Trek Supercaliber – Jag är imponerad!

2020/03/30

Supercaliber 9.8

Våren är äntligen här och förra veckan kom den efterlängtade leveransen. Min nya Trek Supercaliber 9.8 hade anlänt till Jarla på Rådmansgatan. Förväntningarna var stora och bytet från vinterhojen, en aluminium hard trail, till Supercalibern kan bara beskrivas på ett sätt, WOW!

Den är lätt och reagerar snabbt på kommandon, inte så konstigt när både sadelstolpe, styre och vevparti är i kolfiber. Med kolfiberhjul från Bontrager blir det en riktig raket.

Nu har det gått en vecka och jag har börjat bekanta mig med tillskottet. Så hur har första intrycket varit på denna skönhet? Först och främst är den sjukt snygg och ser farligt snabb ut vilket har sina fördelar. Färgen jag valde var Matte Carbon/Gloss Trek Black.Enkel och clean, precis som jag vill ha det och såklart matchande till klubbkläderna, viktigt!

Andra positiva överraskningar som kommer med cykeln är ”knock block” som förhindrar att man vrider styret mer än nödvändigt och gör att man inte repar ramen. Sådana små detaljer är ett stort plus, likasåkvalitén på handtagen med ett riktigt grymt grepp.

 

 

 

 

Dämplåset på Supercaliber har två lägen, öppet eller låst. På tidigare MTB har jag haft tre lägen, öppet, medel och stängt. Mellanläget passade bra i terräng när man inte ville ha det helt låst eller helt öppet. Först var det en besvikelse men efter några timmar i blandad terräng så är det inget jag tänkt på.

Trek Supercaliber är unik i sin design med sin inbyggda bakdämp, IsoStrut. Dämpning är integrerad i ramen. Svikten i ramen när den följde med dämpning är fascinerade, det är som att hela ramen följer med i rörelsen. Jag upplever att det blir en mer följsam i terrängen än den traditionell dämpning då känslan är att man gungar med eller helt stumt när den är låst. Dessutom så tas det bort massa extra vikt när den dämpningen går ihop med ramen.

Supercaliber är redan en topptopp hoj direkt från kartongen, med andra ord får du mycket för pengarna.

Jag är imponerad, den känns lätt och samtidigt stabil, tack vare de breda bontrager hjulen. Inte konstigt att Jolanda Neff och Emily Batty väljer Supercaliber. Nu ska vi bli bästisar och vi har några veckor på oss innan tävlingarna (förhoppningsvis) drar igång. Det ser jag framemot!

Vi ses i skogarna!
/Amanda, Team Jarla CK