Cykelkläder – en köpguide

2019/08/07

Cykelkläder

Vill du också göra cykelturen komplett med hjälp av snygga, funktionella och bekväma cykelkläder? Då kan du med fördel spana in den här köpguiden! Vi erbjuder allt inom personlig utrustning och tipsar dessutom om några riktiga kap.

Innehåll

– Varför cykelkläder?

– Cykelkläderna som du behöver

– Ta hjälp av Jarla Cykel

Varför cykelkläder?

Cykelmarknaden är full med olika produkter, varor och så även cykelkläder. Men varför är utbudet så stort? Man kan ju faktiskt cykla i precis vad som helst – och visst är det så, men speciella cykelkläder fyller några riktigt viktiga funktioner.

Till att börja med så kan du förhöja säkerheten kring cyklingen genom att bara ta på dig rätt cykelkläder. De består dessutom ofta av en mycket avancerad teknik som transporterar bort både värme, kyla och svett så att du håller en perfekt temperatur.

Som om det inte vore nog så är cykelkläderna dessutom konstruerade för att vara så fördelaktiga som möjligt under din cykeltur. Genom att vara skurna efter den position som du har när du sitter på cykeln behöver du inte oroa dig för att få en obekväm glipa på ryggen eller att de ska ta upp onödig vind.

Cykelkläderna som du behöver

Som vi varit inne på tidigare så finns det ett stort urval av cykelkläder som du kan välja bland. Fördelen med detta är att du med största säkerhet kommer hitta den utrustning som du verkligen behöver och kommer trivas med.

För att hjälpa dig att hitta rätt cykelkläder listar vi nedan de plaggen som för många är ett måste.

Cykelbyxa

Det kanske absolut viktigaste plagget i hela cykelgarderoben! Cykelbyxan är nämligen den enda kontaktytan mellan dig och din cykelsadel och har som uppgift att skydda dig från skav. Välj mellan långa eller korta, med eller utan hängslen men alltid med padding eller chamois som det också heter.

Spana in våra cykelbyxor här!

Cykeltröja

När du väljer en cykeltröja bör du med fördel välja en som sitter tajt, är längre i ländryggen och samtidigt känns skön och smidig. Ett kvalitativt material som transporterar kyla, värme och fukt kan vara lika fördelaktigt som en tröja som har en stark färg, på så sätt syns du även från långt håll.

Spana in våra tröjor här!

Cykelskor

Att cykla i något annat än cykelskor kan faktiskt vara farligt. De ser nämligen till så att du har ett stabilt fäste mot pedalen vilket motverkar risken för foten att halka iväg. Cykelskons styva sula hjälper även till att ge dig kraft i trampet så att du får upp farten rejält.

Hitta dina favoriter här!

Handskar

För många cyklister är handskar ett måste. Dels för att de ger ett säkrare och stadigare grepp om cykelns styre, men också för att de skyddar vid ett eventuellt fall. Cyklar du dessutom under vintermånaderna så är ett par vinterfodrade handskar verkligen en bra investering!

Spana in våra handskar här!

Glasögon

Ett par högkvalitativa cykelglasögon är mycket viktigt ur säkerhetssynpunkt. Dels skyddar de dina ögon mot stenskott, insekter, kvistar, lera och mot solen. Dessutom har cykelglasögonen har blivit ett viktigt stilplagg som gärna får matcha med resterande kläder. Se därför till att välja med omsorg!

Spana in våra glasögon här! 

Tips! Du vet att du har hittat lämpliga cykelkläder när de sitter tight utan att skava. 

Ta hjälp av Jarla Cykel

Om du vill ha hjälp med att hitta de absolut bästa cykelkläderna till dina behov kan du med fördel besöka någon av våra butiker för både rådfrågning och utprovning. På så sätt hittar du garanterat rätt cykelkläder. Vi finns på Rådmansgatan 25 eller Gustavslundsvägen 175 i Stockholm.

Vi är en kombinerad butik och verkstad så att du alltid kan få den service som du och din cykel är i behov av.

Ring oss direkt på 08 – 20 06 76 eller skicka oss ett e-mail till info@jarlacykel.se vid eventuella frågor eller funderingar. Varmt välkommen!