7 tips till dig som börjat cykla i coronatider

2021/05/10

Cykla i coronatider

Sedan coronapandemins utbrott är det allt fler svenskar som fått upp ögonen för nya tränings- och motionsformer som cykling. Här tänkte vi därför dela med oss av våra bästa tips och råd till dig som börjat cykla i coronatider!

 

Tips till dig som fått upp ögonen för cykling

Det finns många fördelar med att cykla. Dels är det fördelaktigt ur ett träningsperspektiv, men framförallt är det väldigt roligt samt ett bra sätt att komma ut i friska luften.

När man precis fått upp ögonen för cykling kan man däremot uppleva att det finns en hel del saker att tänka på. Nedanför har vi därför samlat sju tips och råd till dig som precis börjat intressera sig för cykling motionsform:

 

1. Investera i en passande cykel

En av de allra första sakerna vi rekommenderar dig att göra är att investera i en cykel som passar dina behov och din budget.

Letar du efter en mångsidig cykel som kan användas till såväl träning som pendling, rekommenderar vi dig att investera i en hybridcykel. Ger du dig hellre ut i den orörda terrängen är istället en mountainbike att föredra. Landsvägscyklar passar dig som huvudsakligen vill cykla längre sträckor.

Utforska vårt kompletta utbud av cyklar eller besök någon av våra butiker på Rådmansgatan 25 och Gustavslundsvägen 175. Vår kompetenta personal hjälper dig gladeligen att hitta en cykel som passar just dig och dina behov!

 

2. Komplettera med lämplig utrustning

Förutom en cykel kan det vara läge att investera i lämplig utrustning som kläder, skor, väskor och andra tillbehör. Här kan vi varmt rekommendera dig att spana in våra kompletta köpguider:

Cykeljacka – en köpguide

Cykelskor – en köpguide

Cykelväska till pakethållare – en köpguide

Sadelväska – en köpguide

Cykelhandskar – en köpguide

Cykelhjälm – en köpguide

Cykelglasögon – en köpguide

Cykellås – en köpguide

Cykeldator – en köpguide

Cykellyse – en köpguide

 

3. Börja med lämpliga utmaningar 

När man precis börjat upptäcka cykling, vare sig det gäller landsvägscykling eller mountainbike, gäller det att börja med lämpliga utmaningar. Börja i lugnt tempo och utöka sedan sträckor och utmaningar allt eftersom du blir mer bekväm!

Om du lockas av utmaningar i den orörda terrängen kan vi varmt rekommendera dig att spana in vår tidigare artikel med fem tips till dig som tänkt börja cykla MTB.

 

4. Cykla tillsammans med andra

Att cykla tillsammans med andra är fördelaktigt ur många perspektiv. Dels eftersom ni kan sporra och lära er av varandra, samtidigt som det blir betydligt roligare att kunna umgås och prata med någon.

Eftersom cyklingen sker utomhus är det även enkelt att hålla avstånd i dessa coronatider.

 

5. Cykla virtuellt 

Det är inte alltid som man har möjlighet att träna utomhus. Framförallt på grund av dåligt väder. Med hjälp av en trainer går det däremot alldeles utmärkt att göra det inomhus!

För att lära dig mer om detta rekommenderar vi dig att spana in våra tidigare artiklar:

Fyra tips när du ska cykla inomhus (på en trainer)

5 tips till dig som vill cykla virtuellt

Tips för lyckad intervallträning på cykeltrainer

 

6. Glöm inte återhämtningen 

Att återhämta sig efter cyklingen är av största vikt för att kunna prestera optimalt samt säkerställa att musklerna hinner vila och byggas upp. Tips på hur du lyckas med detta hittar du i vår tidigare artikel om återhämtning efter cykling.

 

7. Låt cyklingen komplettera övrig träning

Cyklingen bör vara ett komplement till din övriga träning. Trots att man cyklar kan det nämligen vara fördelaktigt att ägna sig åt annan typ av motions- och styrketräning. Gör du det sistnämnda rekommenderar vi dig att kolla in vår artikel om styrketräning för cyklister.

 

Gör dina cykelrelaterade köp hos oss

Är du i behov av att inhandla några cykelrelaterade produkter som underlättar din träning, kan du med fördel göra det hos oss på Jarla Cykel. Vi erbjuder allt ifrån cyklar och komponenter till personlig utrustning och tillbehör.

En annan stor fördel med oss är att du kan handla både på nätet eller i våra Stockholmsbutiker. Besök oss på Rådmansgatan 25 och Gustavslundsvägen 175 eller ring oss direkt på 08 – 20 06 76 vid eventuella frågor eller funderingar.