Italienska cyklar – en köpguide

2019/02/22

Att äga en italiensk cykel är troligtvis drömmen för samtliga cykelfantaster där ute. Det högkvalitativa hantverket och karaktäristiska formgivningen som är förknippat med dessa cyklar är nämligen i en klass för sig själv. I denna artikel tänkte vi därför berätta mer om de italienska cyklar som vi tillhandahåller och vad det är som gör dem så speciella.

Innehåll

– Italienska cyklar i vårt sortiment
– Historien om Pinarello
– Cykelmodeller från Pinarello

Italienska cyklar i vårt sortiment

Ända sedan vår verksamhet startade år 1944 så har vi uteslutet arbetat med högkvalitativa produkter. Det är också därför som ledorden för oss på Jarla Cykel är kvalitet, kunskap och service. För att leva upp till detta tillhandahåller vi självfallet italienska cyklar av högsta möjliga kvalitet.

Numera hittar du ”enbart” cyklar från Pinarello i vårt sortiment men historiskt sett så har vi även tillhandahållit cyklar från Bianchi. Som officiell återförsäljare av Pinarello kan vi erbjuda våra kunder hela deras sortiment av förstklassiga cyklar. Innan vi går igenom dessa tänkte vi däremot berätta mer om detta anrika företagets historia. För som alla vet så är den en viktig del av alla italienska produkter.

Historien om Pinarello

Det italienska cykelmärket Pinarello såg dagens ljus under 40-talet då det grundades av cyklisten Giovanni Pinarello. Eftersom Giovanni fortfarande var aktiv tävlingscyklist under denna tid drog inte satsningen igång på allvar förens år 1953. Det var nämligen då han la cykelskorna på hyllan för att satsa helhjärtat på tillverkningen.

Fyra år senare tävlingskörde det första amatörlaget på Pinarello-cyklar och efter ytterligare tre år sponsrade man sitt första professionella lag. Resten är som man brukar säga historia. På 90-talet etablerade märket sig som det ledande märket inom tävlingscykling och är det än idag.

Cykelmodeller från Pinarello

Kännetecken för samtliga cyklar från Pinarello är deras asymmetriska design, vilken dem är ensamma om. Det finns ingen som har samma formspråk, även om många försöker efterlikna deras unika design med mjuka former.

Synonymt med Pinarello är att man inte försöker skapa världens enklaste cykel (som många andra), utan istället världens vackraste. Man vill föra sitt designspråk vidare vilket man hittills har lyckats väldigt bra med.

Till deras cykelmodeller hör bland annat:

– Dogma
– Prince
– Gan
– Razha
– Treviso
– Neor
– Prima
– Mercurio
– Nytro

Vad som skiljer dem åt är framförallt detaljerna. Deras värstingmodell Dogma är exempelvis utrustad med Torayca T1100 kolfiber, vilket är världens mest hållbara kolfiber. Ja, det är till och med så hållbart att det används vid tillverkningen av flygplan och raketer. Andra modeller som exempelvis Razha är i jämförelse utrustad med Torayca T600 kolfiber, vilket fortfarande är ett av världens mest hållbara kolfiber. Som sagt – detaljer om än viktiga sådana.

Något som också är roligt är att man nyligen tagit tillbaka Prince, vilket är en gammal och klassisk modell. Även Gan är en klassisk modell som har funnits länge. Vilken modell du än väljer kan vi åtminstone lova dig en sak – du kommer inte att bli besviken!

Utöver detta bör vi även lägga till att samtliga Pinarello-cyklar går att skräddarsys för att passa just dig. Det är nästan aldrig som dessa italienska hantverk lämnar butiken med standardkomponenter. Vanligtvis genomför man flertalet tester för att hitta en passande ramstorlek, sadel, pedaler, styre, vevparti, däck och liknande.

Köp din italienska trotjänare hos Jarla Cykel

Om du är på jakt efter en italiensk cykel, kan du med fördel inhandla den hos oss på Jarla Cykel. Vår kompetenta personal hjälper dig att skräddarsy en cykel som passar just dig och dina behov.

En annan fördel med att handla hos oss på Jarla Cykel är att vi finns både online och i fysisk butik i Stockholm. Besök oss på Rådmansgatan 25 eller Gustavslundsvägen 175 i Stockholm, ring oss direkt på 08 – 20 06 76 eller skicka oss ett e-mail till info@jarlacykel.se vid eventuella frågor eller funderingar. Varmt välkommen!