Cykelskärm – en köpguide

2019/01/10

Cykelskärm

Planerar du att köpa nya cykelskärmar, men är osäker på vilka alternativ som finns samt vilket utav dem som passar bäst för dig? Då har du hamnat helt rätt! Inte nog med att vi på Jarla Cykel erbjuder ett stort utbud av cykelskärmar, tänkte vi i denna artikel dela med oss av tips och råd som underlättar ditt köp!

Innehåll

– Varför du bör använda cykelskärmar
– Olika typer av cykelskärmar

Varför du bör använda cykelskärmar

Innan vi berättar mer om vilka olika stänkskärmar som finns, tänkte vi börja med att berätta om varför du bör använda dem. Den främsta anledningen till att använda skärmar är för att slippa bli smutsig och blöt, vilket kan göra dig kall vid dåligt väder. Genom att använda dig utav skärmar tänker du däremot inte enbart på dig själv, utan även på dina medtrafikanter.

Som du troligtvis är medveten om är det inte ovanligt att det skvättar upp väldigt mycket vatten från hjulen, vilket har en tendens att spruta bak på den cyklist som befinner sig bakom dig. Idag pratar man också mycket om “kompislappen”, vilket är en ytterligare förlängning av stänkskärmen som förhindrar vatten från att spruta upp på bakåtliggande cyklist.

En kompislapp kan du självklart köpa hos oss på Jarla Cykel, men de finns även dem som är händiga och tillverkar en egen.

Olika typer av cykelskärmar

Nu när du har bättre koll på varför du bör använda dig utav skärmar, tänkte vi berätta mer om vilka olika typer av cykelskärmar som finns på marknaden. På Jarla Cykel brukar vi dela in skärmarna i två olika kategorier – löstagbara och fasta.

Precis som namnet antyder så kan de löstagbara skärmarna tas lös vid behov. Denna typ av skärm lämpar sig utmärkt att använda på mountainbikes (MTB) och racercyklar. Perfekt när du inte vill ha skärmar permanent riskerar att vara i vägen, skramla och höjer vikten på din cykel.

Om du däremot inte bryr dig om vikten på din cykel och vill skydda dig mot vatten och smuts hela tiden, kan du istället använda dig av en fast cykelskärm. Dessa är framförallt vanliga på hybrid- och standardcyklar som används som ett transportmedel. En stor fördel med fasta skärmar är att de oftast ligger väldigt nära hjulet, vilket gör att de täcker en större del. Något som i sin tur leder till att ännu mer vatten och smuts fångas upp.

Köp din cykelskärm hos Jarla Cykel

Som nämnts i början av denna artikel erbjuder vi på Jarla Cykel ett stort utbud av skärmar som passar alla typer av cyklar och behov.

En annan stor fördel med att handla hos oss på Jarla Cykel är att vi finns både online och i fysisk butik i Stockholm. Besök oss på Rådmansgatan 25 eller Gustavslundsvägen 175 i Stockholm eller ring oss direkt på 08 – 20 06 76 vid eventuella frågor eller funderingar. Varmt välkommen!