Montera cykelkorg – så gör du

2020/07/27

Montera cykelkorg

Vi har i en tidigare artikel berättat hur du gör för att hitta rätt cykelkorg. Men hur gör man egentligen för att montera den? I denna artikel berättar vi mer om hur du monterar en cykelkorg steg-för-steg.

 

Montera cykelkorg – steg-för-steg

Det finns en rad olika cykelkorgar på marknaden. Bl.a. de som monteras där fram samt de som monteras där bak, på sidan av pakethållaren. Dessa korgar har dessutom olika typer av fästen. Nedanför tänkte vi framförallt berätta hur du gör för att montera främre korgar med fast installation:

 

1. Montera det övre korgfästet

Det allra första du måste göra är att montera ett övre korgfäste. Notera däremot att vissa cyklar redan har detta monterat. Kontrollera om ett sådant finns på din cykel eller inte. Har du redan ett så kan du gå direkt till steg två.

För att kunna få fast fästet är du först tvungen att lossa på styre och styrstam. På de flesta standardcyklar räcker det med att lossa på styrlagermuttern (som syns rakt ovanifrån) för att sedan kunna ta bort såväl styrstam som styre.

Finns det några distansringar kan du plocka bort 1-2 st och ersätta dem med korgfästet. Sätt sedan tillbaka styrstam och styre och skruva fast styrlagermuttern.

 

2. Fäst korgstaget på hjulet

Nästa steg är att fästa det s.k. korgstaget på hjulet. För att göra detta lossar du på hjulmuttrarna, trär på korgstaget och skruvar sedan fast muttrarna igen.

 

3. Skruva fast korgen

Sist men inte minst är det dags att skruva fast korgen i fästet och staget. I botten av korgen bör det finnas ett hål, i vilket du trär en skruv. Se till att den också går igenom staget. Placera sedan en bricka och mutter och skruva åt. Fäst därefter korgen med två skruvar i det övre fästet och voilá – du har nu monterat en cykelkorg.

 

Ta hjälp av Jarla Cykel

Är du i behov av en ny korg eller önskar du hjälp med monteringen? Oavsett vilket så kan du vända dig till oss på Jarla Cykel. Utforska vårt onlineutbud av cykelkorgar eller besök någon av våra kombinerade butiker och verkstäder i Stockholm.

Du hittar våra butiker/verkstäder på Rådmansgatan 25 och Gustavslundsvägen 175. Det går också bra att kontakta oss på telefon 08 – 20 06 76 eller skicka ett mejl till info@jarlacykel.se, vid eventuella frågor eller funderingar. Varmt välkommen!