Juniorcykel – en köpguide

2019/07/09

Juniorcykel

En juniorcykel är inte en barncykel, men det är heller inte en vuxencykel. En juniorcykel ska vara helt rätt. Men hur vet man vilken cykel man ska välja? Det får du veta i den här artikeln!

Innehåll

-Vilken storlek ska en juniorcykel ha?

-Så väljer du rätt modell

-Ta hjälp av Jarla Cykel

Vilken storlek ska en juniorcykel ha?

När barnen vuxit ur och blivit för stora för sina gamla barncyklar är det hög tid att skaffa en ny, lite större cykel. Om vuxencyklarna däremot fortfarande är för stora men barncykeln blivit för liten så kommer en juniorcykel att passa helt perfekt.

Generellt brukar man kunna byta till en juniorcykel ungefär vid åtta års ålder, eller när barnet vuxit och blivit cirka 130 cm långt. Ett tips är att utgå från vår storleksguide nedan för att få en fingervisning på vilken juniorcykel som passar ditt barn.

Ålder: 8–12 år | Längd: 130-150 cm | Storlek på cykel: 24”

Ålder: 10-14 år | Längd: 140-160 cm | Storlek på cykel: 26”

Ålder: 14+ år | Längd 160+ cm | Storlek på cykel: 26-28”

Så väljer du rätt modell

Vanliga standardcyklar, mindre mountainbikes och häftiga dirtbikes – när det kommer till juniorcyklar så kan du välja bland en mängd olika märken och modeller från 24” och uppåt till 28”. Det stora utbudet beror såklart på att de lite äldre barnen ofta är väldigt medvetna om hur cykeln ska se ut och vilken modell de vill ha.

Som förälder vill man gärna försöka kombinera barnens vilja med att välja en cykel som kommer kunna hänga med ett tag. Dessutom ska en juniorcykel hålla för väldigt många vändor fram och tillbaka från skolan, den ska vara lätt att cykla på och kanske även hålla för lite trix. Så vilken modell ska man då välja? Det tänkte vi tipsa om!

-Standardcykel – Är ni i behov av en klassisk cykel som gör färden till och från skolan – bästa kompisarna – och hem mycket enklare och smidigare? Då fungerar det faktiskt hur bra som helst med en standard, snygg juniorcykel. En standardcykel passar de absolut flesta cykelbehoven.

-Mountainbike – Om barnen tycker om att vistas i skog och mark är mountainbike ett mycket bra alternativ. De är gjorda för att rulla snabbt, säkert och lätt över stenar, rötter och annan ojämn terräng.

-Hybrid – För de lite större barnen kan en juniorcykel av hybridmodell vara ett riktigt smart alternativ. Dessa pålitliga cyklar passar nämligen lika bra som motionscykel som smidigt färdmedel!

Passa på att spana in hela vårt utbud för att hitta helt rätt juniorcykel!

Avslutningsvis

Fördelen med att köpa din nya juniorcykel av oss på Jarla Cykel är att du får en högkvalitativ cykel. Det innebär att den i framtiden även kommer att uppskattas av småsyskon! 

Ta hjälp av Jarla Cykel

Om du fortfarande är osäker på vilken cykel som passar dig kan du besöka någon av våra butiker för både rådfrågning och provcykling. På så sätt hittar du garanterat rätt cykel. Vi finns på Rådmansgatan 25 eller Gustavslundsvägen 175 i Stockholm.

Vi är en kombinerad butik och verkstad så att du alltid kan få den service som du och din cykel är i behov av.

Ring oss direkt på 08 – 20 06 76 eller skicka oss ett e-mail till info@jarlacykel.se vid eventuella frågor eller funderingar. Varmt välkommen!