Sidokorg till cykeln – en köpguide

2019/03/26

Är du i behov av att transportera stora och tunga föremål på din cykel? Då gäller det att tänka på såväl säkerheten som funktionaliteten. Ett tillbehör som lever upp till båda dessa krav är sidokorgen. I denna artikel tänkte vi därför berätta mer om fördelarna med att använda en sidokorg samt hur du går tillväga för att välja en som passar just din cykel och dina personliga preferenser.

Innehåll

– Vad är en sidokorg?

– Därför bör du använda en sidokorg

 

Vad är en sidokorg?

Precis som namnet antyder så är detta en korg som fästes på sidan av cykeln. Mer specifikt på pakethållarens sida. Denna typ av cykelkorg har vuxit i popularitet under de senaste åren, vilket inte är särskilt konstigt med tanke på de många goda egenskaperna, vilka vi också berättar mer om nedan. 

Därför bör du använda en sidokorg

Det finns många anledningar till varför man bör använda en sidokorg på sin cykel. Först och främst så medför denna typ av korgar mycket lastutrymme. Något som är fördelaktigt om du vill transportera många, stora och/eller tunga föremål.

En annan stor fördel med sidokorgar är att dem är löstagbara och oftast försedda med ett behagligt handtag, vilket innebär att de går att ta med sig när man lämnar cykeln. Perfekt om du exempelvis ska handla mat eller liknande.

Inte nog med detta så är även sidokorgar mycket fördelaktiga ur ett säkerhetsperspektiv. Speciellt i jämförelse med traditionella korgar som fästes på styret. Lastar man tungt i sådana cykelkorgar så påverkas nämligen styrförmågan negativt, vilket ökar riskerna för att en olycka ska inträffa.

PS! Vet du med dig att du kommer packa oerhört tungt så kan det däremot vara bra att använda två stycken sidokorgar för att fördela vikten jämnt mellan sidorna.

Köp din sidokorg hos Jarla Cykel

Om du är på jakt efter en sidokorg, kan du med fördel vända dig till oss på Jarla Cykel. Vi erbjuder ett stort utbud av högkvalitativa korgar från välkända varumärken som Wald och Spectra. Självfallet i olika storlekar och material såsom rotting och metall.

En annan fördel med att handla hos oss på Jarla Cykel är att vi finns både online och i fysisk butik i Stockholm. Besök oss på Rådmansgatan 25 eller Gustavslundsvägen 175 i Stockholm, ring oss direkt på 08 – 20 06 76 eller skicka oss ett e-mail till [email protected] eventuella frågor eller funderingar. Varmt välkommen!