Sadelväska – en köpguide

2019/01/10

Sadelväska

Funderar du på att köpa en sadelväska, men är osäker på om den uppfyller dina behov? Då har du hamnat helt rätt. Inte nog med att vi på Jarla Cykel erbjuder ett stort utbud av sadelväskor, tänkte vi i denna artikel dela med oss av våra bästa tips och råd som underlättar ditt köp.

Innehåll

• På vilka cyklar passar en sadelväska?
• Vad kan man förvara i en sadelväska?
• Hitta rätt väska

På vilka cyklar passar en sadelväska?

På Jarla Cykel får vi många gånger frågan ”vilken typ av cyklar passar det att montera en sadelväska på?”. 

Faktum är att det går att montera en sadelväska på i princip alla typer av cyklar. De används dock främst hos dem som motionscyklar på landsväg, men också hos dem som cyklar mountainbike (MTB).

Många som motionscyklar använder sig utav cykelkläder som ofta har begränsat med fickor och ibland vill man inte ha något i dom heller, samtidigt som man inte vill använda sig utav en stor ryggsäck som ökar luftmotståndet och som många upplever som otympligt. Vid dessa tillfällen passar en sadelväska alldeles utmärkt!

För de som cyklar MTB så är det lite annorlunda men även där vill många inte störas av saker i fickorna eller behöva bära en stor ryggsäck för att få med sig nödvändiga verktyg och liknande. 

Som vi nämnde tidigare så fungerar det självklart alldeles utmärkt att använda sig utav en sadelväska på andra typer cyklar såsom hybridcyklar.

Vad kan man förvara i en sadelväska?

Men vad passar då att förvara i en sadelväska? Kort och gott allt du behöver för att inte bli strandsatt någonstans. Oavsett ifall du ägnar dig åt cykling på landsväg eller MTB så får du med dig en ny slang, verktyg, kreditkort, nycklar, telefon, energikakor och liknande. 

Hitta rätt väska

Som vi nämnde i början av denna artikel så erbjuder vi på Jarla Cykel ett brett sortiment av sadelväskor för att du enkelt ska kunna hitta en väska som passar just dig. Oavsett vad du har för krav på design, funktionalitet och budget.

Ifall du letar efter en liten väska som är utformad efter din sadel och ger minimalt med luftmotstånd så kan vi bland annat rekommendera Syncros Roadie Essentials kit som lämpar sig utmärkt för motions- eller tävlingscyklisten. Utöver väskan så får du dessutom med en pump, multiverktyg, däckavtagare och flaskhållare på köpet. Bra va?

Om du däremot cyklar mountainbike eller bara önskar lite mer utrymme, kan vi varmt rekommendera Bontrager Elite XL. En stor och rymlig sadelväska som bland annat får plats med multiverktyg, däckavtagare, energibars, gel, nycklar, kreditkort och telefon. Utöver detta så kan väskan dessutom expanderas med hjälp av dragkedja och rymmer då även en tunn vindjacka. 

För dig som cyklar MTB kan vi också rekommendera Syncros MTBiker Essentials kit där det ingår både väska, pump, multiverktig, däckavtagare och flaskhållare. 

Ifall du fortfarande är osäker på vilken väska som passar dina behov är du varmt välkommen att kontakta vår kunniga och trevliga personal på 08 – 20 06 76 eller info@jarlacykel.se. Bor du dessutom i Stockholm så kan du också besöka någon av våra butiker på Rådmansgatan 25 eller Gustavslundsvägen 175!