MTB-kläder

2024/05/15

MTB kläder

Att välja rätt kläder för MTB är avgörande för din cykelupplevelse. Bra MTB-kläder ska kombinera funktionalitet med komfort och skydd under varierande väderförhållanden. Först och främst ska de vara robusta nog att hantera tuff terräng och skydda mot grenar och lerstänk. Samtidigt är det viktigt att kläderna kan andas så att du inte överhettas. Materialen i MTB-kläder bör vara flexibla för att inte begränsa din rörelsefrihet, och snabbtorkande för att hålla dig torr och bekväm. 

Kläder för mountainbike 

När du klär dig för mountainbike, ska du tänka på att dina kläder behöver stå emot de utmaningar som sporten för med sig. Det innebär att välja kläder som är designade för att ge frihet i dina rörelser och samtidigt vara tillräckligt tåliga för att inte rivas sönder vid kontakt med naturen. De ska bestå av robusta material som transporterar bort fukt samtidigt som de ventilerar ut den varma luften håller dig sval och torr även under intensiva cykelturer. En god MTB-garderob bör innehålla kläder som är specialanpassade för cykling i terräng, med extra förstärkningar på kritiska punkter och strategiskt placerade ventilationsöppningar. 

MTB-klädesplagg 

Vi erbjuder en mängd klädesplagg anpassade för att kunna cykla i svår terräng: 

– Långärmade tröjor:  Bra för kyligare dagar och för att skydda armarna från skav och skrap. 

– T-shirts: Ofta gjorda i tekniska material som leder bort svett och håller dig torr. 

– Byxor och shorts: Långa byxor skyddar mot kallt väder och rispor, medan shorts ger mer rörelsefrihet under varma dagar. 

– Jackor: Vattentäta och vindtäta jackor är idealiska för att hålla dig torr och bekväm i oväder. De ska följa kroppens rörelser utan att fladdra och har ventilationshål för ökad andningsförmåga. 

– Skor: Ska ge bra grepp mot pedalerna och vara hållbara. 

– Strumpor: Speciellt designade för att ge stöd och ventilation. 

– Handskar: Skyddar dina händer och ger bättre grepp om styret. 

Skillnad mellan MTB-kläder och andra cykelkläder 

Jämfört med traditionella cykelkläder, som ofta är mycket åtsittande och aerodynamiska, är MTB-kläder mer löst sittande för att ge bättre rörelsefrihet. Landsvägscykling kräver kläder som minimerar luftmotståndet, medan MTB-kläder ska tåla kontakt med naturen och ge skydd. MTB-kläder har också oftare förstärkningar och är gjorda i mer hållbara material.    

Kitta dig inför MTB 

När du förbereder dig för en dag på stigarna, bör du se till att din utrustning är komplett: 

– En hjälm som är väl anpassad och ger god ventilation. 

– Skyddsglasögon för att hålla damm och smuts borta från ögonen. 

– En ryggsäck med plats för vatten och nödvändig utrustning.

– Skyddsutrustning som knä- och armbågsskydd kan vara avgörande i tuff terräng. 

Komplett utbud av MTB och tillbehör 

Vi erbjuder ett brett utbud av mountainbikes med kompletterande MTB-kläder och tillbehör. I vårt sortiment hittar du allt från baslager till yttre skyddskläder, alla designade för att förbättra din cykelupplevelse och hålla dig säker. Är du redo att ta din mountainbike-upplevelse till nästa nivå? Kontakta oss eller besök vår butik för att få personlig service och råd om hur du bäst utrustar dig för dina äventyr på mountainbike. Upplev skillnaden med rätt utrustning – vi ser fram emot att hjälpa dig på vägen!