Skeppshult STC

2019/01/10

Skeppshult STC

Är du på jakt efter en Skeppshult STC cykel, men har problem att hitta dem? Det är inte så konstigt med tanke på att man för ett tag sedan bytt namn på just STC modellerna. I denna artikel tänkte vi därför berätta mer om dessa omåttligt populära cyklarna, samt vad dagens ersättare heter.

Innehåll

– Skeppshults historia
– Skeppshult STC – En mångsidig cykel
– Dagens ersättare

Skeppshults historia

Innan vi ger oss in på de olika cykelmodellerna tänkte vi berätta mer om Skeppshults historia som sträcker sig tillbaka ända till 1911. Det var nämligen då som Albert Samuelsson började tillverka sina högkvalitativa cyklar i den lilla byn Skeppshult, belägen i Småland. Under 20-talet etablerade man även sin första fabrik och resten är som man säger – historia. 

Anledningen till att det är så intressant att prata om företagets historia är för att de fortfarande tillverkar cyklar i den småländska staden. Inte nog med detta så görs de nämligen för hand – från början till slut. 

Cyklarna tillverkas av finskt och svenskt stål som levereras till fabriken för att sedan komma ut som färdiga cyklar. I fabriken sker alltså all tillverkning, lackering och montering, vilket är väldigt fascinerande i dagens läge. När du investerar i en cykel från Skeppshult kan du därför vara säker på att du får ett riktigt hantverk med hög kvalitet.

Skeppshult STC – en mångsidig cykel

Tillbaka till den populära Skeppshult STC som också är en viktig del av företagets historia. Den populära modellen introducerades först under 2002 och beskrevs då, av Skeppshult själva, som “en förlängning av våra tankar”.

Det som gjorde modellen så unik var att den var en perfekt blandning mellan en standard- och sportcykel. Något som både gav den ett unikt utseende och unika funktioner. 

När det kommer till utseendet på dessa modeller var det både stilrent och sportigt på samma gång och gick att få i färgerna svart metallic, koboltblå, signalröd eller svavelgul. Något som gav ett väldigt unikt utseende!

När det kommer till funktionerna så fanns stora möjligheter att utrusta cykeln efter behov, vilket inkluderade såväl pakethållare som belysning, vägmätare, SPD-pedaler, hållare för vattenflaska och mycket mer. Tack vare den lite mer sportiga sadeln fick du även mer tryck i pedalerna.

Dagens ersättare

Som vi nämnde i början av denna artikel så bytte man nyligen namnet på de populära STC modellerna till Elit 7, Elit 27 och Pro.

Elit 7

Samtliga av dessa modeller ingår i Skeppshults sortiment av lite snabbare cyklar. De är absolut inga racers, men ändå lättare och snabbare genom hela upplevelsen. Likt de populära STC modellerna fungerar de även lika bra i vardagslunk som på träningspasset.

Om man jämför de olika modellerna är Elit 7 inte fullt så sportig som Elit 27, men är ändå snabb, snygg och praktisk. Den är utrustad med 7 växlar och traditionell fotbroms.

Elit 27

Denna snabba och praktiska cykel är framtagen för att klara av de mest skiftande situationerna. Något som gör att den kan användas till att lämna av barnen på morgonen, för att på kvällen användas som ett träningsredskap. Kort och gott en svårslagen kombination.

Pro

Pro är Skeppshults absolut snabbaste cykel som kan användas vid alla typer av situationer och på alla typer av underlag. Denna cykel är ett utmärkt alternativ under lugna, sköna sommarkvällar, men kan även användas vid motionsträning. En mångsidig modell som kanske bäst efterliknar föregångaren Skeppshult STC.

Handla din cykel hos Jarla Cykel

På Jarla Cykel hittar du ett stort utbud av högkvalitativa cyklar, vilket inkluderar STC efterträdarna Elit 7, Elit 27 och Pro. Hos oss hittar du garanterat en cykel som passar just dig och dina behov, oavsett krav på utseende, funktion eller budget. 

En annan stor fördel med att handla hos oss på Jarla Cykel är att vi finns både online och i butik i Stockholm. Besök oss på Rådmansgatan 25 eller Gustavslundsvägen 175 i Stockholm, ring oss direkt på 08 – 20 06 76 vid eventuella frågor eller funderingar. Varmt välkommen!