Därför bör du cykla med ryggsäck

2020/03/09

Cykla med ryggsäck

Det finns många goda anledningar till varför du bör cykla med en ryggsäck. Vi tänkte därför reda ut för några av dessa fördelar samt dela med oss av en handfull ryggsäckar som lämpar sig utmärkt för cykelpendling och andra tillfällen.

Innehåll

– Fördelar med att använda en ryggsäck

– Vi tipsar om 4 olika cykelryggsäckar

Fördelar med att använda en ryggsäck 

Som tidigare nämnts finns det många goda anledningar till varför du bör använda en ryggsäck när du cyklar. Nedan har vi samlat några av dem:

1. Det är säkert

En av de främsta anledningarna till att använda en ryggsäck, är för att det är säkert. I och med att du inte belastar styre, pakethållare eller andra delar av cykeln, vilket kan vara fallet med andra typer av väskor, behåller du också kontrollen på ett mycket bättre sätt.

Något som i sin tur gör ryggsäcken till ett mycket säkert alternativ!

2. Du får med dig mycket packning

Ytterligare en fördel med ryggsäcken är att den är väldigt praktisk. De flesta är nämligen mycket rymliga, vilket ger dig gott om utrymme till packning.

3. Det är bekvämt

De flesta tillverkare är duktiga på att tillverka cykelryggsäckar med breda axelband och lagom utrymme mellan rygg och ryggsäck (vilket är viktigt för ventilationen). Egenskaper som gör det till ett mycket bekvämt alternativ!

4. Du har många alternativ

Numera finns det en hel uppsjö av ryggsäckar på marknaden. Det finns exempelvis produkter som har en kompakt design, de som är försedda med extra fickor och förvaringsutrymmen samt de som är utrustade med vätskebehållare.

5. Det är mångsidigt

Med tanke på att det finns en mängd olika typer av ryggsäckar, är det också ett mångsidigt alternativ. Oavsett om du planerar att cykla till och från jobbet, på landsväg eller också i skogen med mountainbike, finns det garanterat en ryggsäck som passar just dig och dina behov.

Vi tipsar om 4 olika cykelryggsäckar

Nu när du har bättre koll på varför du bör använda en ryggsäck när du cyklar, tänkte vi dela med oss av fyra olika produkter som lämpar sig utmärkt för såväl pendlingen som skogsturerna:

Camelbak Hydrobak 1.5 L

Denna smidiga och minimalistiska ryggsäck lämpar sig utmärkt för de flesta typer av ändamål. Oavsett om du planerar en skogstur, landsvägstur eller bara ska pendla till och från jobbet.

Trots sin kompakta design rymmer denna ryggsäck en vattenbehållare om 1,5 liter. Perfekt om du blir törstig längs vägen!

Läs mer om och köp Camelbak Hydrobak 1.5 L.

Camelbak Rogue 2 L 

Rogue är något större än Hydrobak och erbjuder bland annat en vätskehållare om 2 liter. Den har också två yttre fack som möjlighet förvaring av en mängd personliga föremål såsom nycklar, verktyg, plånbok och liknande.

Läs mer om och köp Camelbak Rogue 2 L. 

Camelbak Chase Bike 2.5 L

Chase Bike är på många sätt lik de två tidigare nämnda ryggsäckarna Hydrobak och Rogue. Med denna väska får du däremot lite fler och större förvaringsmöjligheter samt en större vätskebehållare som har en kapacitet på 2,5 liter.

Utöver detta är Chase Bike utrustad med en mängd goda egenskaper såsom ventilerande axelband, stretchficka med plats för exempelvis regnkläder samt reflexpaneler för bättre synlighet, för att bara nämna några.

Läs mer om och köp Camelbak Chase Bike 2.5 L.

Camelbak M.U.L.E 3 L

Sist men inte minst skulle vi vilja tipsa om M.U.L.E, en rymlig cykelryggsäck som har en vattenbehållare med en kapacitet på 3 liter. Som om detta inte vore nog har den också en generös packningskapacitet om hela 9 liter. Perfekt för längre turer!

Läs mer om och köp Camelbak M.U.L.E 3 L.

Ta hjälp av Jarla Cykel

Om du är på jakt efter en ny ryggsäck, kan du med fördel vända dig till oss på Jarla Cykel. Vi erbjuder ett stort utbud av praktiska väskor för alla typer av behov. Hos oss kan du dessutom handla online men också i fysisk butik!

Besök oss på Rådmansgatan 25 eller Gustavslundsvägen 175 i Stockholm, ring oss direkt på 08 – 20 06 76 eller skicka ett mejl till info@jarlacykel.se vid eventuella frågor eller funderingar. Varmt välkommen till oss på Jarla Cykel – en riktig cykelbutik sedan 1944!