Ramlås

2024/06/04

ramlåsAtt hålla din cykel säker är en av de viktigaste aspekterna av cykelägande. Oavsett om du använder din cykel för dagliga pendlingar eller för fritidsaktiviteter, är ett bra ramlås en nödvändighet för att skydda din investering mot stöld. Hos oss på Jarla Cykel hittar du högkvalitativa ramlås som kombinerar säkerhet och användarvänlighet.

Vad är ett ramlås?

Ett ramlås, eller ringlås, är en typ av cykellås som är permanent monterat på cykelns ram. Det är designat för att snabbt och enkelt låsa bakhjulet och därmed förhindra att någon cyklar iväg med din cykel. Ramlåset är känt för sin enkelhet och användarvänlighet, vilket gör det till ett populärt val bland cyklister.

Fördelar med ramlås

 • Enkelhet: Eftersom ramlåset är fast monterat på cykeln, behöver du inte bära med dig ett separat lås. Det är alltid där när du behöver det.
 • Snabb användning: Ramlåset kan snabbt och enkelt låsas och låsas upp, vilket sparar tid jämfört med kedje- eller vajerlås.
 • Pålitlighet: Många ramlås är tillverkade av robusta material som är svåra att bryta upp, vilket ger ett högt säkerhetsskydd.
 • Kompakt design: Ramlås tar lite plats och påverkar inte cykelns estetik eller prestanda.

Olika typer av ramlås

Det finns flera olika typer av ramlås att välja mellan, beroende på dina specifika behov och cykelns märke. Ramlås är vanligtvis tillverkade av härdat stål och har en enkel låsmekanism. Vissa ramlås kommer med ytterligare funktioner som larm eller integrerade kabellås eller länk för att säkra cykeln till fasta föremål för extra skydd.

Installation och användning

Att installera ett ramlås på din cykel är oftast en enkel process som inte kräver mycket tid eller specialverktyg. De flesta ramlås levereras med cykeln eller monteringsfästen som passar de flesta cykelramar. Här är en enkel guide för installation:

 1. Montera fästet: Börja med att montera fästet på cykelns ram, oftast nära bakhjulet.
 2. Fäst ramlåset: Säkra ramlåset på fästet med de medföljande skruvarna.
 3. Testa låset: Kontrollera att låset fungerar korrekt genom att låsa och låsa upp flera gånger.

För att använda ramlåset, vrid helt enkelt nyckeln och skjut låsbulten genom bakhjulets ekrar. Detta förhindrar att bakhjulet kan rotera och därmed att cykeln kan rullas iväg.

Välja rätt ramlås

När du väljer ett ramlås är det viktigt att tänka på följande faktorer:

 • Säkerhetsnivå: Titta på låsets säkerhetsklassificering och välj ett som erbjuder tillräckligt skydd för ditt användningsområde.
 • Material: Högkvalitativa material som härdat stål är mer motståndskraftiga mot verktyg och sågattacker.
 • Kompatibilitet: Se till att låset passar din cykels ram och är lätt att installera.
 • Extra funktioner: Fundera på om du behöver ytterligare säkerhetsfunktioner som kabellås eller larm.

Säkra din cykel med ramlås

Ett ramlås är en enkel men effektiv lösning för att skydda din cykel mot stöld. Genom att investera i ett högkvalitativt ramlås kan du känna dig trygg när du lämnar din cykel obevakad, vare sig det är utanför affären eller hemma i cykelstället.

Vi erbjuder ett brett utbud av cykellås för olika typer av cyklar och säkerhetsbehov. Vi kan även hjälpa till med installation på plats. Ta steget mot ökad säkerhet och köp ditt ramlås hos oss. Beställ idag och cykla tryggt imorgon!