din elcykel.

Eventuell materialkostnad tillkommer i samtliga paket

Tilläggsarbeten vid utförande av servicepaket:

 • Tillägg för ekerbyte  180 kr
 • Tillägg för byte av bromsvajer/ växelvajer   150 kr/ vajer
 • Tillägg för oljebyte, hydraulisk broms  180 kr/broms
 •  Uppdatering av mjukvara på Elcykel (Shimano och Bosch)  290 kr

 

För att vi skall kunna göra vårt bästa, så att din cykel fungerar så bra som möjligt, se till att din cykel är tvättad när du lämnar in den.

Har du några frågor så tveka inte att ringa till oss på 08-200676 (välj Verkstad i telefonväxeln).

Läs mer om Jarla Cykel på vår Om oss-sida.