Cykelkorg för hund

2022/09/29

cykelkorg hundOm du har en mindre hund och gillar att använda din cykel för att ta dig fram kan det vara en bra idé att köpa en cykelkorg för hund. Tycker du att det låter som något både du och din hund skulle tycka om kan du vidare i artikeln läsa mer om cykelkorg för hund.


Därför ska du köpa en cykelkorg hund

Det finns många fördelar med att ha en cykelkorg för hunden. Till att börja med så är det ett smidigt och enkelt sätt för dig som är ägare att transportera din hund när du ska cykla. Det är lättare att placera hunden i cykelkorgen istället för att låta den springa bredvid med ett koppel som lätt kan trassla in.

En annan anledning till varför du ska köpa en cykelkorg hund är för att många hundar tycker det är roligt att sitta i korgen och känna vinden dra i ansiktet samtidigt som hunden kan ha uppsikt över omgivningen ni åker igenom vilket många hundar tycker är underhållande.

Med andra ord kan en cykelkorg för hund vara något som både du och din hund kan ha glädje av.

 

Så fungerar en cykelkorg hund

En cykelkorg för hund liknar en vanlig cykelkorg. Idag finns det flera olika varianter av cykelkorgar för hund på marknaden. Men en av de vanligaste sorterna är de som består av en botten där hunden kan sitta och har ett tak av galler. Alltså blir cykelkorgen ungefär som en hundbur. En del cykelkorgar för hundar innehar dessutom möjligheter för fastspänning så att du kan vara säker på att din hund sitter säkert i cykelkorgen. Många cykelkorgar placeras på styret. Men i vissa fall kan de också placeras på pakethållaren.

För att du ska få hundcykelkorgen på plats behöver du ta bort den befintliga cykelkorgen om din cykel är utrustad med en sådan. Annars är det bara att montera fast cykelkorgen enligt bruksanvisningen.

Så snart som korgen är monterad på styret kan du och din hund bege er ut på er första gemensamma cykeltur. En del hundar kan vara aningen skeptiska från början och därför är det viktigt att du tar hänsyn till det och låter hunden vänja sig. Ibland kan ni behöva öva på att sitta i korgen. Använd belöning i form av godis så kommer ni snart kunna åka iväg på längre sträckor.

 

Köp en bra cykelkorg för hund

Här på Jarlacykel har vi ett brett utbud av cykelkorgar. Vi har dessutom cykelkorg hund. Ett bra exempel på en säker och praktisk cykelkorg för hundar du finner här hos oss är Atran Velo Hundkorg. Denna variant monterar du upp på ditt cykelstyre. Den har en rymd på ungefär 20 liter vilket ger bra plats för dig som har en mindre hund som du vill kunna ta med på cykelturer. Gallret är avtagbart vilket är smidigt då du kan ha användning av korgen även när du inte har med dig din hund. Cykelkorgen är utrustad med ett klicksystem så att du med enkelhet ska kunna klicka av och på korgen.

 

Vi på Jarla Cykel hjälper dig

Nu kan du allt om cykelkorgar för hundar! Du kan som sagt att spana in vår cykelkorg från märket Atran Velo eller besök någon av våra butiker på Rådmansgatan 25 eller Gustavslundsvägen 175. Har du några frågor eller funderingar är du varmt välkommen att ringa oss direkt på 08 – 20 06 76 eller skicka ett mejl till info@jarlacykel.se.