Cykel pedaler för mtb

2022/12/14

Cykel pedaler mtbOavsett om du är erfaren vad gäller att använda en mountainbike eller är något av en nybörjare så finns det utrustning som gör cyklingen effektiv och smidig. Ett bra exempel på det är cykel pedaler för mtb. I det här inlägget kan du läsa mer om pedaler som är särskilt framtagna för mountainbike.

Skillnaden mellan pedaler

Till att börja med kan det vara intressant att veta hur cykel pedaler för mtb skiljer sig från pedaler du finner på andra varianter av cyklar. Eftersom en mountainbike används för cykelträning i utmanande terränger utanför cykelvägen så behöver pedalen vara något mindre i storleken. Med en mtb cykel pedal får du bättre grepp vilket ökar säkerheten. Dessutom har den en enklare design för att minska risken för att lera ska fastna vilket underlättar cyklandet en hel del.

Inför ditt köp

Om du är sugen på att köpa mountainbike pedaler finns det ett par saker som kan vara bra att ha i åtanke inför ditt köp. Det kan till exempel vara bra om du kollar upp vilket material pedalen är tillverkad av. De är oftast tillverkade av aluminium eller komposit och de båda materialen har sina för- och nackdelar. Sedan kan du också välja mellan clipless och flats. Pedaler som tillverkas för mountainbike har en klickfunktion vilket innebär att du kan klicka fast dina cykelskor i pedalen vilket ger dig ett bra fäste.

Välj rätt pedaler för mtb

Här på Jarlacykel erbjuder vi ett bra utbud av pedaler för din mountainbike. Men eftersom vi har flera olika sorter att välja bland från flera kända varumärken såsom Shimano och Crankbrother kan det vara svårt att veta hur du kan tänka för att välja rätt sorts pedal. I den här delen får du några tips på faktorer du kan utgå från inför ditt köp.

Storlek

En sak som kan vara bra att börja att utgå från är pedalens storlek. Vi har främst pedaler för mtb för gängor som är 9/16”. Men vi har även en del varianter där du kan välja mellan olika storlekar och viktklasser. CRANKBROTHERS PEDALER STAMP 1 finns i  två varianter vad gäller storlekar där du kan välja mellan small och large.

Vikt

Förutom att storleken på pedalerna är viktig kan även vikten vara avgörande för att du ska vilja köpa produkten. De pedaler för mtb som finns i vårt utbud är alla lätta men vikten kan skilja sig en del. De väger som minst 0,5 kilo vilket är standard för cykelpedaler för mtb. Men om du vill ha något tyngre kan SHIMANO PEDALER PD-M324 SPD vara något för dig då den väger 0,7 kilo.

Färg

Sist men inte minst kan färgen på pedalerna vara avgörande för att du ska vilja köpa dem. Vi har främst pedaler i metall, alltså silver. En annan vanlig färg på pedaler för mtb du kan hitta hos oss är svart. Men väljer du CRANKBROTHERS PEDALER STAMP 1 finns de i svart, vit och röd. Välj den färg som passar dig och din cykel bäst.

Jarla Cykel är redo att hjälpa till

Tycker du att det verkar krångligt att hitta rätt pedaler till in mtb cykel? Vår kunniga personal på Jarlacykel är redo att hjälpa dig hitta den bästa cykelskon som passar dig perfekt. Du kommer att kunna välja bland ett bra sortiment av högkvalitativa pedaler från välkända varumärken såsom Wellgo, Shimano, Cavo, Mavic, Crankbrothers och Look Keo till bra pris. Jarla Cykel finns både online och i fysisk butik i Stockholm. Du kan gärna besöka oss på Rådmansgatan 25 eller Gustavslundsvägen 175, ringa oss direkt på 08 – 20 06 76 eller skicka oss ett e-mail till [email protected] om du har frågor eller funderingar. Varmt välkommen!