Cykellampa för MTB – en köpguide

2021/09/24

Att ha ett rejält lyse på sin cykel är oerhört viktigt, både för att se och synas. Ska du dessutom cykla i skogen när mörkret fallit sig på är det än mer viktigt. Låt oss därför berätta mer om hur du går tillväga för att hitta en passande cykellampa för din mountainbike!

Vikten av en högpresterande lampa

Som vi varit inne på inledningsvis är det alltid viktigt att utrusta sin cykel med adekvat belysning. Dels för att du ska se vart du cyklar men också för att andra medtrafikanter ska kunna se dig i mörkret.

Ska man däremot ge sig ut i skogen på sin mountainbike efter att mörkret fallit sig på, är kraven på en högpresterande belysning än större. Då framförallt för att du ska få en bra sikt.

Att flyga fram över fuktiga stenar, stora stockar och andra hinder som är vanligt förekommande i skogsterrängen, kan nämligen vara förenat med livsfara om du inte ser ordentligt.

För att slippa obehagliga överraskningar under cykelturen är det därför viktigt att utrusta din MTB med adekvat belysning!

Tips på 5 cykellampor för dig och din mountainbike

Hos oss på Jarla Cykel hittar du ett stort utbud av belysning. Du hittar allt ifrån baklampor och framlampor till reflexer och tillbehör. Nedanför har vi samlat en handfull lampor som lämpar sig utmärkt att använda när du ska ge dig ut i skogen:

Bontrager Ion Pro RT Transmittr

Från anrika Bontrager kommer denna högpresterande framlampa som bjuder på fem olika lägen upp till 1300 lumen. Något som gör att den passar lika bra att använda under dagtid som att lysa upp mörka skogsstigar.

Denna högpresterande lampa bjuder däremot inte enbart på ett kraftfullt ljus, utan är också väldigt lätt att montera tack vare det justerbara monteringsfästet.

Läs mer om och köp Bontrager Ion Pro RT Transmittr.

Knog PWR Trail

Låt dig inte luras av den nätta designen på Knogs PWR Trail. Trots sitt nätta utförande klarar denna lampa av att leverera ett starkt och klart ljus på upp till 1000 lumen. Du kan enkelt justera ljusstyrkan i appen Modemaker.

Läs mer om och köp Knog PWR Trail 1000 lumen.

Knog Lighthead 1000

Likt ovanstående lampa kommer Lighthead 1000 från Knog. Vad som gör denna lampa så pass bra, förutom det nätta utförandet och ljusstyrkan på upp till 1000 lumen, är att den kan fästas på såväl styret som hjälmen. Komplettera lampan med adekvat fäste eller pannband.

Läs mer om och köp Knog Lighthead 1000.

Knog Lighthead 600

Samma smidiga lampa som ovanstående, med enda skillnaden att den har en ljusstyrka om max 600 lumen.

Läs mer om och köp Knog Lighthead 600.

Cateye Ampp 800

Denna högeffektiva framlampa har dubbla LED-strålkastare på 800 lumen. Det robusta aluminiumhöljet och justerbara monteringsfästet är bara några av egenskaperna som gör att denna lampa lämpar sig utmärkt för mörka skogsturer på mountainbiken!

Läs mer om och köp Cateye Ampp 800.

Ta hjälp av Jarla Cykel

Vi hoppas att du nu har bättre koll på vilka lampor som är lämpliga att använda under mörka cykelturer i skogen. Vill du hitta ännu fler alternativ rekommenderar vi dig att spana in vårt kompletta utbud inom cykelbelysning.

Vi erbjuder ett stort utbud online men har även fysiska butiker med tillhörande verkstäder i Stockholm. Utforska vårt kompletta sortiment på nätet eller besök oss på Rådmansgatan 25 eller Gustavslundsvägen 175. Har du några frågor eller funderingar går det bra att ringa oss på 08 – 20 06 76 eller skicka ett mejl till info@jarlacykel.se – varmt välkommen!