Cykelväska till pakethållare – en köpguide

2019/01/10

Cykelväska till pakethållare

När det kommer till praktiska cykeltillbehör är det få som har lika goda egenskaper som en cykelväska till pakethållaren. Förutom att vi på Jarla Cykel erbjuder ett stort utbud av dessa praktiska väskor, tänkte vi i denna artikel dela med oss av våra bästa tips och råd som underlättar ditt köp. 

Innehåll

– Varför bör man köpa en cykelväska? 
– Olika typer av cykelväskor

Varför bör man köpa en cykelväska?

Oavsett om du använder din cykel för att pendla till jobbet, motionscyklar längre sträckor eller sporadiskt använder den för att ta dig från punkt A till B, har man många gånger otymplig packning man vill få med sig.

För att kunna fokusera på vägen och inte riskera att en olycka sker bör man inte hålla sin packning i händerna. Beroende på vilken typ av packning man har kan det ibland vara mindre lämpligt att placera den direkt på pakethållaren. Eftersom de flesta citybikes har och hybridcyklar med fördel kan utrustas med pakethållare, passar det utmärkt att förse dem med en cykelväska. 

Olika typer av cykelväskor

När det kommer till denna typ av väskor finns det en mängd olika alternativ att välja på, vilket gör att du enkelt kan hitta en som uppfyller dina krav på både funktion, utseende och budget. För att hitta rätt väska för just dig bör du ställa dig frågan “var, när och hur ska jag använda väskan och vad kräver jag av den?”.

Back-roller

En typ av väskor är de så kallade back-roller väskorna. Dessa modeller är vanligtvis rymliga och det är inte ovanligt att de har en volym på upp till 20 liter. I vårt sortiment hittar du bland annat högkvalitativa back-rollers från Ortlieb, vilket även är de vi säljer allra mest utav.

Den populäraste modellen heter Back-Roller City och är en både praktisk och prisvärd väska som lämpar sig utmärkt för såväl pendlare, city- eller semestercyklister. Denna praktiska modell passar de flesta pakethållare och kan enkelt monteras och plockas bort i en enda rörelse.

Tack vare dess smarta utformning med en toppöppning som rullas ihop, blir den dessutom 100% vattentät och kan hålla din dator, viktiga dokument, ombyteskläder eller liknande. Placera enkelt väskan på önskad sida av pakethållaren och njut av att kunna fokusera på vägen samtidigt som du får med alla nödvändigheter.

Front-roller

För dig som däremot planerar att enbart ta med sig mindre föremål som tunna regnkläder, några energibars eller liknande, kan en front-roller väska vara ett bättre alternativ. Dessa väskor är nämligen mindre och smidigare, vilket även ger dig ännu bättre kontroll över cykeln.

Roll-up

Om du värdesätter både design och funktionalitet, kan vi varmt rekommendera Brooks Roll-up Panniers. En väldigt praktisk väska som enkelt rullas ihop när den inte används för att sedan kunna rullas ut till önskad storlek, beroende på vad som ska förvaras i den. Väskan är tillverkad av vattenresistent bomull och är försedd med eleganta detaljer av läder. Utöver detta är den försedd med ett praktiskt band på ovansidan, vilket kan hålla ytterligare föremål på plats. 

Office bag

Idag är det inte ovanligt att man pendlar till kontoret, vilket gör att man kanske önskar en mer stilren väska som passar till kostymen. Vid dessa fall kan vi varmt rekommendera tyska Ortiliebs Office bag, vilket är en vattentät och portföljliknande väska. Den är utrustad med en mängd olika fack och funktioner så att du enkelt kan ta med dig dator, mappar, pennor och andra kontorsmaterial.

Likt Back-roller väskorna från samma märke monteras de enkelt på i princip alla typer av pakethållare. Utöver detta finns den att tillgå i ett reflekterande material som gör hela väskan “lysande”. Perfekt ur ett trafiksäkerhetsperspektiv under de mörkare årstiderna!

För att knyta samman säcken så finns det en cykelväska för alla. Det enda du behöver fråga dig är “var, när och hur ska jag använda väskan och vad kräver jag av den?”.

Rådfråga ett proffs

Om du har några ytterligare frågor eller funderingar om dessa typer av väskor, kan du med fördel rådfråga vår kunniga personal. Besök oss på Rådmansgatan 25 eller Gustavslundsvägen 175 i Stockholm, ring oss direkt på 08 – 20 06 76, varmt välkommen!