Bikefit – vad är det?

2020/10/26

Bikefit

Chansen är stor att du någon gång kommit över begreppet Bikefit. Men vad innebär det egentligen? Låt oss reda ut alla frågetecken.

 

Vad är Bikefit?

Bikefit handlar i stora drag om att anpassa sin cykel efter sina förutsättningar istället för tvärtom. Mer konkret innebär det att man på detaljnivå går igenom och finjusterar cykeln efter sin kropp och sina förutsättningar.

Det kan exempelvis handla om justeringar på styret, sadeln och pedalerna, för att bara nämna några aspekter och ingrepp.

 

Varför bör man göra en Bikefit?

Många som kommer i kontakt med Bikefitting för första gången har svårt att förstå varför man gör det. Det är inte ovanligt att tankar som ”hur mycket kan några finjusteringar av styret påverka min cykling?” snurrar i huvudet.

Så, varför bör man då genomföra denna typ av finjusteringar?

Det finns många goda anledningar till varför man bör göra en Bikefit. Som tidigare nämnts handlar det om att justera cykeln efter din kropp. Något som i sin tur medför att du får bästa möjliga sittposition och därav slipper problem som:

– Obehag

– Skador

– Kroniska överbelastningsskador

Som om detta inte vore nog så medför justeringarna att du kan få ut maximal kraft och effektivitet i rundtrampet, vilket förbättrar din cykling avsevärt. Du slipper även problem med biomekanisk ineffektivitet.

För att summera det hela så medför Bikefitting att du får bästa möjliga cykelupplevelse, utan några onödiga skador och obehag.

 

Gör din Bikefit hos Jarla Cykel

Önskar du att genomföra en professionell Bikefit och kunna dra nytta av alla fördelar som det medför? Då kan du med fördel vända dig till oss på Jarla Cykel!

Vi erfaren personal som besitter all den kunskap och har tillgång till all den utrustning som krävs för att genomföra ett professionellt arbete.

Besök oss på Rådmansgatan 25 eller Gustavslundsvägen 175 i Stockholm, ring oss direkt på 08 – 20 06 76 vid eventuella frågor eller tidsbokning, varmt välkommen!