NYHETER

2020/01/20

Så gör du för att spänna din cykelkedja

Efter en tid är det inte ovanligt att cykelkedjan börjar kännas slapp. Då är det också hög tid att justera kedjan så att den blir spänd igen. Men hur lyckas man egentligen med detta? Låt oss berätta hur du går tillväga för att spänna din cykelkedja!

Läs mer
2020/01/13

Glapp i bakhjulet på cykeln? Så löser du det!

Det är inte ovanligt att man förr eller senare råkar ut för någon typ av problem med sin hoj. Ett problem som vissa kan få erfara är att bakhjulet glappar. I denna artikel tänkte vi därför redogöra för vad detta kan bero på, samt hur du går tillväga för att få bukt med ett glappande bakhjul på cykeln.

Läs mer
2020/01/07

3 tips när du ska tvätta cykelkläder

Att tvätta sina cykelkläder är kanske inte den roligaste uppgiften. Det är däremot ack så viktigt för att hålla dem rena och fräscha under en längre tid. Vi tänkte därför dela med oss av våra bästa tips och råd, vilka du kan använda när du ska tvätta dina cykelkläder!

Läs mer
2020/01/02

Vi tipsar om fem cyklar för vinterpendling

Vi har tidigare delat med oss av våra bästa tips för dig som cyklar vintertid, samt berättat hur du gör för att hitta rätt vinterhandskar för cykelturen. Nu tänkte vi fortsätta på den inslagna vägen och tipsa om fem cyklar för vinterpendlingen – perfekt om du ska investera i en ny vinterhoj!

Läs mer
2019/12/16

Hur håller jag fingrarna varma?

Test av vinterhandske, Bontrager Velocis Softshell Orörliga fingrar! Efter förra söndagens pass fick jag snällt plinga på min egna dörr och vänta tills min fru kunde öppna dörren, få av mig mina cykelskor och leda mig rakt in i duschen. Why? Jo för att mina händer inte fungerade efter att ha varit ute några timmar […]

Läs mer
2019/12/16

Så gör du för att få rätt höjd på cykelstyret

Vi har tidigare redogjort för hur du gör för att få rätt höjd på cykelsadeln. För att du ska få maximal aerodynamik och effektivitet efter vägarna (eller terrängen), gäller det däremot att också justera styret. I denna artikel tänkte vi därför berätta hur du gör för att få rätt höjd på cykelstyret!

Läs mer
2019/12/09

Så får du rätt höjd på cykelsadeln

Har du precis investerat i en ny cykel? Eller känns det helt enkelt inte bekvämt när du är ute på vägarna? Oavsett vilket så är det viktigt att justera och hitta den rätt höjden på sadeln. Vi tänkte därför berätta mer om hur du lyckas med just detta!

Läs mer
2019/12/02

Så får du bukt med frusna växlar på cykeln

Under vinterns kallaste månader är det inte enbart kroppen som kan vara frusen, utan även dina cykelväxlar. Vi tänkte därför berätta mer om hur du undviker frusna växlar på cykeln, samt hur du bäst får dem att tina upp om olyckan varit framme.

Läs mer
2019/11/25

Vinterhandskar för cykel – en köpguide

Temperaturen utomhus sjunker och vinterns kalla vindar börjar göra sig tillkänna. Låt däremot inte detta stoppa dig från att cykelpendla till jobbet. Följ denna köpguide och investera i ett par rediga vinterhandskar som håller dig varm även under vinterns kallaste månader!

Läs mer
2019/11/18

Byta bromshandtag på cykel – så gör du

Det är inte ovanligt att man någon gång blir tvungen att bromshandtag på sin cykel. Vi tänkte därför berätta mer om när detta kan vara nödvändigt, samt hur du går tillväga för att byta bromshandtag på din cykel.

Läs mer