En introduktion till el-mountainbikes

2021/09/09

Under de senaste åren har elcyklar ökat i popularitet. Inte minst när det kommer till klassiska standard- och hybridcyklar som lämpar sig utmärkt för jobbpendlingen. Nu börjar det även bli populärt med elassisterande mountainbikes, vilka vi därav tänkte prata mer om i denna artikel.

 

Fördelarna med en el-mountainbike

Precis som namnet antyder – och som vi nämnt inledningsvis – fungerar en el-mountainbike på samma sätt som andra elcyklar. De är utrustade med en liten smidig elmotor som assisterar dig vid trampningen. Men varför ska man egentligen använda denna typ av cyklar?

Faktum är att det finns många fördelar med att använda sig av en elassisterande MTB. Först och främst på grund av att de ger dig extra kraft när du ska cykla i uppförsbackar och annan utmanande terräng som kan vara vanligt förekommande när man kör mountainbike.

Att få en extra knuff i dessa situationer gör det inte bara enklare, utan det kan även göra cykelturen roligare. Detta eftersom du har möjlighet att ge dig på utmaningar som du inte tidigare klarat av.

Andra fördelar med assisteringen är att du kan cykla snabbare samtidigt som du orkar mer. Något som dels är perfekt för dig som inte har hunnit bygga upp en gedigen fysik, men även för dig som bara vill kunna spendera ännu mer tid i skogen!

 

För vem passar en elassisterande MTB?

Som du kan se är fördelarna med dessa cyklar många. Men för vem passar de egentligen?

Eldrivna mountainbikes kan användas av både nybörjare och proffs. Det spelar ingen roll om du precis är i färd med att ge dig ut i terrängen eller också har spenderat flera år längst stigarna – en el-mountainbike förhöjer upplevelsen för alla!

En stor anledning till detta är att elassisteringen är så pass mångsidig i flera aspekter av cyklingen.

 

Tips på el-mountainbikes från vårt utbud 

Om du är intresserad av att köpa en el-mountainbike kan du med fördel spana in följande cyklar från vårt utbud:

 

Merida eOne Sixty

Denna eldrivna mountainbike kommer från välrenommerade Merida och är försedd med ett integrerat batteri samt Shimanos nya EP8-motor, vilket ger dig maximalt med assistans i terrängen, vare sig du kör uppför en backe eller över stockar!

Läs mer om och köp Merida eOne Sixty.

 

Merida eOne Forty

Likt ovanstående modell kommer denna cykel från det populära varumärket Merida. Den har även liknande specs då den bland annat innehåller samma typ av integrerade batteri och eldrivna motor. Ett utmärkt val för dig som är på jakt efter en lekfull eMTB!

Läs mer om och köp Merida eOne Forty.

 

Köp din eldrivna cykel hos Jarla Cykel

Hos oss på Jarla Cykel hittar du ett välsorterat utbud av elcyklar från marknadsledande varumärken som Crescent, Monark och Trek. Givetvis erbjuder vi även el-mountainbikes som förhöjer din upplevelse i terrängen.

En annan fördel med att handla hos oss är att vi finns både online och i butik. Utforska vårt sortiment online eller besök oss på Rådmansgatan 25 eller Gustavslundsvägen 175 i Stockholm.

Det går också bra att ringa oss direkt på 08 – 20 06 76 eller skicka ett mejl till info@jarlacykel.se vid eventuella frågor eller funderingar. Varmt välkommen!