Fixa din cykel med ett cykelstyre i retro

2023/01/04

cykelstyre retroOm du vill förändra utseendet på din cykel kan ett cykelstyre retro vara precis det du behöver. Då får din cykel en snygg look som sticker ut ur mängden. Normalt klarar du av att byta styre på egen hand. Om du inte skulle göra det kan du alltid lämna in din cykel hos närmaste cykelaffär. Vi på Järla cykel har ett stort utbud av olika komponenter inklusive cykelstyren i snygg retrodesign.

Välj ett böjt cykelstryre i retro

Något som är väldigt vanligt när det gäller retrostyren är de böjda varianterna av aluminium. De passar till princip alla typer av cyklar och ger en stilren och klassisk look. Om du köper din cykel hos oss monterar vi alltid alla delar inklusive ditt styre innan leverans. Då kan du ge dig ut och testa din nya cykel på en gång.

Det finns flera olika typer av styren

Det finns flera olika modeller av cykelstyren men oftast är det i form av bockstyren. Det är alltså sådana styren som har en böjning på båda sidor. Att ha ett bra styre är faktiskt viktigare än vad man kan tro. Om du inte har ett styre som passar påverkas din hållning och hur du cyklar. Även om du väljer ett retrostyre är det alltså viktigt att tänka på hur det sitter på din cykel. Ett bockstyre är väldigt bra för dig som gärna har handen på samma ställe hela tiden.

Fördelarna med aluminium

Att välja ett styre av aluminium har flera fördelar. För det första kan du hitta ett retro cykelstyre av aluminium i flera olika prisklasser. Det finns även lättare och tyngre styren. Du kan alltså välja det som passar dig och din cykelstil bäst. Normalt är aluminium mer prisvärt än de andra alternativen som finns på marknaden. Det finns även modeller som är en blandning av aluminium och kolfibrer. Dessa kan också vara ett alternativ när du ska byta styre på din cykel.

Stor påverkan på balansen

Ett snyggt cykelstyre i retrostil är inte bara viktigt för utseendet på din cykel. Att välja rätt styre har en väldigt stor påverkan på din cykel. Det är det som hjälper dig att hitta rätt balans och även rätt sittställning. Därför är det bra att lägga ner lite extra tid och hitta ett styre som verkligen passar. Om du har en bra sittställning kan du också komma upp i högre fart.

Små förändringar genom åren

Det har faktiskt inte gjorts så stora förändringar på cykelstyren genom åren, precis som resten av delarna på cykeln. De har istället förbättrats med små justeringar för att du ska få en så bra cykelupplevelse som möjligt. Idag kan du alltså få ett cykelstyre i retrostil med alla funktioner som ett nytt styre har. Det bästa av två världar med andra ord. Många väljer fortfarande att köra med en klassisk bock som nästan är helt rund. Men det är förstås också en smaksak. Det är också individuellt hur högt upp du vill ha ditt styre på cykeln.

Ta hjälp av Jarla Cykel

Nu har du all kunskap för att välja ett nytt cykelstyre till din cykel! Hos oss på Jarla Cykel hittar du ett stort utbud av cyklarkomponenterpersonlig utrustning och tillbehör, ja allt som kan tänkas behövas för en härlig cykeltur.

En annan fördel med att handla hos oss på Jarla Cykel är att vi finns både online och i fysisk butik i Stockholm. Besök oss på Rådmansgatan 25 eller Gustavslundsvägen 175, ring oss direkt på 08 – 20 06 76 eller skicka oss ett e-mail till [email protected] vid eventuella frågor eller funderingar. Varmt välkommen!