Vad är en hybridcykel?

2021/07/16

Vad är en hybridcykel

Det finns en rad olika cykeltyper, varav hybridcykeln är en av dem. Men vad är egentligen en hybridcykel och när lämpar de sig bäst att använda? Det tänkte vi reda ut i denna artikel, samtidigt som vi passar på att tipsa om några hybridcyklar från vårt sortiment.

 

Innehåll

– En introduktion till hybridcyklar

– Vi tipsar om tre hybridcyklar

 

En introduktion till hybridcyklar

Hybridcyklar kan bäst beskrivas som ett mellanting av mountainbikes och racercyklar. Den har fått det bästa av två världar för att kunna erbjuda en mångsidig cykling på många typer av underlag!

Likt en mountainbike är hybridcyklarna utrustade med raka och bredare styren, effektiva skivbromsar och mönstrade däck. Även om däckmönstret är djupt så är själva däcken betydligt smalare. En egenskap som är hämtad från landsvägscyklar.

Andra funktioner som hämtats från racercyklarna är de många växlarna och utformningen av ramen. Resultatet är, som tidigare nämnts, en mångsidig cykel som kombinerar prestanda, komfort och funktionalitet på ett optimalt sätt. En hybridcykel lämpar sig lika bra för pendlingen som för träningen längs!

 

Vi tipsar om tre hybridcyklar

Nu när du har bättre koll på vad en hybridcykel är och vid vilka tillfällen den kan användas, tänkte vi tipsa om tre cyklar som återfinns bland vårt utbud:

 

Nishiki Pace Hybrid 

Från populära Nishiki kommer denna komfortabla racerhybrid som bjuder dig på en rad fördelaktiga egenskaper såsom hydrauliska skivbromsar, 18 växlar samt ställbar styrstam för att bara nämna några.

Läs mer om och köp Nishiki Pace Hybrid.

 

Trek FX 3 Disc

Denna modell – FX 3 Disc – kommer från Trek och är konstruerad med prestanda, komfort och funktionalitet som ledstjärna. Här finns allt du kan tänkas behöva för att få en härlig cykeltur på såväl asfalt som banvallar. Vad sägs exempelvis om en lättviktsram i aluminium, kraftfulla skivbromsar och ergonomiska handtag?

Läs mer om och köp Trek FX 3 Disc.

 

Trek FX 3 Disc Equipped  

Likt ovanstående modell kommer denna från Trek och bjuder på en rad egenskaper som underlättar såväl jobbpendlingen som vardagsturer och hårdträningen. Utöver lättviktsram och hydrauliska bromsar är denna modell utrustad med exempelvis lampor, skärmar och pakethållare!

Läs mer om och köp Trek FX 3 Disc Equipped.

 

Ta hjälp av Jarla Cykel

Förhoppningsvis har du nu fått svar på frågan ”vad är en hybridcykel?”. Om du själv vill uppleva fördelarna med denna mångsida cykeltyp, kan du med fördel utforska vårt kompletta utbud av hybridcyklar.

En stor fördel med att handla hos oss är att vi finns både online och i fysiska butiker i Stockholm. Besök oss på Rådmansgatan 25 eller Gustavslundsvägen 175 eller ring oss direkt på 08 – 20 06 76 vid eventuella frågor. Varmt välkommen!