Pakethållare fram – en köpguide

2019/01/10

Pakethållare fram

Funderar du på att köpa en pakethållare som monteras fram på din cykel, men är osäker på vilka fördelar detta ger? Då har du kommit helt rätt. Inte nog med att vi på Jarla Cykel erbjuder ett brett sortiment av pakethållare, tänkte vi i denna artikel dela med oss av nyttig information som underlättar ditt köp av just pakethållare fram.

Innehåll

• Vilka cyklar kan ha en pakethållare fram?
• Fördelar med dessa hållare
• Att tänka på vid köp

Vilka cyklar kan ha en pakethållare fram?

På Jarla Cykel får vi många gånger frågan ”på vilken typ av cyklar går det egentligen att montera en pakethållare fram?”. 

Faktum är att det går att montera dessa typer av pakethållare på de flesta cyklar med 26”-28” hjul och som har en stel framgaffel. De återfinns dock oftast på standardcyklar/citybikes och fixiecyklar, där intresset för denna typ av hållare har ökat stadigt under de senaste åren.

Fördelar med dessa hållare

Men vilka är då egentligen fördelarna med att investera i en pakethållare fram istället för en traditionell pakethållare som monteras bak på cykeln?

Till att börja med så är denna typ av hållare otroligt snygga på många typer cyklar, speciellt på citybikes och fixiecyklar. En annan fördel är att det är väldigt praktiskt, samtidigt som du får väldigt bra uppsikt över dina prylar. 

Många använder exempelvis en pakethållare fram för att hålla koll på sin väska när man cyklar genom city och andra vältrafikerade områden. Med anledning av detta så kommer många hållare också med remmar som gör det enkelt att spänna fast väskan eller andra liknande föremål.

Något som också är väldigt populärt för tillfället är att köpa praktiska korgar och trälådor som kan fyllas med dagens picknick och sedan transporteras säkert tack vare pakethållaren som monteras fram. 

Att tänka på vid köp

Trots att denna typ av pakethållare är väldigt snygg och praktisk så finns det några saker man bör tänka på. Eftersom hållaren monteras på det främre hjulet så påverkar det också styrförmågan. Se därför till att inte lasta för tungt. Det kan nämligen medföra att det blir både tungt och obehagligt att styra cykeln.

Köp din hållare hos Jarla Cykel

Som vi nämnde i början av denna artikel så erbjuder vi på Jarla Cykel ett brett sortiment av pakethållare till cyklar. Oavsett ifall du letar efter en stilren hållare till fixiecykeln eller en praktisk och robust hållare till din citybike. 

En stor fördel med att handla hos oss på Jarla Cykel är att vi finns både online och i butik i Stockholm, där vi erbjuder ett ännu större sortiment av hållare. Besök oss på Rådmansgatan 25 eller Gustavslundsvägen 175 i Stockholm, ring oss direkt på 08 – 20 06 76 vid eventuella frågor eller funderingar. Varmt välkommen!