NYHETER

2021/03/01

Skillnad på tempocykel och racer

Det är många där ute som funderar på vad skiljer en tempocykel från en racercykel. Här tänkte vi därför försöka reda ut alla frågetecken samt ta upp några av de främsta för- och nackdelarna med respektive modell.

Läs mer
2021/02/22

3 tips för att hitta det bästa skoöverdraget för cykling

När temperaturen utomhus sjunker och vädergudarna väljer att bjuda på regn och rusk, kan det vara fördelaktigt att sätta på ett par skoöverdrag på fötterna. Men hur går man egentligen tillväga för att hitta det skoöverdrag som passar bäst för ens egna förutsättningar och behov? Det försöker vi reda ut i denna artikel.

Läs mer
2021/02/15

Styrketräning för cyklister – tips på 9 övningar

Som cyklist är det inte enbart viktigt att träna på själva cyklingen. Det är även av största vikt att ha en bra grundfysik och ägna sig åt styrketräning. Här tänkte vi därför tipsa om nio styrketräningsövningar som lämpar sig utmärkt för cyklister!

Läs mer
2021/02/08

Så gör du för att återvinna dina cykeldäck

En cykel består av en rad slitagedelar som förr eller senare kommer att behöva bytas ut. Just däcken är en av de komponenter som kan behöva bytas ut med jämna mellanrum. När du ska göra dig av med dina gamla däck och slangar gäller det däremot att du återvinner dem, för att därigenom värna om miljön. Men hur ska de egentligen återvinnas? Det reder vi ut i denna artikel.

Läs mer
2021/02/02

Återhämtning efter cykling – våra bästa tips

Vare sig du deltagit i ett lopp eller varit ute på ett hårt träningspass är det viktigt med återhämtning. Låt oss därför dela med oss av våra bästa tips och råd för hur du får tillbaka orken efter ett cykellopp eller ett träningspass!

Läs mer
2021/01/25

Byta ventil på cykel – så gör du

Vi har en tidigare artikel berättat hur du gör för att laga en trasig cykelslang samt redogjort för hur du går tillväga för att byta ut slangen. Det är däremot inte alltid som man är tvungen att ta sig an detta besvär. Kör du slanglöst eller har racerventiler med utbytbara ventilkärnor, kan det räcka med ett ventilbyte!

Läs mer
2021/01/18

Laga tubeless däck – så gör du

Under de senaste åren har s.k. tubeless däck vuxit i popularitet. Men vad händer egentligen när däcken, som saknar någon slang, går sönder och behöver lagas? Det tänkte vi berätta mer om i denna artikel.

Läs mer
2021/01/11

Så fixar du ett trögt cykellås

Du slår upp ögonen och upptäcker att du försovit dig, bara för att rusa ut till cykeln och påträffa nästa problem: låset är väldigt trögt att öppna. Känner du igen dig? Det är inte ovanligt att cykellåset kärvar ihop och blir svårt att använda. Vi tänkte därför dela med oss av en rad tips som hjälper dig att få bukt med detta problem!

Läs mer
2021/01/04

Trögt att trampa cykel? Så löser du det

Ett vanligt problem som många stöter på är att det är trögt att trampa sin cykel. I denna artikel tänkte vi därför berätta mer om vad detta kan bero på samt hur du går tillväga för att lösa det.

Läs mer
2020/12/28

Tips för lyckad intervallträning på cykeltrainer

Vi har i en tidigare delat med oss av fyra tips när du ska cykla inomhus på en trainer, där vi bl.a. tipsar om att göra intervaller. Nu tänkte vi därför fortsätta på den inslagna vägen och berätta om fem bra intervallpass som kan hjälpa dig att ta träningen till nästa nivå!

Läs mer