3 tips för att hitta det bästa skoöverdraget för cykling

2021/02/22

Bästa skoöverdrag cykel

När temperaturen utomhus sjunker och vädergudarna väljer att bjuda på regn och rusk, kan det vara fördelaktigt att sätta på ett par skoöverdrag på fötterna. Men hur går man egentligen tillväga för att hitta det skoöverdrag som passar bäst för ens egna förutsättningar och behov? Det försöker vi reda ut i denna artikel.

 

Goda anledningar att använda skoöverdrag

Som vi varit inne på inledningsvis kommer skoöverdrag väl till pass när temperaturen blir kyligare samt när det finns risk för regn, snö och väta. Vind- och vattentäthet är nämligen två av överdragens huvudsakliga egenskaper, vilket gör att fötterna slipper bli dyngsura.

Med ett par överdrag på fötterna stänger du däremot inte enbart ute vatten och vind, utan skyddar även dina skor.

 

Så hittar du det bästa skoöverdraget

Så, hur går man då tillväga för att hitta ett passande skoöverdrag? Nedanför delar vi med oss av våra bästa tips och råd för hur du lyckas med just detta:

 

Ta hänsyn till väder och vind

Det finns en mängd olika typer av skoöverdrag. En del fokuserar huvudsakligen på att stänga ute vatten och vind medan andra även fokuserar på att hålla fötterna varma. Något som kan vara uppskattat om du cykelpendlar under vintern.

Beroende på vad det är för väder och årstid ute, kan följande överdrag vara lämpliga:

 

Skoöverdrag för vinter

Bontrager S1 Softshell

Shimano Trail NPU+

 

Skoöverdrag för höst och vår

Pearl Izumi AmFIB

Pearl Izumi P.R.O Barrier

Pearl Izumi P.R.O Barrier WxB

 

Välj rätt storlek

Något annat som är väldigt viktigt är att välja rätt storlek. Det kan låta som en självklarhet, men kan ibland vara lättare sagt än gjort. En bra tumregel är däremot att alltid välja ett mått större än dina skomått.

 

Fundera på om du har några andra behov

Sist men inte minst bör du fundera på om du har några andra behov? Är du racer- eller tävlingscyklist kanske du värdesätter aerodynamik. Givetvis finns det även överdrag som lever upp till dessa krav!

Pearl Izumi P.R.O Barrier Lite är ett exempel på aerodynamiska skoöverdrag.

 

Ta hjälp av Jarla Cykel

Där har du det – tre tips som förhoppningsvis hjälper dig att hitta ett det bästa skoöverdraget. Handla online eller besök någon av våra butiker som återfinns på Rådmansgatan 25 och Gustavslundsvägen 175 i Stockholm. Ring oss direkt på 08 – 20 06 76 vid eventuella frågor eller funderingar – varmt välkommen!