Linda styrlinda på cykel – så gör du

2018/10/02

Under föregående vecka delade vi med oss utav en köpguide som guidar dig igenom de olika typerna av styrlindor på marknaden, samt annat som kan vara bra att tänka på vid köp. Denna vecka tänkte vi därför följa upp köpguiden med artikel om hur du går tillväga för att linda en styrlinda på cykeln!

Så lindar du bockstyret steg-för-steg

Att linda ditt bockstyre behöver inte vara svårt om du är förberedd och vet vad du gör. Det är ett både snabbt, enkelt och prisvärt sätt att fräscha upp hojen samtidigt som det är nödvändigt att göra det med jämna mellanrum. Använder du cykeln frekvent kan lindorna snabbt bli smutsiga och slitna.

Så, när du väl har inhandlat din nya, snygga styrlinda kanske det känns som en stor utmaning att få den på styret. Inte minst att få dit den på rätt sätt – tight och utan att styret syns!

Lugn, följer du nedanstående steg har du inom tio minuter tagit bort och monterat din nya linda precis som proffsen:

1. Börja med att ta bort din gamla linda, vilket enkelt kan göras genom att lossa på pluggen i styrets ända och sedan rulla bort den.

2. Ta därefter bort eventuellt klister från den gamla lindan och fäst även vajrar från broms och växlar i styret med hjälp av tejp. Ett bra tips är att använda el- eller silvertejp.

3. Sedan är det dags att börja lindningen. Placera lindan längst ut vid styrets undersida. Se till att den sticker ut litegrann utanför styret och börja sedan jobba dig in mot styrets mitt. Se till att lindan överlappas lika mycket varje gång och var extra försiktig vid “böjen”.

4. När du väl kommer fram till växel- och bromsreglaget, kan du antingen a) fästa den lilla biten styrlinda som medföljer för att inte riskera några glapp, alternativt b) korsa bindan över reglaget. Det sistnämnda alternativet är svårare att lyckas med.

5. Fortsätt sedan att linda som vanligt fram tills att du kommer till styrets logotyp. Använd då en sax för att göra ett diagonalt snitt som överensstämmer med lindningens riktning. Ta därefter en bit eltejp för att hålla styrlindan på plats.

6. Sist men inte minst viker du ändbiten som sticker ut i styret och använder medföljande plugg för att hålla den på plats.

7. Voila, du har nu ett ny lindat styre!

Vi hoppas att du nu har bättre förståelse för hur du går tillväga för att linda styrlinda på din cykel. Om du önskar hjälp med detta är du varmt välkommen att göra ett besök i vår butik på Rådmansgatan 25 i Stockholm!