Ryggsäck för MTB-cykling – en köpguide

2021/07/05

Ryggsäck MTB

I en tidigare artikel har vi redogjort för varför du bör cykla med en ryggsäck. Här tänkte vi fortsätta på den inslagna vägen genom att berätta mer om vilka egenskaper en MTB-ryggsäck bör ha, samtidigt som vi passar på att tipsa om ett par ryggsäckar som passar perfekt för dig som cyklar mountainbike.

 

Viktiga egenskaper hos en MTB-ryggsäck

När man färdas i skogen har man helt andra behov än om man färdas längs asfalterade vägar. Här gäller det exempelvis att ryggsäcken man använder är liten och smidig samtidigt som den ska få plats med allt man kan tänkas behöva. Därutöver är det viktigt att den sitter bekvämt och ordentligt.

Det finns även de som efterfrågan andra egenskaper såsom integrerad vattenbehållare.

 

Vi tipsar om fem ryggsäckar för MTB-cykling

Nu när du har bättre koll på några av de viktigaste egenskaperna som en MTB-ryggsäck bör inkludera, tänkte vi tipsa om ett par lämpliga produkter som återfinns bland vårt utbud:

 

Thule Alltrail X

Från det svenska varumärket Thule kommer denna mångsidiga ryggsäck som passar lika bra till jobbpendlingen som till rafflande turer i skogen. Ryggsäcken är tillverkad av ett slitstarkt och tåligt vaxat tyg, samtidigt som den bjuder på en mängd smarta funktioner!

Med denna ryggsäck kan du exempelvis fästa utrustning på väskan utsida, förvara och komma åt saker tack vare smidiga sidofack samt njuta av en ryggpanel som andas, vilket gör att du håller dig sval under fartfyllda äventyr.

Läs mer om och köp Thule Alltrail X.

 

Camelbak Chase Bike

Från populära Camelbak kommer denna funktionella och mångsidiga ryggsäck som lämpar sig utmärkt för dig som kör mountainbike. Väskan är exempelvis utrustad med ventilerande axelband, praktiska fickor och fack, vätskesystem samt mycket annat som underlättar när du flyger fram längs terrängen!

Läs mer om och köp Camelbak Chase Bike Vätskeryggsäck.

 

Thule Stir (25 L)

Likt den förstnämnda ryggsäcken kommer denna från populära Thule. Den rymmer upp till 25 liter, vilket innebär att du får plats med allt du kan tänkas behöva under dina MTB-äventyr. Förutom god funktionalitet är den mycket lättanvänd!

Läs mer om och köp Thule Stir (25 L).

 

Thule Stir (18 L)

Gillar du funktionen och användarvänligheter hos ovanstående ryggsäck, men har inte behov av lika mycket plats, kanske denna modell med plats för upp till 18 liter faller dig bättre i smaken.

Läs mer om och köp Thule Stir (18 L).

 

Camelbak Rogue

Likt ovanstående ryggsäck kommer denna från Camelbak. Den är ännu nättare och har en kapacitet på 2,5 liter. Något som innebär att du får med dig lite packning samt andra nödvändigheter. Därutöver är den försedd med ett uppskattat vätskesystem som gör att du kan bibehålla vätskebalansen.

Läs mer om och köp Camelbak Rogue.

 

Ta hjälp av Jarla Cykel

Vi hoppas att du nu har bättre koll på vilka egenskaper som är viktiga hos en MTB-ryggsäck samt att du har hittat en passande produkt bland våra tips. Vill du hitta ännu fler väskor rekommenderar vi dig att kolla in vårt kompletta utbud av ryggsäckar.

Handla enkelt och bekvämt online eller besök någon av våra Stockholmsbutiker på Rådmansgatan 25 eller Gustavslundsvägen 175. Du är också varmt välkommen att ringa oss direkt på 08 – 20 06 76 vid eventuella frågor eller funderingar!