Vattentät cykelväska – en köpguide

2019/03/26

Vattentät väska cykel

Få tillbehör är så praktiska och hjälpsamma som vattentäta cykelväskor. Inte minst om du använder din cykel dagligen eller också ska transportera ömtåliga saker såsom dator, kläder eller liknande. Förutom att vi på Jarla Cykel erbjuder ett stort utbud av dessa praktiska väskor, tänkte vi i denna artikel dela med oss av våra bästa tips och råd som underlättar ditt köp.

Innehåll 

– Därför bör du köpa en vattentät cykelväska

– Olika typer av vattentäta väskor

 

Därför bör du köpa en vattentät cykelväska

Cykeln har under de senaste åren blivit ett allt mer populärt transportmedel. Ett transportmedel som folk använder för att pendla till och från jobbet, för att motionscykla längre sträckor samt för att då och då ta sig från punkt A till B.

I samband med dessa cykelturer så är det inte ovanligt att man också har med sig otymplig och känslig packning. Packning som kan bestå av allt ifrån dator och surfplatta till torra klädombyten. För att kunna fokusera på vägen, minimera risken för att en olycka ska ske samt skydda ömtåliga föremål, kan du med fördel investera i en vattentät cykelväska.

Olika typer av vattentäta väskor

Idag finns det en mängd olika typer av vattentäta cykelväskor. Vad du bör tänka på innan ett köp är hur mycket som skall lastas, ifall allt kan stoppas i samma utrymme eller om det behövs fack i väskan. Med det sagt så tänkte vi nedan berätta mer om de olika modellerna som finns tillgängliga samt vilka egenskaper dessa har:

Väskor till pakethållaren

Oavsett om du pendlar till och från jobbet eller också föredrar längre cykelsemestrar, rekommenderar vi dig att investera i en vattentät väska till pakethållaren. Tack vare en sådan möjliggörs nämligen mycket lastutrymme samtidigt som du kan behålla fokus på vägen och slippa tappa någon styrförmåga, vilket annars kan vara fallet med tunga styrväskor.

Inte nog med detta så kan majoriteten av de packväskor som vi tillhandahåller användas på i princip alla pakethållare. De kan även monteras och tas av i en enda rörelse, vilket gör de enkla att bära med sig. Många av väskorna går också att köpas i reflexmaterial som bidrar till en ökad trafiksäkerhet.

Kika exempelvis in våra packväskor:

Ortlieb back-roller plus (high-vis)

Ortlieb back-roller plus

Ortlieb back-roller classic

Ortlieb back-roller city

Spectra klickfix 19L

PS! Vet du med dig att du ska packa tungt, rekommenderar vi dig att fördela vikten på två stycken väskor som hängs på vardera sida av pakethållaren.

Väskor till styret

Som tidigare nämnts bör du undvika tunga packväskor på styret eftersom dessa kan påverka din styrförmåga negativt. Istället bör du använda dig av en vattentät lättviktsväska som lämpar sig utmärkt för mindre och lättare föremål. Kika exempelvis in denna praktiska och snygga styrväska från Ortlieb:

Handla här.

Ryggsäckar och office bags 

Är du på jakt efter en snygg och praktisk väska som kan användas även i jobbsammanhang, kan du med fördel investera i en ryggsäck eller office bag. Från tyska Ortlieb kommer exempelvis denna vattentäta och portföljliknande väska som har många smarta fack och funktioner:

Handla här.

Köp din vattentäta väska hos Jarla Cykel

Som tidigare nämnts erbjuder vi på Jarla Cykel ett stort utbud av vattentäta cykelväskor från välkända varumärken såsom Ortlieb och Spectra. Väskor som passar alla typer av cyklar och behov.

En annan fördel med att handla hos oss på Jarla Cykel är att vi finns både online och i fysisk butik i Stockholm. Besök oss på Rådmansgatan 25 eller Gustavslundsvägen 175 i Stockholm, ring oss direkt på 08 – 20 06 76 eller skicka oss ett e-mail till info@jarlacykel.sevid eventuella frågor eller funderingar. Varmt välkommen!