Dubbdäck till 29 tum mountainbike

2024/03/13

mtb dubbdäck 29

Att välja rätt däck till din mountainbike (MTB) under vintern är avgörande för en säker och njutbar cykelupplevelse. Mtb dubbdäck i storleken 29 tum är speciellt designade för att hantera de utmaningar som isiga och snöiga underlag presenterar. Dessa däck är inte bara en investering i din säkerhet, utan också i din cykelglädje under de kallaste månaderna. Vi på Jarla Cykel förstår betydelsen av att ha rätt utrustning för rätt förhållanden och är här för att hjälpa dig att hitta det perfekta dubbdäcket för dina vinteräventyr. 

Varför dubbdäck till din MTB? 

Vinterns utmaningar på vägarna kräver speciella åtgärder, och dubbdäck för din MTB är en av de mest effektiva. Här är några skäl till varför de är ett måste för vintersäsongen: 

  • Förbättrat grepp: Dubbar på däcken gräver sig in i isen, vilket ger ett oöverträffat grepp och förbättrar din cykels stabilitet på hala underlag. 
  • Ökad säkerhet: Ett fast grepp minskar risken för halkolyckor, vilket gör att du kan känna dig trygg även på de mest utmanande vinterlederna. 
  • Förlängd cykelsäsong: Med dubbdäck behöver du inte ställa undan din MTB när vintern kommer. Istället kan du fortsätta att uppleva glädjen och friheten med cykling året runt. 

Att välja rätt dubbdäck 

För att hitta rätt dubbdäck till din MTB är det viktigt att överväga några faktorer: 

  • Storlek: Kontrollera att däcket matchar din MTB:s hjulstorlek. En 29-tums hjulstorlek refererar till hjulets totala diameter inklusive däcket. Det är viktigt att dubbdäcket du köper passar exakt till hjulets diameter för att säkerställa en korrekt passform och funktion. 
  • Dubbar: Antalet dubbar och deras material (vanligtvis stål eller hårdmetall) påverkar greppet och däckets livslängd. Fler dubbar innebär bättre grepp men kan också öka däckets vikt. 
  • Däckbredd: Ditt val av däckbredd bör baseras på din cykeltyp och de förhållanden du förväntar dig att cykla i. Bredare däck erbjuder bättre flyt på lössnö, medan smalare däck kan vara mer effektiva på hårt packad snö eller is. 

Vilken däckstorlek till en 29 tum mountainbike?  

Ett hjul med en fälgdiameter på 622 mm passar en 29-tums cykel. I cykelsammanhang är 622 mm standarden för den inre diameter på fälgen där däcket sitter, och detta mått används både för 29-tums mountainbikehjul och för 700c landsvägscykelhjul. Den faktiska totala diametern på hjulet blir större när däcket är monterat och uppblåst. Så när vi talar om ”29-tums” hjul i MTB-sammanhang, refererar vi till den totala diametern på hjulet inklusive däcket, inte bara fälgen. Fälgen själv är 622 mm i diameter, men när ett lämpligt MTB-däck läggs till, uppnås den totala diametern som kvalificerar hjulet som ett ”29-tums” hjul. 

Dubbdäck hos Jarla Cykel 

Hos Jarla Cykel hittar du ett brett utbud av dubbdäck anpassade för vinterförhållanden, perfekta för din 29 tum mountainbike. Vi rekommenderar bland annat följande: 

Dessa däck garanterar säkerhet och kontroll under dina vinteräventyr på cykeln. Ta nästa steg mot säkra och njutbara vintercykelturer. Besök vår hemsida eller någon av våra butiker för att utforska vårt utbud av mtb dubbdäck i 29-tums storlek.