Hybridcykel – allt du behöver veta

2022/06/07

hybridcykelHybridcykeln är nog den mest sålda cykeln sett till dagens modeller. Hybrid är ju ordet för blandning och det är precis vad du får med denna cykel. Man kan säga att det är en blandning mellan en moutainbike och en racercykel. Den finns i flera prisklasser så du kan hitta en passande modell.


Blandar det bästa från flera cyklar

Oavsett vilken typ av hybridcykel du väljer kan du vara säker på en sak, att den tar de bästa egenskaperna från flera cyklar och ger dig en mångsidig cykel. Om du vill ha en cykel som är väldigt allround är det alltså ett bra val. De är väldigt populära bland folk som pendlar samt nybörjare på cykel. Det beror främst på att de klarar av så många olika körförhållanden.

 

Perfekt för dig som pendlar

Ska du pendla till och från jobbet kan du dra stor fördel av en pendlarcykel. Den är både bekväm och snabb nog att ta dig från A till B inom en rimlig tid. Många cyklar kan dessutom utrustas med en pakethållare och en cykelkorg. Då kan du få med dig allt som behövs under dagen. En del cyklar har redan pakethållare när du köper dem och behöver ingen extrautrustning.

 

Hybridcykel finns både i dam- och herrmodell

Det finns ett stort utbud av hybridcyklar och de är också uppdelade i dam- och herrmodeller. Skillnaden på en dammodell är att den är specifikt utformad efter kvinnans anatomi. Dock finns det även killar som föredrar att cykla på en damcykel. Många modeller är också unisex och passar lika bra för båda könen. Normalt så har en damcykel lite kortare avstånd mellan sadel och styre. Det viktiga är att du väljer en hybridcykel som du känner dig bekväm med och som passar dina behov. Du kan även gå efter ramstorlek om du hellre vill det.

 

Stort utbud av hybridcyklar

Idag finns det ett väldigt stort utbud av olika hybridcyklar både på nätet och i cykelaffärer. Några av de populäraste varumärkena är Crescent och Trek. Många modeller har ett rakt styre vilket gör att du sitter bekvämt men med en sportig ställning. Antalet växlar varierar från cykel till cykel men du kan räkna med att det finns en växel för varje situation. Cykeln är dessutom gjord för att klara såväl torrt som vått underlag. En sak som du bör fundera över när du ska köpa en hybridcykel är bromsarna. Vill du ha en klassisk fotbroms eller räcker det med två handbromsar? Det brukar vara ganska individuellt vad man känner sig bekväm med.

 

En modell som är något alldeles extra är TREK FX 3 DISC EQUIPPED som klarar alla slags cykelturer. Den lämpar sig kanske allra bäst för pendling till och från jobb. Det är en riktigt bra cykel för dig som har ganska mycket cykelvana och nu börjar ta allt längre turer. Den har hela 18 växlar så du kommer inte ha några problem att ta dig upp för några backar. Under helgerna kan den även användas till konditionsträning i naturen eller på asfalt.


Köp din hybridcykel hos Jarla Cykel

Oavsett om det är en ny cykel eller cykelhjälm som behövs så har vi på Jarla det som behövs för den ultimata cykelturen. Klicka här för att spana in vårt utbud av hybridcyklar eller besök någon av våra butiker på Rådmansgatan 25 eller Gustavslundsvägen 175. Har du några frågor eller funderingar är du varmt välkommen att ringa oss direkt på 08 – 20 06 76 eller ett mejl till [email protected]