Regnbyxor för cykelpendling – en köpguide

2021/10/20

Vi har i en tidigare artikel tipsat om ryggsäckar som passar bra när du ska cykelpendla till jobbet. Nu tänkte vi fortsätta på den inslagna vägen och tipsa om regnbyxor lämpar sig utmärkt under cykelpendlingen.

Att tänka på när du ska köpa regnbyxor för pendlingen

Som bekant finns det inga dåliga väder, bara dåliga kläder. Det går således alldeles utmärkt att cykelpendla till jobbet även fast det är regn och rusk ute. När man ska cykla ställs det däremot ännu hårdare krav på kläderna man använder. Inte minst när det kommer till byxorna.

Först och främst gäller det att byxorna är tillverkade av ett högkvalitativt material som verkligen är vattentätt. När man flyger fram på en cykel i spöregn tenderar nämligen vattnet att leta sig innanför byxorna om kvalitén inte håller måttet.

Förutom att motstå regnet är det även viktigt att materialet andas. Annars kan det bli alldeles för varmt och instängt.

Eftersom byxorna ska tas av och på när du kommer till och lämnar jobbet, är det också viktigt att de är funktionella. Att de är enkla att ta av och på sig samt att de torkar snabbt. Det sista du vill är att lämna jobbet med dyngsura byxor!

 

Tips på regnbyxor som passar för cykelpendling

Nu när du har bättre koll på vilka egenskaper som är viktiga hos ett par regnbyxor, tänkte vi tipsa om en byxa som passar perfekt för cykelpendlingen:

Pearl Izumi Select Barrier WxB

 

 

Denna funktionella och praktiska regnbyxa kommer från det populära varumärket Pearl Izumi och passar perfekt för dig som tar cykeln till jobbet, även under regniga dagar!

Byxorna är tillverkade i ett WxB material som är vattentätt samtidigt som det andas. Den lösa passformen och kardborrebanden i midjan gör det enkelt att justera storleken på byxorna samtidigt som dragkedjorna vid fötterna gör det väldigt enkelt att ta av och på sig dem.

Läs mer om och köp Pearl Izumi Select Barrier WxB.

Vill du få fler tips som underlättar pendlingen?  

Då kan vi varmt rekommendera dig att spana in våra tidigare artiklar:


Gör dina cykelrelaterade köp hos Jarla Cykel

Hos oss på Jarla Cykel hittar du allt du kan tänkas behöva för en trivsam cykeltur. Vi erbjuder ett stort utbud av cyklar, komponenter, personlig utrustning och tillbehör. Synonymt för samtliga produkter är att de kommer från välkända och pålitliga varumärken.

En annan fördel med att handla hos oss är att vi finns både online och i fysiska butiker. Utforska vårt välfyllda utbud eller besök någon av våra Stockholmsbutiker på Rådmansgatan 25 eller Gustavslundsvägen 175.