Så hittar du rätt cykeljacka

2019/01/10

Cykeljacka

Funderar du på att investera i en cykeljacka, men är osäker på vilken jacka som passar dig och dina behov? Då har du kommit helt rätt. Inte nog med att vi på Jarla Cykel erbjuder ett brett sortiment av cykeljackor, tänkte vi i denna artikel dela med oss av information och råd som underlättar ditt köp!

 

Innehåll

– Olika typer av cykeljackor
– Fördelar med cykeljackor
– Hur väljer man rätt jacka?

 

Olika typer av cykeljackor

Att vara utrustad med en funktionell och bra cykeljacka kan verkligen vara den faktorn som avgör ifall din cykeltur blir trevlig eller inte. Men vilka olika typer av cykeljackor finns det? Och hur går man tillväga för att välja rätt?

Nedan kan du läsa mer om de olika cykeljackorna som finns tillgängliga:

– Vindjackor
– Regnjackor
– Varmare jackor för kalla årstider

 

Vindjackor

När det kommer till vindjackor så finns det många som är skeptiska och ifrågasätter ifall man verkligen bör införskaffa en speciell vindjacka för cyklingen. Varför kan man bara inte använda sin vanliga vindjacka kan man undra?

De cykeljackor som är tillverkade för att tåla vind är speciellt utformade för att bäras i ”cykelposition”. Vilket kort och gott innebär att de är utformade för att inte sitta obehagligt, sitta tight över axlarna och annat som en vanlig vindjacka annars gör. En annan fördel med cykeljackorna är att de är längre i ryggen så att det inte glipar mellan byxa och jacka i framåtlutad position. 

I vårt sortiment hittar du bland annat vindjackan Pearl Izumi Elite Barrier. En högkvalitativ jacka som är väldigt vindtät men också vattenresistent, samtidigt som den andas väldigt bra. Jackan har också förstärkta dragkedjor mot vind- och vattenläckage. 

Ett annat alternativ är vindjackan Pearl Izumi Select Barrier som är en både lätt, skön och prisvärd jacka som enkel kan stuvas i väskan om den inte behövs. Perfekt både för pendlare och mounatinbikecyklisten!

 

Regnjackor

Oavsett ifall du pendlar eller inte så är det alltid ett smart val att ha en regnjacka nära till hands. Alla som cyklar vet att det inte är särskilt trevligt att vakna upp på morgonen, inse att det spöregnar ute och inte kunna skydda sig på något sätt. Genom att investera i en bra och funktionell regnjacka kan du enkelt ta dig från A till B utan att bli blöt.

I vårt sortiment hittar du bland annat regnjackan Town Stormshell från Bontrager. En jacka som erbjuder hög vatten- och vindtäthet, samt god ventilation i både krage, armhålor och rygg. Kort och gott en jacka som passar perfekt för den aktiva stadscyklisten.

 

Varmare jackor för kalla årstider

För dig som är aktiv och cyklar även under de kallare årstiderna kan det vara en bra idé att investera i en varm vinterjacka som tål alla väder. I vårt sortiment hittar du bland annat jackan RXL 180 Softshell från Bontrager. En varm vinterjacka av softshell-material som gör att den håller dig torr och varm samtidigt som den andas väldigt bra. 

 

Fördelar med cykeljackor

Vi har tidigare nämnt en del fördelar med cykeljackor, men nedan kan du läsa mer om fördelarna med att investera i en bra och funktionell jacka:

– De är längre i ryggen, vilket ger extra skydd mot både väder och vind.
– De är utformade för ”cykelposition”, vilket gör att de sitter bekvämt, inte är tighta över axlar och liknande.
– De har praktiska förvaringsfickor baktill, vilket gör att du inte störs av tunga föremål som dinglar omkring vid magen och styret. 
– Tack vare dess smarta utformning så kan de mycket väl användas vid andra ändamål som exempelvis löpning.

 

Köp din jacka hos Jarla Cykel

Som vi nämnde i början av denna artikel så erbjuder vi på Jarla Cykel ett stort utbud av högkvalitativa cykeljackor. Oavsett ifall du letar efter en vindjacka, regnjacka eller något varmare så hittar du det hos oss. 

En stor fördel med att handla hos oss på Jarla Cykel är att vi finns både online och i butik i Stockholm, där vi erbjuder ett ännu större sortiment av jackor och andra cykelkläder. Besök oss på Rådmansgatan 25 eller Gustavslundsvägen 175 i Stockholm, ring oss direkt på 08 – 20 06 76 eller skicka oss ett e-mail till [email protected] eventuella frågor eller funderingar. Varmt välkommen!