5 goda anledningar att pendla med en elcykel till jobbet

2022/01/20

Under de senaste åren har försäljningen av elcyklar ökat explosionsartat. Trots detta finns det däremot många som är skeptiska till att överge bilen och cykelpendla till jobbet. Här tänkte vi därför ta upp några av fördelarna med att välja en elcykel på morgonen!

Fördelar med att använda en elcykel för pendlingen

Det finns många goda anledningar till varför du bör lämna bilen hemma på morgonen och välja cykeln istället. Mer specifikt en elcykel. Nedanför berättar vi mer om varför du bör göra detta:

 

1. Det är bättre för miljön

 

En av de främsta anledningarna till att många väljer att cykla till jobbet istället för att ta bilen eller andra färdmedel, är för att det är bättre för miljön. Och faktum är att det är ett enkelt och effektivt sätt att minska sin klimatpåverkan på!

 

2. Det ger dig bra motion

 

Att cykla till jobbet är däremot inte enbart bra för miljön. Det är även bra för din hälsa och ditt välmående.

 

Tillhör du en av dem som inte tror att man får motion när man använder en elcykel? Då rekommenderar vi dig att spana in vår tidigare artikel som uteslutande fokuserar på elcyklar och motion.

 

3. Det går snabbare än med en vanlig cykel

 

En annan stor fördel med att använda en elcykel är att det går betydligt snabbare än med en vanlig cykel.

 

4. Du kan cykla längre sträckor

 

Eftersom du får assistans när du cyklar, parallellt som det går betydligt snabbare, kan du dessutom pendla längre sträckor med en elcykel. Att färdas 1–2 mil till jobbet är inga problem om du har en elcykel!

 

5. Det ger dig mer tid över till annat

 

När du cyklar till jobbet får du gott om motion. Många gånger går det dessutom snabbare än att ta bilen. Något som i sin tur medför att du inte behöver lägga lika mycket tid på gymmet samtidigt att du minskar din pendlingstid. Du får helt enkelt mer tid över till annat.

 

Vill du få fler tips som underlättar din pendling?

Spana då in våra tidigare artiklar:

 

Köp din elcykel hos oss

Om du är på jakt efter en elcykel, kan du med fördel inhandla den hos oss på Jarla Cykel. Vi erbjuder ett välsorterat utbud av elcyklar från välkända varumärken som Crescent, Monark, Trek, Nishiki och Skeppshult. Du hittar även batterier och andra komponenter.

Behöver du hjälp kan du alltid besöka någon av våra butiker på Rådmansgatan 25 eller Gustavslundsvägen 175 i Stockholm. Det går också bra att ringa oss direkt på 08 – 20 06 76 eller skicka ett mejl till [email protected] eventuella frågor eller funderingar. Varmt välkommen!