13 tips till dig som letar efter en snygg cykelhjälm

2021/06/07

Snygga cykelhjälmar

Hjälmens huvudsakliga syfte är att ge skydd åt huvudet vid en eventuell olycka. Men visst är det trevligt om den även har en iögonfallande design? Här tänkte vi därför tipsa om ett tiotal produkter som passar perfekt för dig som letar efter en snygg cykelhjälm!

 

Utseende och design blir allt viktigare 

Om du har läst vår köpguide för cykelhjälmar är du medveten om att utseende och design blivit allt viktigare för de som ska köpa cykelutrustning och tillbehör. Hjälmar är inget undantag.  

 

Vi tipsar om snygga cykelhjälmar

Hos oss på Jarla Cykel hittar du ett stort utbud av säkra hjälmar med en tilltalande design. Nedanför tipsar vi om några av de snygga cykelhjälmar som återfinns bland vårt utbud:

 

Hövding

Den snyggaste hjälmen är den som inte syns? Det är i alla fall vad många av dagens cyklister tycker. Det är också en av anledningarna till att Hövding har blivit en så pass populär hjälm. Utöver att vara snygg och praktisk är den också säker. Enligt vetenskapliga undersökningar är airbagteknologin 8x säkrare än traditionella cykelhjälmar.

Vill du förhöja utseende ytterligare kan du även förse kragen med ett skal. Spana in våra skal till Hövding.

Läs mer om och köp Hövding 3.

 

POC Tectal Race Spin

Denna snygga hjälm kommer från POC och lämpar sig utmärkt för dig som föredrar att köra Enduro eller Trail. Hjälmen är framtagen för att maximera säkerhet, tålighet och prestanda, vilket uppnås genom flertalet smarta funktioner!

Läs mer om och köp POC Tectal Race Spin.

 

Bontrager Specter WaveCel

Föredrar du däremot att färdas fram längst vägarna på racer, rekommenderar vi dig att spana in denna hjälm från Bontrager. Här bjuds du på ett snyggt yttre samt ett bekvämt inre som säkerställer maximal prestanda och säkerhet.

Läs mer om och köp Bontrager Specter WaveCel.

 

Lazer Sphere

Denna hjälm kommer från det uppskattade varumärket Lazer och är särskilt anpassad för landsvägscykling. Tack vare den aerodynamiska designen, inbyggda MIPS-tekniken och det unika utseendet, får du en hjälm som är optimal både ur ett stil och säkerhetsperspektiv!

Läs mer om och köp Lazer Sphere.

 

Bontrager Velocis

Från ett uppskattat varumärke till ett annat. Denna hjälm kommer nämligen från Bontrager och passar även den vid landsvägscykling. Den moderna formgivningen gör inte bara denna hjälm snygg, utan ger dig även prestanda i toppklass. Självklart är den även utrustad med MIPS för maximal säkerhet.

Läs mer om och köp Bontrager Velocis.

 

POC Omne Air Spin

Denna hjälm kommer från POC och passar perfekt vid längre cykelturer. Hjälmen är både bekväm, säker och snygg!

Läs mer om och köp POC Omne Air Spin.

 

POC Ventral Air Spin

Att denna hjälm är en av POC:s mest populära är inte särskilt konstigt med tanke på dess snygga utseende och många goda säkerhetsfunktioner. Som exempel är den försedd med ett patenterat rotationsskydd som POC själva har tagit fram.

Läs mer om och köp POC Ventral Air Spin.

 

POC Axion Spin

Likt ovanstående hjälmar kommer denna från det populära varumärket POC. Den är särskilt framtagen för mountainbikecykling och bjuder på en perfekt kombination av komfort, prestanda och stil.

Läs mer om och köp POC Axion Spin.

 

Giro Fixture

Från uppskattade Giro kommer denna unisexhjälm som passar lika bra på skogsstigarna som i stan. Förutom ett snyggt yttre bjuder denna hjälm på många funktioner som förhöjer såväl säkerhet som komfort.

Läs mer om och köp Giro Fixture.

 

Bontrager Charge WaveCel

Likt en av de tidigare nämnda hjälmarna kommer denna produkt från Bontrager. Tack vare den unika designen skiljer den sig från mängden och ger en härlig mix av prestanda och stil. Ett utmärkt alternativ för pendlaren eller vardagsäventyraren.

Läs mer om och köp Bontrager Charge WaveCel.

 

Lazer Coyote

Om du föredrar att flyga fram längs den orörda terrängen är denna MTB-hjälm från Lazer helt rätt alternativ för dig. Den karaktäristiska designen ackompanjeras av lika unika kulörer och innehåller givetvis säkerhetsfunktioner som MIPS, In-Mold konstruktion och EPS-skum. Något som resulterar i en perfekt kombination av prestanda, komfort, säkerhet och stil!

Läs mer om och köp Lazer Coyote.

 

POC Tectal Race Spin NFC

Denna hjälm kommer från POC och är utrustad med flertalet funktioner från deras tidigare prisbelönta hjälmar. Givetvis har den också en snygg design och passar således perfekt för MTB-fantaster.

Läs mer om och köp POC Tectal Race Spin NFC.

 

Bell 4Forty

Sist men inte minst vill vi tipsa om Bells mountainbikehjälm 4Forty. Utöver en karaktäristisk design kan du ta del av goda egenskaper som integrerad MIPS, Float Fit-anpassningssystem samt justerbar skärm med Goggleguide Adjustable Visor System.

Läs mer om och köp Bell 4Forty.

 

Köp din hjälm hos Jarla Cykel

Som tidigare nämnts erbjuder vi på Jarla Cykel ett stort utbud av både stilfulla och säkra cykelhjälmar. Oavsett behov så har vi garanterat en lämplig produkt som passar just dig!

En annan fördel med att handla hos oss på Jarla Cykel är att vi finns både online och i fysisk butik i Stockholm. Besök oss på Rådmansgatan 25 eller Gustavslundsvägen 175, ring oss direkt på 08 – 20 06 76 eller skicka oss ett e-mail till info@jarlacykel.se vid eventuella frågor eller funderingar. Varmt välkommen!