Fyra tips när du cyklar inomhus (på trainer)

2019/06/11

Cykla inomhus

Förra veckan sammanställde vi en djupgående köpguide för cykeltrainers. Vi tänkte nu följa upp denna artikel genom att dela med oss av våra bästa tips som kan användas när du cyklar inomhus på din nya trainer. Perfekt för dig som vill hålla igång även under årets kallaste månader!

Innehåll 

– Fördelar med att cykla inomhus

– Träningstips för trainers

Fördelar med att cykla inomhus

De flesta är till en början skeptiska till inomhuscykling, vilket också är förståeligt. Det är däremot därför som man ska använda sig av en trainer eftersom denna levererar en näst intill identisk känsla som den ”vanliga” motionscyklingen utomhus.

Den största fördelen med att cykla inomhus med en trainer är alltså att du behåller din vanliga cykel och således exakt samma sittställning. Att du kommer undan och kan träna även när det är dåligt väder som regn och minusgrader är också en stor fördel.

Sist men inte minst innehåller dagens ”smarta-trainers” en mängd olika motståndsinställningar som stimulerar olika tävlingsbanor. En del ger dig också möjligheten att tävla mot andra cyklister via applikationer som Zwift och Sufferfest.

Träningstips för trainers

Nu när du har bättre kolla på fördelarna med inomhuscykling, tänkte vi dela med oss av våra bästa träningstips som lämpar sig utmärkt att använda på trainers.

Tips #1 – värm upp ordentligt – Uppvärmningen är alltid viktig. Oavsett om du cyklar utom- eller inomhus, på spinningcykel eller trainer. En fem minuters uppvärmning på lätt motstånd brukar duga gott och väl. Ett tips är att börja långsamt och gradvis öka tempot för att få upp pulsen.

Tips #2 – gör intervaller (för att hålla uppe motivationen) – Intervallpass är alltid fördelaktiga, både ur ett tränings- och motivationsperspektiv. Särskilt när man cyklar inomhus. Att kolla in i källarväggen tenderar nämligen att tära på motivationen hos en del.

Hur pass intensiva och långa intervallpass du föredrar är högst personligt. En del föredrar att köra en-minutersintervaller med trettio sekunder vila. Andra föredrar att köra riktigt intensiva intervaller om femton sekunder och en del tycker om längre intervaller om 3,5 minuter och vila i 1,5 minuter.

Tips #3 – sätt upp ett träningsschema – För att hålla motivationen uppe och även få ut det mesta av din träning, rekommenderar vi dig att sätta upp ett träningsschema. Även här är det dock högst personligt vad man föredrar. En del gillar att enbart varva intervaller med olika intensitet och tider, medan andra tycker om att varva intervaller och långdistanspass. Prova dig fram för att hitta det som faller dig i smaken.

Tips #4 – nyttja tekniken som finns tillgänglig – Sist men inte minst rekommenderar vi dig att använda den teknik som finns tillgänglig. D.v.s. smarta trainers och tillhörande applikationer. Utmana dina vänner eller cyklister från övriga världen för att behålla motivationen.

Avslutningsvis

Där har du det – fyra träningstips för att få ut det mesta av din inomhuscykling. Om du är i behov av en trainer, kan du med fördel vända dig till oss på Jarla Cykel. Vi erbjuder ett stort utbud av högkvalitativa cykeltrainers från välkända varumärken som Elite. Självfallet hittar du också alla nödvändiga tillbehör som trainermattor, stödblock och droppskydd.

Ytterligare en stor fördel med att handla hos oss, är att vi finns både online och i fysisk butik. Besök oss på Rådmansgatan 25 eller Gustavslundsvägen 175 i Stockholm, ring oss direkt på 08 – 20 06 76 eller skicka ett mejl till info@jarlacykel.se vid eventuella frågor eller funderingar.