Cykelskor på landsväg

2022/11/01

cykelskor landsvägDet finns många bra anledningar till att använda cykleskor istället för vanliga sportskor. Givetvis behöver du inte använda cykelskor när du cyklar kortare sträckor men när du ger dig ut på längre distanser kommer cykelskor för landsväg göra en stor skillnad. När du cyklar landsväg är det rekommenderat att använda cykelskor så att du kan få maximalt med kraft, bättre rundtramp, slippa bli trött i fötterna och få bra kontroll över cykeln i snabba hastigheter.

Fördelar med cykelskor

När du använder cykelskor kommer du att få en betydligt bättre kraftöverföring till pedalerna än om du använder vanliga sportskor. Det innbär att du kommer att kunna generera betydligt större kraft på pedalerna, få bättre ekonomi i dina rörelsebanor samt involvera mer muskler. Sammantaget kommer du att bli starkare, få mer ut av din träning och bli en bättre samt snabbare cyklist. Cykelskor för landsväg kommer med andra ord att göra cyklingen roligare, enklare och effektivare. Anledningen är att cykelskor har specialdesignats så att du ska kunna få ut maximal effekt av varje tramptag under en distanskörning.

Cykelskor för landsvägskörning

Cykelskor för landsväg är väldigt lätta och styva för att optimera kraftöverföringen samt energieffekten. Eftersom skon har designats speciellt för cykling på landsväg (och inte för att gå med) är sulan inte greppvänlig och saknar mönster. Skon har istället designats för att ge maximal kraftöverföring mellan dina fötter och pedalerna.

Passform

När du skaffar cykelskor för landsväg är det viktigt att passformen är riktigt bra och att skorna är tillverkade av rätt material. Cykelskor ska vara sköna på foten och får inte vara för små eller för stora. Det finns även möjlighet att formgjutna cykelskor för landsväg där skon kommer att formas efter din fot för en perfekt passform. Om en sko har fel storlek skapas friktion som kan orsaka blåsor och skavsår. Men även vilka strumpor du använder kommer att påverka din komfort. Strumpor av bomull andas inte och skapar ofta friktion som orsakar skavsår. Bäst är tunna strumpor i merinoull eller speciella cykelstrumpor.

När du bör skaffa cykelskor

Oavsett vilket typ av cykling du utövar kommer du att behöva bra skor. Men om du regelbundet cyklar längre distanser är det rekommenderat att skaffa cykelskor som designats speciellt för landsväg. Skorna kommer att bidra till att din cykling blir mer balanserad, säkrare och att du får mer ut av varje körning. När du cyklar på landsväg är även komfort samt stabilitet mycket viktigt. En cykelsko för landsväg bör vara lätt, tillverkad av material som andas samt ge ett jämnt tryck över foten. När du investerar i cykelskor kommer du att upptäcka att du blir snabbare, presterar bättre och att det blir både roligare och enklare att cykla långa distanser.

Jarla Cykel är redo att hjälpa till

Tycker du att det verkar krångligt att hitta rätt cykelskor? Vår kunniga personal på Jarlacykel är redo att hjälpa dig hitta den bästa cykelskon som passar dig perfekt. Du kommer att kunna välja bland ett bra sortiment av högkvalitativa cykelskor från välkända varumärken såsom Shimano, Bontrager samt Giro till bra pris. Jarla Cykel finns både online och i fysisk butik i Stockholm. Du kan gärna besöka oss på Rådmansgatan 25 eller Gustavslundsvägen 175, ringa oss direkt på 08 – 20 06 76 eller skicka oss ett e-mail till [email protected] om du har frågor eller funderingar. Varmt välkommen!