NYHETER

2021/09/24

Cykellampa för MTB – en köpguide

Att ha ett rejält lyse på sin cykel är oerhört viktigt, både för att se och synas. Ska du dessutom cykla i skogen när mörkret fallit sig på är det än mer viktigt. Låt oss därför berätta mer om hur du går tillväga för att hitta en passande cykellampa för din mountainbike!

Läs mer
2021/09/14

Byta kedjeskydd på cykel – så gör du

Vi har tidigare sammanställt en köpguide för kedjeskydd, där vi berättar mer om hur väljer en passande produkt för just din cykel. Nu tänkte vi därför redogöra för hur du går tillväga för att montera kedjeskyddet på din cykel.

Läs mer
2021/09/09

En introduktion till el-mountainbikes

Under de senaste åren har elcyklar ökat i popularitet. Inte minst när det kommer till klassiska standard- och hybridcyklar som lämpar sig utmärkt för jobbpendlingen. Nu börjar det även bli populärt med elassisterande mountainbikes, vilka vi därav tänkte prata mer om i denna artikel.

Läs mer
2021/08/25

5 tips till dig som vill börja med långfärdscykling

Drömmer du om att ge dig ut på långa äventyr med cykeln? Då har du hamnat helt rätt. Här tänkte vi nämligen dela med oss av våra bästa tips och råd till dig som vill börja med långfärdscykling.

Läs mer
2021/08/23

Cykla i skogen – vilken cykel?

Vill du kunna cykla i skogen men är osäker på vilken cykel som lämpar sig att använda i den typen av terräng? Då har du hamnat helt rätt. I denna artikel tänkte vi nämligen berätta mer om vilka typer av cyklar som kan användas i skogen.

Läs mer
2021/08/16

Cykla med hörlurar eller inte?

Många svenskar föredrar att lyssna på musik eller podcasts medan de cyklar. Och visst kan de vara ett ypperligt tillfälle att njuta av sina favoritlåtar på väg till jobbet, men faktum är att det kan medföra ökade risker i trafiken. Vi tänkte därför titta närmare på varför det kan vara en bra idé att tänka en extra gång innan man tar sig hörlurarna och sätter sig på cykeln.

Läs mer
2021/07/16

Cykelverktyg – en köpguide

Tillhör du den skara cyklister som gärna skruvar i hojen på egen hand? Då är denna artikel för dig. Här tänkte vi nämligen guida dig till alla de cykelverktyg som bör finnas hos hemmamekanikern!

Läs mer
2021/07/16

Åka lift med cykel – så gör du

I takt med att intresset för mountainbike och downhillcykling ökat i rasande fart under de senaste åren, har det även öppnat upp allt fler svenska anläggningar för detta ändamål. Ett moment som många är ovana vid är däremot att ta liften upp i backen. Därför tänkte vi berätta mer om hur du går tillväga för att åka lift med cykel!

Läs mer
2021/07/16

5 tips till dig som vill börja cykla downhill

Intresset för downhillcykling har under de senaste åren ökat i en rasande fart. Tillhör du en av dem som gärna skulle vilja ge sig ut i terrängen och flyga fram över obanad mark? Då kommer denna artikel att falla dig i smaken. Här tänkte vi nämligen dela med oss av våra bästa tips till dig som vill börja cykla downhill! 

Läs mer
2021/07/16

Vad är en hybridcykel?

Det finns en rad olika cykeltyper, varav hybridcykeln är en av dem. Men vad är egentligen en hybridcykel och när lämpar de sig bäst att använda? Det tänkte vi reda ut i denna artikel, samtidigt som vi passar på att tipsa om några hybridcyklar från vårt sortiment. 

Läs mer