NYHETER

2019/05/20

Vi firar 75 år!

1944 öppnades portarna för första gången i Jarlas regi på Rådmansgatan 25 i Stockholm. Det är i år 2019 75 år sedan! Detta är vi stolta över och vill fira tillsammans med dig! Lördagen den 25:e maj från kl. 10.00 kommer vi att fira våra 75 år med pompa och ståt! Det kommer finnas mat, […]

Läs mer
2019/05/14

Så gör du för att byta bakdrev på cykeln

Cyklar är komplexa och består av många komponenter som dessutom får motstå en hel del slitage. En av de delar som inom sinom tid kommer att behöva bytas ut, är bakdrevet. I denna artikel tänkte vi därför berätta mer om hur du går tillväga för att byta bakdrev på cykeln samt hur vi på Jarla Cykel kan bistå med hjälp.

Läs mer
2019/05/07

Hopfällbar cykel – en köpguide

Är du på jakt efter en cykel som erbjuder stor flexibilitet i vardagen och möjligheten att ta sig till och från jobbet med såväl cykel som kollektivtrafik? Då kan du med fördel investera i en hopfällbar cykel som enkelt kan vikas ihop och ta med på pendeltåget, i bilen eller liknande. Låt oss berätta mer om fördelarna med denna typ av cykel!

Läs mer
2019/04/30

Barnstol till cykeln – en köpguide

Att ta med sig sitt barn på en cykeltur är mycket roligt. För att säkerställa en trygg och säker tur gäller det däremot att investera i en bra barnstol till cykeln. I denna artikel tänkte vi därför berätta mer om hur du går tillväga för att hitta en cykelsits som passar just ditt barn och din cykel.

Läs mer
2019/04/25

Service på racercykel – enkla skötselråd

För att förlänga livslängden på din racercykel och samtidigt se till att den alltid fungerar som den ska, krävs det att den kontinuerligt tas om hand om. I denna artikel tänkte vi därför dela med oss av några enkla skötsel-/serviceråd som säkerställer att din racer förblir i toppskick!

Läs mer
2019/04/25

Så gör du för att byta växel på cykeln

Vi har i en tidigare artikel redogjort för hur du gör för att laga växel på cykeln. I denna artikel tänkte vi fortsätta på den inslagna vägen och berätta mer om hur du gör för att byta växel på egen hand.

Läs mer
2019/04/12

MIPS – Skyddar din hjärna!

MIPS – Skyddar din hjärna! Hur det funkar och varför du ska välja en hjälm med MIPS! Cykelhjälmens funktion En traditionell cykelhjälm skyddar ditt huvud om du en dag skulle krascha. Detta skulle kanske resultera i att hjälmen spricker eller får en buckla. Kort sammanfattat så tar hjälmen hand om den kraft som ditt huvud annars fått deala […]

Läs mer
2019/04/08

Byta vevlager på cykeln – så gör du

Upplever du att det knarrar eller gnisslar konstigt från cykelns vevhus? Då kan det vara tecken på att dina vevlager måste bytas ut. Men hur lyckas man egentligen med detta? I denna artikel berättar vi mer om hur du gör för att byta vevlager på egen hand.

Läs mer
2019/04/02

Så gör du för att laga växel på cykeln

Cyklar är fulla av mekanik och komponenter som kan gå sönder, varav växelsystemet är en av dem. I denna artikel tänkte vi därför berätta mer om hur du går tillväga för att laga din växel på egen hand, samt hur vi på Jarla Cykel kan bistå med hjälp!

Läs mer
2019/03/26

Hur monterar man ett cykelstöd?

Att kunna parkera sin cykel på ett stabilt och säkert sätt bör vara av högsta prioritet hos samtliga cykelägare. För att göra detta krävs det att man har ett bra stöd som dessutom är korrekt monterat. Men hur monterar man egentligen ett cykelstöd? I denna artikel ger vi dig svaret.

Läs mer