Styrlinda cykel – en köpguide

2019/01/10

Styrlinda

Är du på jakt efter en ny styrlinda men är osäker på vilken linda som passar just dig och din cykel (eller rättare sagt styre)? Då har du kommit helt rätt! Inte nog med att vi på Jarla Cykel erbjuder ett stort utbud av högkvalitativa cykellindor, tänkte vi i denna artikel dela med oss av våra bästa tips och råd som underlättar ditt köp!

Innehåll

– När ska man använda en styrlinda?
– Olika typer av styrlindor

 

När ska man använda en styrlinda?

Oavsett om du är en inbiten motionscyklist som cyklar hundratals mil med din racercykel årligen, eller också använder en sportigare cykel till och från jobbet, kan du med fördel använda dig utav en styrlinda. 

Framförallt används lindor på bockstyren där det inte är fysiskt möjligt att använda sig utav vanliga cykelhandtag. Det går dock även att använda lindor på tempostyren och en del använder dem till och med på vanliga styren, trots att det inte finns någon större vinning med detta. 

Ifall du äger en hoj med bockstyre är således styrlinda ett måste, men det går även att använda dem på andra typer av styren såklart. Se även till att byta linda med jämna mellanrum då den snabbt kan bli smutsig och/eller trasig. 

 

Olika typer av styrlindor

Så, vad finns det då för alternativ när man väl ska köpa en ny linda till sitt styre? 

Bland annat så finns det lindor i en mängd olika material. Det allra vanligaste materialet är dock så kallad Gel Cork, vilket bäst skulle kunna beskrivas som syntetiskt skumgummi som efterliknar styrbanden i kork som kom på 90-talet. Fördelen med detta material är många, men för att bara nämna några så är det både mjukt och bekvämt att hålla i, samtidigt som det är väldigt elastiskt och lätt att rengöra. 

Bortsett från Gel Cork finns det cykellindor av material som läder och tyg, varav den förstnämnda är väldigt populär på fixies och andra lifestylecyklar. Nackdelen med material som läder är dock att de inte är lika lätta att fästa på styret på grund utav dess hårdhet. 

Annat som man bör fundera på när man ska inhandla en ny linda är vilken tjocklek man önskar – en del föredrar tunnare och andra tjockare. Vissa vill också ha en linda som har en särskild yta, vilken bäst skulle kunna beskrivas som klibbig. Något som bidrar till ett bättre grepp. 

Självklart finns dem också tillgängliga i en mängd olika färger, vilket gör att du enkelt kan hitta en linda som matchar din cykel!

För att summera det hela är det framförallt tycke och smak som avgör vilket alternativ som är bäst för dig. Fundera dock över material, tjocklek och ifall du önskar något speciellt utseende. 

 

Köp din styrlinda hos Jarla Cykel

Hos oss på Jarla Cykel hittar du ett stort utbud av både snygga och bekväma lindor från välkända varumärken som Bontrager, Brooks, Lizard Skins och Zefal. Bland vårt sortiment kan du självklart välja mellan en mängd olika material, färger och tjocklekar.

En annan fördel med att handla hos oss på Jarla Cykel är att vi finns både online och i fysisk butik i Stockholm. Besök oss på Rådmansgatan 25 eller Gustavslundsvägen 175 i Stockholm, ring oss direkt på 08 – 20 06 76 eller skicka oss ett e-mail till info@jarlacykel.se vid eventuella frågor eller funderingar. Varmt välkommen!