Cykla på vintern – kläderna du vill ha på dig

2020/12/14

Cykla på vintern kläder

Vi har tidigare delat med oss av våra bästa tips till dig som vill cykla vintertid. Nu tänkte vi fortsätta på den inslagna vägen och fokusera lite extra på kläderna. Vi berättar mer om hur du klär dig på bästa sätt när du ska cykla under vintern och passar även på att tips om några passande produkter som återfinns i vårt utbud!

 

Rätt cykelkläder för kyligt väder

När temperaturen sjunker och minusgraderna gör sig tillkänna är det viktigt att som cyklist klä sig på rätt sätt. Man vill inte frysa och löpa risken att bli sjuk, samtidigt som man inte kan ta på sig alldeles för tjocka kläder som gör det svårt att cykla.

För att klara av båda dessa kriterier – att hålla sig varm och inte klä sig för tjockt – rekommenderar vi att du klär dig enligt den s.k. lager-på-lager principen. Något som i korta drag innebär att man klär sig i flera tunnare skikt och därav kan anpassa klädseln när vädret skiftar.

Underställ

Närmast kroppen bör du använda ett underställ, förslagsvis Shimano Vertex. Ett mycket praktiskt plagg som håller dig varm utan att vara tjockt eller klumpigt!

Tröja

Om temperaturen understiger fem minusgrader rekommenderar vi även att du tar på dig en varm tröja ovanpå understället. Här fungerar exempelvis tröjor i termomaterial eller mikrofleece.

Jacka och byxor

Ovanpå understället och tröjan bör en jacka och ett par byxor användas. Här rekommenderar vi att man använder sig av en jacka i s.k. softshell material, vilket är både vindtåligt och vattenavstötande.

Här kan vi varmt rekommendera dig att spana in Shimano Regnjacka Beaufort (herr) och Shimano vinterjacka Beaufort (dam). Två praktiska och varma jackor som håller dig skyddad samtidigt som du har utrymme för fler lager!

Även på underkroppen går det bra att använda sig av byxor i softshell och andra liknande material. Här kan vi rekommendera dig att kolla in någon av nedanstående produkter:

Pearl Izumi Escape Sugar 3/4 Tight

Pearl Izumis Amfib tights

Pearl izumis Elite Amfib tights

Om vädret tillåter så kan det räcka med att använda sig av underställsbyxor och ett par vind- och vattentäta byxor såsom Pear Izumi Monsoon WXB.

Handskar

Fingrarna och händerna tenderar att bli väldigt kalla när man cyklar på vintern. Det gäller därför att satsa på ett par rejäla vinterhandskar. Här rekommenderar vi Pearl Izumi Amfib Lobster.

Skor

Även fötterna brukar vara hårt ansatta av kylan. Därför kan vi varmt rekommendera dig att införskaffa ett par vinterskor som håller fötterna varma. Spana exempelvis in någon av följande produkter:

Bontrager JFW

Shimano MW501

Shimano MW701

Om du fortfarande fryser eller också vill göra dina befintliga skor lite varmare, kan du med fördel komplettera med ett skoöverdrag. Här kan vi varmt rekommendera dig att kolla på någon av följande produkter:

Pearl Izumi P.R.O Barrier WXB

Pearl Izumi P.R.O Barrier Lite

Shimano Trail NPU+

Mössa

Sist men inte minst så rekommenderar vi dig att använda en mössa. Här är det viktigt att använda sig av en tunn mössa som får plats under hjälmen. Exempelvis Pearl Izumi Balaclava Barrier.

Köp dina vinterkläder hos Jarla Cykel

Vi hoppas att du nu har bättre koll på hur du bäst klär dig under vintern samt vilka produkter vi kan rekommendera dig att använda. Du hittar ännu fler produkter bland vårt kompletta utbud av tröjor, jackor, byxor, handskar och skor.

En annan stor fördel med oss är att du kan handla både på nätet eller i våra butiker i Stockholm. Besök oss på Rådmansgatan 25 eller Gustavslundsvägen 175, ring oss direkt på 08 – 20 06 76 vid eventuella frågor eller funderingar.