NYHETER

2020/03/30

Trek Supercaliber – Jag är imponerad!

Supercaliber 9.8 Våren är äntligen här och förra veckan kom den efterlängtade leveransen. Min nya Trek Supercaliber 9.8 hade anlänt till Jarla på Rådmansgatan. Förväntningarna var stora och bytet från vinterhojen, en aluminium hard trail, till Supercalibern kan bara beskrivas på ett sätt, WOW! Den är lätt och reagerar snabbt på kommandon, inte så konstigt […]

Läs mer
2020/03/09

Därför bör du cykla med ryggsäck

Det finns många goda anledningar till varför du bör cykla med en ryggsäck. Vi tänkte därför reda ut för några av dessa fördelar samt dela med oss av en handfull ryggsäckar som lämpar sig utmärkt för cykelpendling och andra tillfällen.

Läs mer
2020/02/03

Byta pedaler på cykel – så gör du

Vi har i en tidigare artikel berättat hur du gör för att hitta rätt pedaler till din cykel. Nu tänkte vi därför fortsätta på den inslagna vägen och berätta hur du gör för att montera/byta pedaler på din cykel. En behjälplig steg-för-stegguide, helt enkelt!

Läs mer
2020/01/27

3 tips vid cykelträning i kyla

Att cykelträna under vintermånaderna kan upplevas som tungt och komplicerat, samtidigt som många tror att det krävs speciell utrustning. Det behöver däremot inte vara tungt eller komplicerat – inte minst om du följer våra bästa tips vid cykelträning i kyla!

Läs mer
2020/01/20

Så gör du för att spänna din cykelkedja

Efter en tid är det inte ovanligt att cykelkedjan börjar kännas slapp. Då är det också hög tid att justera kedjan så att den blir spänd igen. Men hur lyckas man egentligen med detta? Låt oss berätta hur du går tillväga för att spänna din cykelkedja!

Läs mer
2020/01/13

Glapp i bakhjulet på cykeln? Så löser du det!

Det är inte ovanligt att man förr eller senare råkar ut för någon typ av problem med sin hoj. Ett problem som vissa kan få erfara är att bakhjulet glappar. I denna artikel tänkte vi därför redogöra för vad detta kan bero på, samt hur du går tillväga för att få bukt med ett glappande bakhjul på cykeln.

Läs mer
2020/01/07

3 tips när du ska tvätta cykelkläder

Att tvätta sina cykelkläder är kanske inte den roligaste uppgiften. Det är däremot ack så viktigt för att hålla dem rena och fräscha under en längre tid. Vi tänkte därför dela med oss av våra bästa tips och råd, vilka du kan använda när du ska tvätta dina cykelkläder!

Läs mer
2020/01/02

Vi tipsar om fem cyklar för vinterpendling

Vi har tidigare delat med oss av våra bästa tips för dig som cyklar vintertid, samt berättat hur du gör för att hitta rätt vinterhandskar för cykelturen. Nu tänkte vi fortsätta på den inslagna vägen och tipsa om fem cyklar för vinterpendlingen – perfekt om du ska investera i en ny vinterhoj!

Läs mer
2019/12/16

Hur håller jag fingrarna varma?

Test av vinterhandske, Bontrager Velocis Softshell Orörliga fingrar! Efter förra söndagens pass fick jag snällt plinga på min egna dörr och vänta tills min fru kunde öppna dörren, få av mig mina cykelskor och leda mig rakt in i duschen. Why? Jo för att mina händer inte fungerade efter att ha varit ute några timmar […]

Läs mer
2019/12/16

Så gör du för att få rätt höjd på cykelstyret

Vi har tidigare redogjort för hur du gör för att få rätt höjd på cykelsadeln. För att du ska få maximal aerodynamik och effektivitet efter vägarna (eller terrängen), gäller det däremot att också justera styret. I denna artikel tänkte vi därför berätta hur du gör för att få rätt höjd på cykelstyret!

Läs mer