Förvaringsväska för cykel – en köpguide

2021/12/28

Det finns många tillfällen då en förvaringsväska kan komma till användning. Exempelvis om du ska transportera din cykel i bilen eller ta med den på flyget. Här tänkte vi därför berätta mer om hur du går tillväga för att hitta en passande förvaringsväska för dina behov, samtidigt som vi passar på att tipsa om några väskor som återfinns bland vårt utbud.

 

Att tänka på när du ska köpa en förvaringsväska till din cykel

Som vi varit inne på inledningsvis finns det många situationer där det kan vara fördelaktigt att använda sig av en förvaringsväska. Framförallt kommer de väl till pass när man har ett behov av att transportera sin cykel i ett begränsat utrymme och önskar att göra detta på ett säkert sätt.

 

Men vad ska man egentligen tänka på när man ska köpa en väska till sin cykel? Nedanför delar vi med oss av våra bästa tips och råd:

1. Se till att väskan passar din cykel

 

Det allra första du bör göra är att säkerställa så att väskan passar din cykel. Här gäller det dels att kontrollera cykeltyp men även storlek.

På de flesta väskor står det nämligen om den passar för exempelvis landsvägs-, downhill- och MTB-cyklar (eller andra modeller) upp till 29”.

2. Fundera på om hjulen ska transporteras separat

 

En del väskor rymmer hela cykeln inklusive hjulen, medan andra kräver att hjulen packas ner och transporteras i en separat väska, s.k. hjulväska. Det gäller därför att fundera på vilket alternativ som passar bäst för dig.


3. Fundera på om väskan ska kunna rullas

 

En del cykelväskor är utrustade med hjul, likt en klassisk resväska, vilket gör de enkla att hantera. Andra saknar däremot hjul och måste således bäras. Det gäller därför att fundera på vilket alternativ som passar bäst för dig.

Ska du bara bära ut väskan till bilen räcker det kanske med enbart bärhandtag. Om du däremot ska ta med dig den till flygplatsen kan hjul vara skönt att ha. Men återigen gäller det att utgå från dig själv.

 

Tips på cykelväskor från vårt utbud

Nu när du har bättre koll på vad som är viktigt att tänka på när du ska köpa en cykelväska, tänkte vi tipsa om några av de produkter som återfinns bland vårt utbud:

 

Evoc cykelväska

 

 

Från det populära varumärket Evoc kommer denna praktiska väska som lämpar sig utmärkt för transport av de flesta typer av cyklar upp till 29”. Som exempel kan följande modeller paketeras och transporteras i väskan:

 

– Cross country
– All mountain
– Enduro
– Freeride
– Downhill
– Grus-, väg- och triathlon

 

Läs mer om och köp Evocs cykelväska.

 

Evoc cykelväska Pro

Likt ovanstående väska kommer denna från Evoc. Den är utrustad med en mängd revolutionerade funktioner som möjliggör enkel och säker transport av hybrid-, väg- och triathlon-cyklar.

Som exempel har den ett invändigt fäste som gör att endast hjul och pedaler behöver monteras av, en hybridkonstruktion som gör den lättare och ihopfällbar samt ett extra brett hjulchassi och flera handtag för bekvämt handhavande.

Läs mer om och köp Evocs cykelväska Pro.

 

Pro Bike Bag

 

 

En enklare cykelväska som möjliggör transport av både MTB- och landsvägscyklar upp till 29”. Väskan är utrustad med sidofack för hjulen samt ergonomiska bärhandtag.

Läs mer om och köp Pro Bike Bag.

 

Ta hjälp av Jarla Cykel 

Utforska vårt kompletta utbud av cykelväskor eller besök någon av våra Stockholmsbutiker på Rådmansgatan 25 eller Gustavslundsvägen 175 – varmt välkommen!