Hur håller jag fingrarna varma?

2019/12/16

Test av vinterhandske, Bontrager Velocis Softshell

Orörliga fingrar!

Efter förra söndagens pass fick jag snällt plinga på min egna dörr och vänta tills min fru kunde öppna dörren, få av mig mina cykelskor och leda mig rakt in i duschen. Why? Jo för att mina händer inte fungerade efter att ha varit ute några timmar i 1 plusgrad och regn med ett par handskar som inte var ett dugg vattentåliga. Sånt misstag gör man bara en gång. När jag på måndagen tinat upp så åkte jag till Rådmansgatan och Jarla Cykel för att skaffa ett par nya handskar.

Vad ska man välja?

Det är alltid svårt med val av handskar, det svåra är inte riktigt att hitta ett par som är varma nog, grejen är att de ska stå emot vatten och gärna utan att vara för klumpiga så att växla och bromsa går utan problem. Valet föll på Bontrager Velocis Softshell som är relativt tjocka men inte alldeles för fluffiga. De har ett vattentätt lager inne i handsken och själva ytan är vattenavstötande.

Funkar dom då?

Jag stack denna helgen ut i 4 plusgrader och fick rejält med regn på mig första timmen. Händerna höll sig torra sånär som på fingret som jag växlade frekvent med. Efter 2,5h så frös jag inte alls om händerna. Nu var det förvisso några grader varmare än förra helgen, men med en tunn merinoliner under så vågar jag påstå att man kan ha dom här handskarna ner till 4-6 minusgrader. Kallare än så bör man använda sig av en “lobsterhandske“. Handsken är helt svart och väldigt diskret men faktum är att halva handsken är reflekterande så i mörkret lyser de upp fint när de får lite ljus på sig.
Jag kan starkt rekommendera denna handske för kalla blöta dagar som vi tyvärr fått alldeles för många av denna höst/vinter.

Toni Trajcevski, Team Jarla CK.

 

Läs mer om Bontrager Velocis Sofshell 
Läs mer om Pearl iZumi P.R.O AmFib Lobster