NYHETER

2020/11/30

5 tips för att fräscha upp en gammal cykel

Har du kommit över en äldre cykel som du gärna vill ha kvar och kunna använda? Då har du hamnat helt rätt. I denna artikel tänkte vi nämligen dela med oss av en handfull tips som hjälper dig att fräscha upp en gammal cykel!

Läs mer
2020/11/23

Byta bromsbelägg på cykel – så gör du

Bromsbeläggen är slitagedelar som förr eller senare kommer att behöva bytas ut, oavsett om du använder dig av traditionella fälgbromsar eller skivbromsar. Låt oss därför kika närmare på hur ofta man bör byta belägg samt hur man går tillväga för att lyckas med detta.  

Läs mer
2020/11/16

Vobblande bakhjul på cykel – orsak & lösning

Upplever du att bakhjulet på din cykel vobblar? Då är du inte ensam. Detta är ett vanligt problem som drabbar många cyklister. Vi tänkte därför berätta mer om vilka potentiella orsaker och lösningar som finns till problemet!

Läs mer
2020/11/09

Att tänka på vid laddning av elcykel

Allt fler svenskar har fått upp ögonen för elcyklar och enligt siffror från bl.a. Trafikverket rullar det långt över 100 000 stycken längs våra gator. Denna artikel vänder sig till dig som antingen äger en elcykel i dagsläget eller också har för avsikt att köpa en. Vi delar nämligen med oss av en del saker som är viktiga att tänka på i samband med laddning av batteriet.

Läs mer
2020/11/02

3 tips för att hitta en året runt cykel

Tillhör du den skara cyklister som använder sin cykel året runt? Då kan det vara fördelaktigt att investera i en cykel som kan användas under samtliga årstider. I denna artikel tänkte vi därför dela med oss av våra bästa tips för att hitta den perfekta året runt cykeln!

Läs mer
2020/10/26

Bikefit – vad är det?

Chansen är stor att du någon gång kommit över begreppet Bikefit. Men vad innebär det egentligen? Låt oss reda ut alla frågetecken.

Läs mer
2020/10/19

Ska man välja elcykel eller vanlig cykel?

Elcyklar har under de senaste åren blivit ett allt populärare val bland konsumenter. Något som i sin tur har medfört att många som är i färd med att köpa en ny cykel funderar på om de ska välja en elcykel eller en gammal hederlig cykel. I denna artikel tänkte vi därför försöka guida dig till rätt val!

Läs mer
2020/10/12

Låsa cykel säkert – så gör du

Så mycket som 69 900 cykelstölder anmäldes under 2019, enligt statistik från Brottsförebyggande rådet (BRÅ). För att minska riskerna att gå samma öde till mötes, kan du med fördel låsa din cykel. Låt oss därför berätta mer om hur du går tillväga för att låsa din cykel på ett säkert och korrekt sätt!

Läs mer
2020/10/05

5 tips till dig som vill cykla virtuellt

Det är inte alltid som man har möjlighet att cykelträna utomhus. Vi lever trots allt i Sverige där långa och kalla vintrar sätter stopp för cykelträningen under stora delar av året. Ett alternativ kan då vara att cykla virtuellt. Låt oss dela med oss av våra bästa tips till dig som vill komma igång och cykla virtuellt!

Läs mer
2020/09/28

5 tips till dig som tänkt börja cykla MTB

Så, du är sugen på att börja cykla MTB? Då kan du se fram emot otaliga underhållande timmar i skogen. För att förbereda dig på detta tänkte vi dela med oss av våra bästa tips till dig som tänkte börja cykla mountainbike!

Läs mer