Vilken cykel ska jag välja? Vi hjälper dig

2022/11/23

vilken cykel ska jag väljaLetar du efter en cykel men inte säker på vilken typ av cykel du ska välja? Oroa dig inte, vi på Jarlacykel har ett brett utbud av olika sorters cyklar som mountainbikes, landsvägscyklar, barncyklar, el-cyklar med flera. Vårt utbud tillhandahåller cyklar för alla typer oavsett om du är en elitcyklist eller en vardagscyklist. För att hjälpa dig på traven så ska vi på Jarlacykel bena ut några viktiga frågor du bör ställa dig själv i valet av en cykel, innan du införskaffar dig en. Läs vidare nedan för att ta del av dem.

Steg 1 – Valet av cykel

I valet av vilken cykel ska jag välja? Bör du först veta vilken sort av cykel du ska välja.

Varje cykel är designad för en specifik cykel stil, så det första steget i att välja rätt cykel är att bestämma vilken typ av cykling du vill ägna dig åt. Vill du åka på vägen med andra cyklister? Kanske letar du efter en cykel för att transportera dig från A – B? Vill du ta dig an stigarna till skogs? Eller letar du efter en barncykel för ditt barn? Att veta vad användningsområdet för din kommande cykling är, tar dig även i rätt riktning för valet av cykel. Apropå valet av cykel, har du frågor kring cyklar så tveka inte att höra av dig till oss på Jarlacykel.

 

Steg 2 – Valet av återförsäljare

En specialiserad cykelbutik är vanligtvis det bästa alternativet för köp av cykel tillika ett hjälpmedel för frågor som vilken cykel ska jag välja? Först och främst så är de som driver en renodlad cykelbutik vanligtvis specialister inom området. Dessutom har du större möjlighet att hitta det du söker efter på grund av utbud samt variation. Andra ting som är värda att påpeka är att specialiserade cykelbutiker går vanligtvis efter mottot god kvalitet och hållbarhet.

 

Steg 3 – Fastställ en budget

Det är viktigt att räkna ut hur mycket du vill spendera på din cykel. Cyklar av god kvalitet i form av mountainbikes börjar vanligtvis runt 10 000 kr och något högre när det kommer till landsvägscyklar. De billigaste varianterna på cyklar är oftast barncyklar eller juniorcyklar. Hos oss på Jarlacykel hjälper vi dig att lösa frågan vilken cykel ska jag välja? Dessutom hittar du just nu många olika typer av kvalitativa cyklar till ett reducerat pris. Exempelvis har vi ett nedsatt pris på den populära mountainbiken TREK MARLIN 5 16-VXL just nu.

 

Steg 4 – Cykel storlek

Att hitta rätt cykelstorlek är avgörande för bekvämligheten samt säkerheten. Med många cykeltyper tillgängliga i olika storlekar bör det inte finnas några gissningar för vilken cykel jag ska välja. En cykel av felaktig storlek kan göra cykling besvärlig samt obekvämt. För att inte drabbas av detta så hjälper vi dig mer än gärna på Jarlacykel butiken med allt som inkluderas av för att justera en cykel på bästa sätt. Den vanligaste justeringen är sadelhöjd, men styrets höjd och räckvidd till styret kan behöva finjusteras också.

 

Steg 5 – Delar och tillbehör

När du väl har hittat rätt cykel för dig är det dags att överväga delar och/eller tillbehör. Några vanliga tillägg kan exempelvis vara belysning, flaskor, flaskhållare, pump, lås, smörjmedel, cykelvagnar och mycket därtill som du kan hitta hos oss på Jarlacykel.

 

Ta hjälp av Jarla Cykel

Hos oss på Jarla Cykel hittar du ett stort utbud av cyklarkomponenterpersonlig utrustning och tillbehör.

En annan fördel med att handla hos oss på Jarla Cykel är att vi finns både online och i fysisk butik i Stockholm. Besök oss på Rådmansgatan 25 eller Gustavslundsvägen 175, ring oss direkt på 08 – 20 06 76 eller skicka oss ett e-mail till [email protected] vid eventuella frågor eller funderingar. Varmt välkommen!