3 tips när du ska förvara cykel i lägenhet

2020/09/14

Förvara cykel i lägenhet

Bor du i en lägenhet och saknar ett förvaringsutrymme för din cykel? Då kommer du förhoppningsvis att finna denna artikel hjälpsam. Vi tänkte nämligen dela med oss av tre smarta tips när du ska förvara cykeln i en lägenhet.

 

Smarta förvaringstips för lägenheten

Att förvara cykeln i sitt boende är inte helt lätt, inte minst om man bor i en lägenhet. Det finns däremot en hel del knep som hjälper dig med denna uppgift. Nedan har vi samlat några av dem:

 

1. Förvara cykeln på väggen

Utrymmet i en lägenhet är minst sagt begränsat. En av de få ytor som oftast är outnyttjad är väggen. Vi rekommenderar dig därför att investera i en vägghängd upphängningskrok som är avsedd för cyklar. På så sätt kan du enkelt stuva undan din cykel utan att den tar för mycket plats.

Innan du monterar upphängningskroken bör du däremot fundera på vart du ska fästa den. Ett tips är att fästa den så nära ytterdörren som möjligt. Du vill nämligen att det ska vara så lätt som möjligt att ta ner cykeln när den ska användas, respektive hänga upp den när den inte ska användas.

Nedanför hittar du två av våra smarta förvaringslösningar för väggen:

 

Cycloc väggdisplay Endo

Endo är ett innovativt väggfäste som är enkel att använda samtidigt som den visar upp din cykel på ett snyggt sätt. Perfekt när du är tvungen att förvara din cykel i en lägenhet!

Läs mer om och köp väggdisplayen Endo.

 

Feedback upphängningskrok Velo Wall Post

Velo Wall Post är en mycket rymlig upphängningskrok som dels rymmer din cykel men även hjuluppsättningar, däck och liknande. Med andra ord ett perfekt alternativ om du även cyklar vintertid och behöver någonstans att förvara däcken.

Läs mer om och köp upphängningskroken Velo Wall Post.

 

2. Förvara cykeln i taket

Ett annat alternativ är att förvara din cykel i taket. Något som är lite omständligare än att förvara den på väggen, men trots allt ett alternativ om du har begränsat med utrymme.

För att lösa denna uppgift rekommenderar vi dig att använda Cavos upphängningskrokar, vilka kan fästas på såväl väggar som tak. Tänk på att använda pluggar och annan utrustning som är anpassad för taket i just din lägenhet. Det sista du vill är att cykeln ramlar ner!

 

3. Förvara cykeln i skrubben eller på balkongen 

Ytterligare en lösning är att ställa undan cykeln i ett utrymme som inte används lika frekvent. Kanske har du någon lite skrubb där den kan stå? Eller också en balkong.

 

Ta hjälp av oss på Jarla Cykel

Hos oss på Jarla Cykel hittar du en mängd smarta förvaringslösningar. Utforska vårt kompletta utbud online eller besök någon av våra butiker i Stockholm. Du hittar oss på Rådmansgatan 25 respektive Gustavslundsvägen 175.

Det går också bra att ringa oss direkt på 08 – 20 06 76 eller skicka ett mejl till info@jarlacykel.se vid eventuella frågor eller funderingar. Varmt välkommen till oss på Jarla Cykel – en riktig cykelbutik sedan 1944!