Utrustning till elcykel mountainbike

2022/05/12

elcykel mountainbikeInom cykelvärlden är den eldrivna mountainbikecykeln en het trend som utan tvivel är här för att stanna. Dagens elcyklar är inte bara kraftfulla utan dessutom lätta och smidiga oavsett var äventyret sker. För dig som gillar att cykla i bergsområden, i skogen eller bara ha en tuff följeslagare på vardagsrutterna.

Men frågan många ställer sig är vilken utrustning du behöver för att köra en elcykel istället för vanlig mountainbike? Är det några skillnader och vad bör du tänka på? Här får du de bästa tipsen inför det kommande äventyret på eldriven mountainbike!


Praktiskt med elmotor under åkningen

Cross country, trail, enduro och downhill är tre cykelvarianter med unika egenskaper som gör åkandet särskilt smidigt i olika miljöer. Den senaste i raden av alternativ när det gäller mountainbike är elcykeln som har blivit väldigt populär bland svenska cyklister. Både riktigt erfarna åkare och de som tidigare inte varit så intresserade av cykling.

El-mtb är en känd förkortning på den här typen av elcykel och du kan köra i skog och terräng utan problem. Här har du nämligen möjlighet att ta dig upp för backar med hjälp av elmotorn, vilket ger dig ork under längre tid. Du kan alltså istället för att kämpa med krävande uppförsbackar ägna mer energi för att köra riktigt utmanade åkning nedför. Med hjälp av cykelns elmotor kan du få upp till 25 km/h extra elskjuts upp för backarna.

Hos oss kan du räkna med olika varianter av elcyklar av mountainbikemodell och du kan lita på kunnig personal som guidar dig i ditt val av rätt modell för just dig.

 

Hjälmen – livsviktig utrustning

Du bör alltid prioritera säkerhet i samband med mountainbikecykling oavsett du kör elcykel eller någon annan modell. Huvudet är det du bör vara mest mån om att skydda och det gör du med en kvalitetshjälm. Vi erbjuder ett komplett sortiment av hjälmar till din el-mbt samt nödvändiga produkter som gör äventyret både säkert och smidigt.

Idag samarbetar vi med flera varumärken och tillverkare av cykelhjälmar för att kunna erbjuda våra kunder ett varierat utbud. Du hittar kvalitetshjälmar från bland annat Lazer, Bell och Poc att välja bland. Dessa tillverkare är kända för kvalitet och hög grad av säkerhet. Samtliga tillverkare har anpassade serier för mountainbike, oavsett det rör sig om en traditionell modell eller mountainbike elcykel.

Vi erbjuder även produkter från det svenska företaget Hövding som är en pionjär inom modern och nyskapande hjälmutveckling. Med så kallade ”airbag-hjälmar” där skyddet sitter på insidan av en krage har Hövding utmanat de traditionella hjälmarna.

 

Teknik och utrustning till din elcykel

Oavsett det gäller hjälm eller kläder är materialet viktigt av flera anledningar. Ett anpassat material ger ett bättre skydd, gör cykelturen mer bekväm och garanterar längre hållbarhet. Vi satsar alltid på kvalitet när det gäller utrustning till din elcykel mountainbike.

Ventilation är ett viktigt inslag i utrustning och framför allt sett till hjälmens funktion. Därför hittar du bra alternativ av välventilerade hjälmmodeller i vårt sortiment. Formen spelar också en viktig roll och här är våra hjälmar ofta lite rundade nedtill samt har en skärm som skyddar optimalt mot stänk och grenar. Något som hör till när du kör mountainbike i tuffare terräng!


Köp din elcykel hos oss

Så, nu vet du allt om utrustning för din elcykel mountainbike. Vi erbjuder ett välsorterat utbud av elcyklar från välkända varumärken som Crescent, Monark, Trek, Nishiki och Skeppshult. Du hittar även batterier och andra komponenter.

Behöver du hjälp kan du alltid besöka någon av våra butiker på Rådmansgatan 25 eller Gustavslundsvägen 175 i Stockholm. Det går också bra att ringa oss direkt på 08 – 20 06 76 eller skicka ett mejl till [email protected] eventuella frågor eller funderingar. Varmt välkommen!