NYHETER

2020/09/21

Ställa in cykelhjälm – så gör du

Vi har tidigare berättat hur du gör för att hitta en passande cykelhjälm. För att hjälmen ska skydda ditt huvud på bästa sätt är det däremot viktigt att den sitter på rätt sätt. I denna artikel tänkte vi därför berätta mer om hur du gör för att ställa in din cykelhjälm!

Läs mer
2020/09/14

3 tips när du ska förvara cykel i lägenhet

Bor du i en lägenhet och saknar ett förvaringsutrymme för din cykel? Då kommer du förhoppningsvis att finna denna artikel hjälpsam. Vi tänkte nämligen dela med oss av tre smarta tips när du ska förvara cykeln i en lägenhet.

Läs mer
2020/09/07

Så får du rätt lufttryck i dina cykeldäck

Att fylla dina däck med rätt mängd luft är viktigt för att säkerställa bästa funktion samt för att undvika punkteringar och andra onödiga skador på din cykel. Men hur vet man egentligen vad som är rätt lufttryck? Låt oss reda ut alla frågetecken.

Läs mer
2020/08/31

Montera cykeldator – så gör du

Vi har i en tidigare köpguide berättat vad du ska tänka på när du ska köpa en cykeldator. Nu tänkte vi fortsätta på den inslagna vägen och redogöra för hur du faktiskt monterar den på din cykel.

Läs mer
2020/08/24

Så hittar du den bästa pendlarcykeln

Vi har i en tidigare artikel delat med oss av fem tips när du ska cykla till jobbet. Därför tänkte vi nu fortsätta på den inslagna vägen och berätta mer om hur du hittar den bästa pendlarcykeln!

Läs mer
2020/08/17

Underhåll av elcykel – 5 handfasta tips

Vi har tidigare berättat hur du gör för att vårrusta din cykel samt hur du kan underhålla din cykel för att öka dess livslängd. En del cyklar, däribland elcyklar, kräver däremot lite extra underhåll. I denna artikel tänkte vi därför dela med oss av fem handfasta tips som hjälper dig att underhålla din elcykel på bästa möjliga sätt!

Läs mer
2020/08/10

Laga fotbroms på cykel – så gör du

Vi har i en rad tidigare artiklar redogjort för hur du går tillväga för att justera skivbromsar på din cykel samt hur du gör för att byta skivbromsar. Men hur går man egentligen tillväga för att laga en fotbroms? Det tänkte vi reda ut i denna artikel.

Läs mer
2020/08/03

Byta hjullager på cykel – så gör du

Över tid slits vissa komponenter ut och behöver därför repareras eller bytas ut. En av de delar som kan behöva bytas ut, inte minst på äldre cyklar, är hjullagret. I denna artikel tänkte vi därför berätta mer om hur du går tillväga för att byta hjullager på din cykel!

Läs mer
2020/07/27

Montera cykelkorg – så gör du

Vi har i en tidigare artikel berättat hur du gör för att hitta rätt cykelkorg. Men hur gör man egentligen för att montera den? I denna artikel berättar vi mer om hur du monterar en cykelkorg steg-för-steg.

Läs mer
2020/07/20

Energi under cykling – så laddar du energidepåerna

Vid längre cykelturer, antingen under lopp eller träning, kan det vara nödvändigt att fylla på kroppens energidepåer. Men hur tankar man egentligen rätt energi under cyklingen? Det hade vi tänkt reda ut för i denna artikel.

Läs mer