Cykelhjälm för herr – vi hjälper dig hitta rätt

2024/10/02

Cykelhjälm herrEn bra cykelhjälm är en investering i både säkerhet och komfort på cykeln. Att hitta rätt cykelhjälm för herr kan kännas som en utmaning med alla olika modeller och funktioner på marknaden. Här guidar vi dig genom vad som kännetecknar en bra hjälm, vilka säkerhetsaspekter du bör tänka på, vilka kända varumärken som finns, samt vilken hjälm som passar bäst för olika typer av cykling.

Vad ska en bra cykelhjälm ha?

När du väljer en cykelhjälm är passform och ventilation två av de viktigaste faktorerna. Hjälmen ska sitta stabilt på huvudet utan att kännas obekväm, och det är viktigt att justerbara remmar och spännen finns för att kunna anpassa hjälmen efter huvudets form. Ventilationshål hjälper till att hålla huvudet svalt under cyklingen och bidrar till en behaglig upplevelse.

Materialet i hjälmen ska vara både hållbart och lätt för att ge bästa möjliga skydd och komfort. Många av dagens cykelhjälmar har även smarta teknologier, som inbyggda ljus eller avtagbara skärmar, för att anpassa hjälmen efter dina behov.

Säkerhetsaspekter – vad ska du tänka på?

När det kommer till säkerhet är det viktigt att välja en hjälm med rätt teknologi. Här är några viktiga funktioner att leta efter:

  • MIPS-teknologi: MIPS (Multi-directional Impact Protection System) är ett rotationsskydd som minskar risken för hjärnskador vid fall och sneda islag. MIPS finns i många moderna hjälmar och är en värdefull säkerhetsfunktion.
  • KinetiCore-teknologi: En annan säkerhetsfunktion är KinetiCore, utvecklad av Lazer. Den är designad för att erbjuda avancerat stötskydd och optimal passform.
  • CE-märkning och godkända tester: Se till att hjälmen uppfyller europeiska säkerhetsstandarder och är CE-märkt, vilket garanterar att den har genomgått och klarat nödvändiga tester för cykelhjälmar.
  • Reflexdetaljer och belysning: För att öka synligheten i mörker är reflexdetaljer och inbyggda lampor en stor fördel.

Cykelhjälmar för olika typer av cykling

Olika typer av cykling kräver olika egenskaper hos hjälmarna. Här är en snabb översikt över vad som är unikt för respektive cykelsport:

  • Landsvägscykling: Här är en lätt hjälm med god ventilation viktigt. Aerodynamik är också en faktor, vilket gör att många landsvägshjälmar är strömlinjeformade för att minska luftmotståndet.
  • Mountainbike (MTB): En mountainbikehjälm täcker ofta mer av bakhuvudet för att ge extra skydd. De har också bra ventilation och kan vara utrustade med skärmar för att skydda mot solen, grenar och lera.
  • Pendling och stadscykling: För pendlaren är en bekväm och snygg hjälm som är enkel att justera ofta det viktigaste. Många stadshjälmar har reflexdetaljer och inbyggd belysning för bättre synlighet.
  • Gravel och äventyrscykling: Dessa hjälmar kombinerar funktioner från både landsvägs- och mountainbikehjälmar. Lätthet, ventilation och extra skydd är viktiga egenskaper för den som cyklar på grus och ojämna vägar.

Cykelhjälmar – varumärken att hålla koll på

Det finns flera välkända varumärken som sticker ut när det gäller kvalitet och innovation inom cykelhjälmar. Här är några av dem:

  • POC: Ett svenskt varumärke känt för hög säkerhetsstandard och innovativ design. Deras hjälmar har ofta MIPS och tillverkas med fokus på både säkerhet och stil.
  • Lazer: Med sitt stora utbud av hjälmar med MIPS och KinetiCore erbjuder Lazer säkerhetslösningar för både vardagscyklister och tävlingsåkare.
  • Giro: Giro erbjuder hjälmar för alla typer av cyklister, från landsväg till mountainbike.
  • Bell: Levererar stabila och säkra hjälmar för olika behov.

Jarla Cyklers utbud av cykelhjälmar och tillbehör

Hos Jarla Cykel hittar du ett brett utbud av cykelhjälmar för herr från de främsta varumärkena. Med allt från landsvägshjälmar till MTB-hjälmar, samt tillbehör som extra belysning och skydd, finns det något för alla typer av cyklister. Du kan enkelt hitta hjälmar med den senaste tekniken som MIPS och KinetiCore för att ge dig bästa möjliga skydd på vägen.

Utforska vårt sortiment eller kontakta oss på telefon eller i butik för att hitta den hjälm som passar just din cykelstil och dina behov.