Hopfällbar cykel – en köpguide

2019/05/07

Hopfällbar cykel

Är du på jakt efter en cykel som erbjuder stor flexibilitet i vardagen och möjligheten att ta sig till och från jobbet med såväl cykel som kollektivtrafik? Då kan du med fördel investera i en hopfällbar cykel som enkelt kan vikas ihop och ta med på pendeltåget, i bilen eller liknande. Låt oss berätta mer om fördelarna med denna typ av cykel!

Innehåll 

– Vad är en hopfällbar cykel?

– Därför bör du skaffa en hopfällbar cykel

Vad är en hopfällbar cykel?

Hopfällbar cykel, vikbar cykel eller vikcykel. Kärt barn har många namn. Alla dessa ord används nämligen för att benämna de små och nätta cyklarna som inte helt otippat går att vika ihop.

Idag finns det en hel uppsjö av vikbara cyklar, vilka alla skiljer sig något när det kommer till utseende och storlek. Funktionen och tanken bakom dem är däremot densamma. På de allra flesta modeller finns det nämligen en låsfunktion på ramen, vilken enkelt kan låsas upp för att kunna vika ihop cykeln på mitten.

En del hopfällbara cykelmodeller har också låsfunktioner på andra komponenter såsom styre, hjul och liknande. Hos oss på Jarla Cykel hittar du exempelvis en el-assisterad och hopfällbar cykel från Monark med det passande namnet Delbar. Den kan enkelt stuvas ihop på följande sätt:

Monark Delbar

Därför bör du skaffa en hopfällbar cykel

Det finns många fördelar och anledningar till varför man bör skaffa en vikbar cykel. Inte minst när det kommer till den stora flexibiliteten som de medför. Kanske pendlar du till jobbet och har en bit hemifrån till pendeltåget, tunnelbanan eller bussen, samt från ändstationen till arbetsplatsen?

I sådana fall är en hopfällbar cykel ett utmärkt alternativ eftersom du snabbt och smidigt kan cykla till tåget eller bussen och därefter vika ihop den under kollektivtrafiksturen. I kollektivtrafiken i de flesta svenska städer är det nämligen tillåtet att kostnadsfritt ta med sig en vikbar cykel.

Cykeln kan också användas för att ta dig hela vägen till jobbet, med alternativet att ta kollektivtrafiken hem ifall vädret hinner förändras till det sämre under dagen. Det går också alldeles utmärkt att slänga in cykeln i bilens bagageutrymme för att sedan parkera utanför stadskärnan och cykla sista biten. På så sätt sparar du in pengar på såväl trängsel- som parkeringsavgifter.

Sist men inte minst lämpar sig en hopfällbar cykel också alldeles utmärkt att ta med sig på semestern. Oavsett om ni planerar en semester i bil, båt, tåg, husbil eller husvagn. Stuva enkelt undan cykeln och använd den vid behov!

Sammanfattningsvis lämpar sig denna typ av cykel utmärkt för dig som kräver ett flexibelt transportmedel. Oavsett om du behöver kunna ta dig till och från jobbet, ha möjligheten att åka i bil- och kollektivtrafik, kunna tillgå ett smidigt transportmedel under semester eller också samtliga av dessa.

Köp din vikbara cykel hos Jarla Cykel 

Som tidigare nämnts tillhandahåller vi på Jarla Cykel en hopfällbar cykelmodell från Monark. Den heter Delbar och kan enkelt stuvas undan samtidigt som den är utrustad med andra härliga funktioner som 3 växlar, el-assistans och ”Walk assist”-funktion, vilket hjälper dig att rulla elcykeln när du går med den.

En annan stor fördel med att handla hos oss på Jarla Cykel är att vi finns både online och i fysisk butik i Stockholm. Besök oss på Rådmansgatan 25 eller Gustavslundsvägen 175 i Stockholm, ring oss direkt på 08 – 20 06 76 eller skicka ett mejl till info@jarlacykel.se vid eventuella funderingar. Varmt välkommen!