5 tips när du ska cykla i regn

2020/06/07

Cykla i regn

Sommaren är snart här och gatorna börjar fyllas med förväntansfulla cyklister som pendlar till jobbet, motionerar eller bara glider runt längs vägarna. Även sommaren mestadels bjuder på fint väder kan den också bjuda regn och rusk. Vilket såklart inte behöver sätta käppar i hjulet för din tur. Vi tänkte därför dela med oss av fem tips för dig som ska cykla i regn!

Utrusta dig rätt för att cykla i regn

Det finns en hel del saker att tänka på när du ska cykla i regn. Åtminstone om du önskar en trivsammare upplevelse. Nedan delar vi därför med oss av våra bästa tips och råd:

1. Klä dig rätt

Rätt kläder är en förutsättning för en trevlig upplevelse. Genom att klä dig rätt behöver du dessutom inte bli allt för blöt. Så, vad ska man då ha på sig?

Vi rekommenderar att du investerar i en bra regnjacka. Du kan exempelvis kika in Pearl Izumis jacka Torrent Wxb, vilken är full regntät och anpassad för temperaturer kring 10-20 grader. Perfekt för sommaren!

Vid lättare regn och väta kan annars Bontragers Evoke Stormshell vara ett alternativ. Den lämpar sig också utmärkt för mountainbikecyklister. Även en regnkäp kan vara ett tilltalande alternativ för vissa.

Därutöver bör du komplettera jackan med ett par regnbyxor. Vi rekommenderar Pearl Izumis regnbyxor Select Barrier WxB. Och för guds skull, glöm inte skoöverdrag på fötterna. Även här Pearl Izumis P.R.O Barrier en favorit.

Handskar kan också vara en bra idé för att behålla ett bra grepp om styret och samtidigt slippa bli kall och blöt om händerna. Kolla in vårt välfyllda sortiment av cykelhandskar för att hitta just din favorit.

Jacka, byxor, handskar och skoöverdrag är såklart det du ska bara allra längst ut. Är det lite kyligare ute, och du är rädd för att börja frysa, rekommenderar vi att du tillämpar lager-på-lager metoden och klär dig med underställ och/eller funktionskläder under ytterplaggen.

2. Använd glasögon

Förutom rätt kläder gäller det också att använda rätt utrustning. Till dessa hör bl.a. glasögon, vilka förhindrar att du får regn i ögonen. Något som i sin tur leder till att din sikt inte försämras under cykelturen.

3. Ta på dig hjälmen

Hjälm ska man såklart alltid använda när man är ute på vägarna. Inte minst när oväder råder och risken för att en olycka ska ske ökar!

4. Använd belysning

Som tidigare nämnts är det lätt hänt att sikten, för såväl dig och dina medtrafikanter, försämras när det är dåligt väder ute. För att du ska vara så synlig som möjligt i trafiken och längs vägarna, rekommenderar vi dig att sätta på cykelns belysning.

Har du inga lampor på din cykel, alternativt om de fungerar bristfälligt, rekommenderar vi dig att kolla in vårt utbud av cykelbelysning. Du kan också kika in vår köpguide för cykellysen, i vilken vi bl.a. reder ut för vad lagen säger samt hur du går tillväga för att hitta rätt belysning för ändamålet.

5. Ta det försiktigt

Sist men inte minst skulle vi vilja uppmana dig att vara lite extra försiktig. Förutom försämrad sikt finns det också en risk för vattenplaning. Inte minst om du använder en racer med slickade däck. Ta det försiktigt!

Besök Jarla Cykel

Vi hoppas att du använder dig av ovanstående tips för att få en trivsammare cykeltur i regnovädret. Om du är på jakt efter ny utrustning eller också behöver serva din cykel, är du varmt välkommen att besöka oss på Jarla Cykel.

Utöver vår e-handel har vi nämligen två butiker med tillhörande verkstäder i Stockholm. Här hittar du såväl cyklar som komponenter och kläder. Vi kan hjälpa dig med alla typer av cykelrelaterade ärenden.

Besök oss på Rådmansgatan 25 eller Gustavslundsvägen 175 i Stockholm, ring oss direkt på 08 – 20 06 76 eller skicka ett mejl till [email protected] eventuella frågor eller funderingar. Varmt välkommen till oss på Jarla Cykel – en riktig cykelbutik sedan 1944!