Trekking cykel – för alla tillfällen

2022/04/11

trekking cykelOm du söker en mångsidig cykel är en trekking cykel ett väldigt bra alternativ. Den funkar vare sig du behöver en cykel fram och tillbaka från jobbet eller när du bara vill cykla på utflykter i ditt närområde. Den är väldigt praktisk eftersom den alltid kommer färdigutrustad vid köp. Den har alltså pakethållare, belysning, stänkskärm och cykelstöd. Du behöver inte göra någonting själv utan kan börja cykla direkt. Den är väldigt bekväm att cykla på även när du har packning eftersom den har en extra dämpning fram.

 

Fördelarna med en trekking cykel

Letar du efter en cykel som klarar mycket packning och kan bära cykelväskor på ett bekvämt sätt är trekking cykeln det bästa alternativet. Det är också ett bra val eftersom du kan sitta upprätt och i en bra position. Det är skönt om du ska cykla långt i lugnt tempo. En annan fördel är att den kommer helt färdigutrustad och kräver inga tillägg eller förberedelser. Därför är den väldigt lämplig för dig som är nybörjare på cykling. Ytterligare en fördel är att den är väldigt mångsidig och passar både för cykling till vardags och när vill åka på helgutflykter.

 

Vad innebär egentligen treeking?

Trekking kan liknas vid en allroundcykel som går att använda i alla möjliga sammanhang. Det är en väldigt robust cykel som är lika bra till äventyr som till vardags. Den kombinerar det bästa av en stadscykel, en mountainbike och en racer. Just ordet trekking kommer får engelskan och syftar på långa resor. Visste du att det faktiskt är möjligt att cykla jorden runt om du har en trekking cykel? Det gör den till den perfekta följeslagaren oavsett hur du vill använda din cykel. Den finns både i dam, herr och barnmodell så hela familjen kan få glädje för den. Nu finns det också även el-trekking cyklar som passar väldigt bra i stadstrafiken.

 

Både för stigning och utförsåkning

Med en trekking cykel är du redo för alla slags underlag. Du kan utan problem ta en avstickare in på en grusväg när du är ute på tur. Du har dessutom en cykel du kan använda året runt utan problem. Många trekking cyklar är utrustade med minst 16 växlar så du är redo för utförsåkning såväl som stigningar. Dessa cyklar är dessutom anpassade för det tuffa klimat som vi har i Sverige. De varierar i pris och kostar allt mellan cirka 3 000 kronor upp till 30 000 kronor eller mer. Priset varierar främst beroende på om du köper en manuell cykel eller en el-cykel då el-cyklar är betydligt dyrare i inköp.

 

Lågt underhåll för daglig användning

En annan fördel med denna typ av cykel är att den kräver minimalt med underhåll även om du använder den varje dag. Du kan verkligen lita på den i alla lägen. Glöm inte att justera sitsen så du sitter så bekvämt som möjligt. Då får du även maximal överblick vilket är viktigt när du befinner dig i skog och på smalare stigar. Beroende på modell kan du justera både sadel och styre.

 

Ta hjälp av Jarla Cykel

Hos oss på Jarla Cykel hittar du ett stort utbud av cyklarkomponenterpersonlig utrustning och tillbehör.

En annan fördel med att handla hos oss på Jarla Cykel är att vi finns både online och i fysisk butik i Stockholm. Besök oss på Rådmansgatan 25 eller Gustavslundsvägen 175, ring oss direkt på 08 – 20 06 76 eller skicka oss ett e-mail till [email protected] vid eventuella frågor eller funderingar. Varmt välkommen!