Därför ska du ha ringklocka på ditt barns cykel

2023/01/26

ringklocka cykel barnOm du har barn som börjat cykla är det av största vikt att du tänker på säkerheten. Förutom att barnet bör ha en bra hjälm som skyddar huvudet om barnet skulle ramla av cykeln ska cykeln vara utrustad med bromsar såväl som reflexer både bak och framtill på cykeln.

Många barncyklar är utrustade med allt som en barncykel ska ha. När du köper en barncykel finns det oftast en ringklocka monterad på styret. Men eftersom ringklockan används flitigt kan den gå sönder och då behöver du köpa en ny och fästa den på cykeln för att öka säkerheten för ditt barn. Här på Jarla Cykel har vi ett brett utbud av cyklar såväl som cykeltillbehör. Du hittar till exempel ringklocka för barncyklar.

Ringklockor för barncyklar

Den största skillnaden mellan en ringklocka för vuxna och en för barn är att storleken kan vara något mindre. Dessutom är de oftast framtagna för att de ska tilltala barn för att göra cykelturen ännu roligare.

Här på Jarla Cykel har vi ringklockor för barncyklar från varumärket Electra av modellen Domed. Denna modell finns i många olika motiv som kan passa bra på en barncykel. Några exempel på motiv du finner på Electra ringklocka Domed är katter, unicorn, munk, emoji, glass, igelkott, tomte, pizza och taco.

Förutom att vi har ringklockor med roliga och färgglada motiv har vi även andra varianter av ringklockor. Det finns till exempel ringklockor i klassisk metall, svart eller någon annan något mer neutral färg som gör sitt jobb väl.

Våra ringklockor är enkla att fästa och är redo att användas så snart som du fäst den på cykeln. För att ringa i klockan behöver barnet bara dra i den lilla spaken som finns på sidan av klockan. Barnet behöver inte anstränga sig och även små barn kan lära sig att använda ringklockan.

Därför ska barncyklar ha ringklockor

Det är förstås viktigt att alla har en ringklocka på sin cykel. Men det är extra viktigt att barn har en ringklocka eftersom de är mindre än vuxna. Därför kan klockan användas för att barnet ska göra sig hörd på cykelvägarna, vilket gör att andra lämnar plats så att barnet kan cykla förbi utan problem.

Cyklar som inte har en ringklocka är svårare att upptäcka i tid. Cyklar du fort och tyst är risken ännu större att du är svår att upptäcka. Om det däremot finns en ringklocka kan barnet snabbt och enkelt använda den för att göra ifrån sig ett ljud. Därefter kan andra cyklister eller folksamlingar flytta på sig och barnet behöver inte avbryta sin cykling eller riskera att köra på någon. Därför är det viktigt att det finns en ringklocka.

Förutom att ringklockan är viktig att använda för att få uppmärksamhet på cykelvägarna är den även en rolig detalj för barn. De tenderar att tycka att det är roligt att använda ringklockan även när de inte ska cykla om någon. Med andra ord kan en ringklocka göra cykelturen ännu roligare, och säkrare på en och samma gång.

Ta hjälp av Jarla Cykel

Allt du behöver nu är att leta upp en ringklocka till ditt barns cykel! Här kan du kika igenom alla våra ringklockor för cyklar. Det finns något för alla!

Hos oss på Jarla Cykel hittar du ett stort utbud av cyklarkomponenterpersonlig utrustning och tillbehör. En annan fördel med att handla hos oss på Jarla Cykel är att vi finns både online och i fysisk butik i Stockholm. Besök oss på Rådmansgatan 25 eller Gustavslundsvägen 175, ring oss direkt på 08 – 20 06 76 eller skicka oss ett e-mail till [email protected] vid eventuella frågor eller funderingar. Varmt välkommen!