NYHETER

2019/11/11

Så gör du för att byta eker på cykeln

Ekrarna är en essentiell del av din cykel. Skadade ekrar bör därför bytas ut fortast möjligt. Det är också därför som vi i denna artikel tänkte berätta mer om hur du gör för att byta ekrar på din cykel.

Läs mer
2019/11/04

Så gör du för att byta kassett på cykeln

Över tid kan din kassett slitas ut på grund av naturligt slitage, vilket i sin tur leder till att den måste bytas. Men hur gör man egentligen detta? I denna artikel berättar vi hur du gör för att byta kassett på din cykel.

Läs mer
2019/10/28

Så gör du för att byta styrlager på cykeln

Upplever du att styrförmågan på din cykel har försämrats? Då kan det vara så att du är tvungen att byta styrlager. Men hur lyckas man egentligen med detta? I denna artikel berättar vi mer om hur du gör för att byta styrlager på din cykel.

Läs mer
2019/10/21

Så gör du för att byta skivbroms på cykeln

Vi har tidigare redogjort för hur du gör för att justera dina skivbromsar. Ibland händer det däremot att dessa istället behöver bytas ut. I denna artikel tänkte vi därför berätta mer om hur du byter såväl skivbromsbelägg som bromsskiva på din cykel.

Läs mer
2019/10/14

Så gör du för att justera en V-broms på cykeln

Det är inte ovanligt att du efter en tid blir tvungen att justera dina V-bromsar. Vi tänkte därför dela med oss av några vanliga tecken som tyder på att det är dags att justera bromsarna, samt berätta mer om hur du går tillväga för att göra detta i praktiken.

Läs mer
2019/10/07

Växlarna på cykeln hoppar – så löser du det

Hoppande cykelväxlar är ett vanligt förekommande problem. I denna artikel tänkte vi därför berätta mer om vad detta kan bero på, samt hur du går tillväga för att få bukt med det.

Läs mer
2019/09/30

Så gör du för att smörja vevlager på cykeln

Ibland händer det att du är tvungen att smörja cykelns vevlager. Vi tänkte därför gå igenom hur du märker att det är dags att smörja in dina lager samt hur du gör detta i praktiken.

Läs mer
2019/09/23

Så gör du för att byta framdrev på cykeln

Vi har tidigare berättat hur du gör för att byta bakdrev på cykeln. Nu tänkte vi fortsätta på den inslagna vägen genom att berätta hur du gör för att byta framdrev.

Läs mer
2019/09/16

Så blir du kvitt skrikande bromsar på cykeln

Det finns många fördelar med att använda skivbromsar på cykeln. Dels är dem både effektivare och slitstarkare än traditionella V-bromsar. Det finns däremot ett problem – att de kan börja ge ifrån sig ett skrikande ljud. I denna artikel tänkte vi därför berättar hur du blir av med skrikande skivbromsar.

Läs mer
2019/09/09

Så hittar du bra däck till racercykeln

Det finns många där ute som undrar hur man hittar bra däck till sin racercykel. I denna artikel tänkte vi därför berätta mer om vad som kännetecknar bra landsvägsdäck samt dela med oss av en handfull bästsäljare inom denna kategori.

Läs mer